Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Stiri in domeniul divortului

Cautare stiri:

Modificari importante in domeniu divortului [03-10-2011] - Portalul Avocat divort

Intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, incepand cu 1 octombrie 2011, aduce o serie de modificari importante cu privire la initierea si desfasurarea divortului in Romania.

Astfel, intre principalele modificari, mentionam:

 • posibilitatea efectuarii divortului dupa o separare de mai mult de 2 ani in fapt, indiferent de culpa sotilor
 • extinderea cazurilor in care se poate face divort prin acord la Starea Civila sau la notar si pentru sotii care au copii minori din casatorie
 • introducerea notiunii de autoritate parinteasca comuna, implicita in cazul divortului parintilor

  Portalul de divort Avocat-divort.ro se afla in plin proces de actualizare a informatiilor prezentate cu prevederile si modi...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

 • Atat casatoria, cat si divortul pot provoca cresteri in greutate [24-08-2011] - Agerpres

  Atat casatoria, cat si divortul, pot duce la cresteri in greutate, potrivit unui studiu prezentat la American Sociological Association si citat de BBC.

  In primii doi ani dupa casatorie sau dupa divort, exista un risc crescut de ingrasare, conform studiului desfasurat pe 10.071 persoane. Femeile proaspat casatorite risca cel mai mult sa ia in greutate, in unele situatii fiind implicata sanatatea, arata autorii cercetarii de la Ohio State University.

  In cadrul studiului, au fost observate cele 10.071 persoane din 1986 pana in 2008, fiind monitorizate schimbarile indicelui de masa corporala (IMC) si starea civila. Cercetatorii au comparat IMC-ul celor care s-au casatorit sau au divortat cu al celor care erau deja casatoriti sau singuri. Comparand datele dupa mai multe criterii - sanatate, educatie, loc de munca, bunastare/saracie si sarcina -, s-a constat ca riscul luarii in greutate era mai mare in cazul celor proaspat casatoriti si al celor divortati.

  ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Jocurile video sunt vinovate de multe divorturi [02-06-2011] - Agerpres

  Un numar tot mai mare de casnicii se destrama din cauza dependentei de jocurile video. Multe sotii care cer divortul se plang ca barbatii lor petrec prea multa vreme cu jocurile video, arata un studiu citat de Daily Mail.

  Dintre femeile care motiveaza cererea de divort prin comportamentul irational al sotilor, 15% cred ca partenerii lor de viata pun jocurile inaintea lor.

  Acum un an, procentul era de 5%, arata studiul realizat de Divorce Online. Jocurile incriminate sunt indeosebi World of Warcraft, care le permite jucatorilor sa-si creeze propriul personaj pentru aventuri de tip mitologic, si Call Of Duty, in care jucatorii se infrunta in diferite zone de razboi.

  Jocurile au mai fost criticate pentru ca dau dependenta, unii critici sustinand ca World of Warcraft creaza o dependenta mai mare decat cocaina. Ryan G Van Cleave, expert in dependenta de jocurile video, spune ca multi soti nu sunt constienti de faptul ca pot deveni dependenti de jocuri. Probl...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Mediere pentru divort [03-05-2011] - Biroul de mediator Magdalena POPEANGA

  Divortul prin acord poate fi sustinut prin medierea celor doi in vederea ajungerii la un acord. Medierea este o procedura prin care puteti ajunge la solutii, intr-un termen mult mai scurt, evitand expunerea problemelor dvs in fata instantei de judecata si a publicului din aceasta sala.

  Procedura se desfasoara in fata unui mediator neutru si impartial, ce va garanteaza confidentialitatea problemelor dvs expuse in fata sa. Mediatorul are sarcina de a ajuta sotii sa ajunga la o solutie, fara a impune din partea sa opinii, pareri, sfaturi pentru ca el nu este nici judecatorul si nici consilierul dvs.

  Portalul de divort www.Avocat-Divort.ro va prezinta detalii legate de Medierea in vederea divortului: Mediere pentru divort. Mediator divort...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Implicatiile psihologice ale divortului [02-05-2011] - psih. Ramona Covrig si Alioth Software

  Portalul www.Avocat-Divort.ro a lansat o noua sectiune, dedicata Psihologiei divortului. Sectiunea va fi realizata in colaborare directa cu specialisti de marca din domeniul Psihologiei, mentionand aici pe d-na psiholog Ramova COVRIG, Presedinte al Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana.

  Primul material in cadrul sectiunii cuprinde raspunsuri de specialitate cu privire la implicatiile psihologice ale divortului, la psihologia de cuplu, sfaturi pentru cei aflati in situatia unui divort.

  Puteti citi intregul material: Implicatii psihologice ale divortului. Raspunsuri psiholog Ramona Covrig...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  SUA: Unul din cinci divorturi este cauzat de Facebook [09-03-2011] - Agerpres

  In Statele Unite, reteaua sociala Facebook se face vinovata de un divort din cinci. Potrivit unui studiu american desfasurat de Universitatea Layola, reteaua sociala Facebook ar fi la originea unui divort din cinci, scrie cotidianul belgian Le Soir.

  Studiul mai arata ca 81% din avocati au constatat, in timpul ultimilor cinci ani, cresterea numarului de dovezi oferite de site-urile retelelor sociale, printre care Facebook.

  Un sondaj realizat de Academia americana a Avocatilor matrimoniali arata ca Facebook este site-ul cel mai des mentionat in procesele de divort....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Psihologia Infidelitatii. Manual de supravietuire [28-02-2011] - Ramona Covrig

  Vineri, 25 februarie 2011, a avut loc in cadrul Bibliotecii Mihail Sadoveanu din Bucuresti, lansarea volumului Psihologia Infidelitatii. Manual de supravietuire, scris de psih. Ramona Covrig, fondator si Presedinte al Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana.

  Infidelitatea poate fi considerata una dintre cele mai mari provocari ale relatiei de cuplu, dar mai ales a timpurilor noastre. In practica psihoterapeutica, mare parte a pacientilor vin in cabinetul de psihoterapie cu probleme legate de relatia de cuplu, si un procent semnificativ este dedicat celor care se confrunta cu infidelitatea (inseala sau sunt inselati). Astfel ca in timp am inceput sa ofer o atentie aparte acestui fenomen social. Am observat ca din multimea de probleme cu care fiinta umana se confrunta la un moment dat in viata sa, infidelitatea este una dintre cele mai devastatoare si dureroase experiente pe care o poate suporta, si aceasta datorita sentimentului de tradare si a unui profun...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Divortul in scadere in 2010 [21-02-2011] - HotNews.ro

  In 2010 numarul divorturilor a fost de aproximativ 31.000, cel mai mic numar din ultimii 10 ani.

  Daca analizam evolutia in timp a divorturilor observam caderea dramatica inregistrata la sfarsitul anilor 60, numarul divorturilor reducandu-se de la 37.000 in 1965, la mai putin de 5.000 in 1968 (!!!), pentru ca ulterior sa revina la normal la mijlocul anilor 70. A fost perioada in care Ceausescu a interzis avorturile si a descurajat divorturile, efectul fiind dublarea numarului de nou-nascuti, de la 270.000 in 1965 si 1966, la peste 520.000 in urmatorii doi ani.

  In ce priveste situatia pe medii de rezidenta, in mediul urban au loc 60% dintre casatorii si 74% dintre divorturi, cifra divorturilor in mediul rural fiind evident influentata de traditie.

  Tot in anul 2010 s-au nascut aproape 209.000 copii, acesta fiind cel mai mic numar din 1955 incoace....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Guvernul respinge parteneriatul civil, care prevede oficializarea concubunajului [14-02-2011] - Hotnews.ro

  Guvernul nu este de acord cu instituirea in legislatia nationala a parteneriatului civil, care prevede oficializarea concubinajului, dar si convietuirea intre doua persoane de acelasi sex, motivand ca singura relatie de familie recunoscuta de Codul Civil este casatoria intre persoane de sex diferit, anunta agentia Mediafax, care a obtinut un document guvernamental.

  Executivul ar urma sa transmita acest punct de vedere Parlamentului, ca raspuns la o initiativa legislativa a deputatului PDL Viorel Arion, prin care acesta propune stabilirea cadrului legal si efectelor juridice ale parteneriatului civil.

  Propunerea legislativa a deputatului PDL are in vedere conferirea unui caracter legal convieturii intre doua persoane, ca alternativa la casatorie, prin incheierea, la notar, a unui contract de parteneriat civil, care sa prevada obligatii si drepturi in privinta cheltuielilor si bunurilor comune. Proiectul de lege nu mentioneaza insa drept conditie pentru incheierea ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Divortul prin notar, conditii si procedura [27-01-2011] - Portalul DreptOnline.ro

  Ministerul Justitiei a elaborat Ordinul ce modifica Regulamentul privind activitatea notariala, prin reglementarea procedurii divortului prin notar.

  Divortul prin notar se poate realiza doar in cazurile cand sotii se inteleg in toate privintele aferente divortului, nu au copii minori din casatorie si pot fi prezenti personal la biroul notarial.

  Detalii privind procedura si realizarea divortului prin notar: Ordinul 81/2011 - divortul la notar

  Procedura divortului prin acordul sotilor este de competenta notarului public cu sediul biroului ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Pagina Divortului prin acord a fost actualizata [08-12-2010] - Alioth Software SRL

  Alioth Sofware a actualizat sectiunea Divortul prin acord, in baza modificarilor aduse de Legea 202/2010, cunoscuta sub numele Mica reforma a Justitiei.

  Astfel, este mentionata relaxarea conditiilor in care nse poate efectua divortul prin acord, precum si modalitatile sale de realizare, prezenandu-se totodata si o scurta comparatie intre aceste moduri de realizare, din punctul de vedere al costurilor si al timpului de desfasurare.

  Mai multe detalii: Divort prin acord...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Modificari legislative privind divortul [08-12-2010] - Portalul DreptOnline.ro

  Recent adoptata Lege nr. 202/2010 a adus importante modificari in domeniul procedurii divortului.

  Astfel, mentionam:

 • divortul prin acord poate fi realizat chiar daca sotii au copii minori din casatorie sau nu a trecut inca un an de la casatorie
 • divortul prin acord, in cazul in care nu exista copii minori din casatorie, poate fi realizat si pe cale administrativa la starea civila si, de anul viitor, la notariat, in anumite conditii
 • instanta poate solicita, in anumite situatii, celor care divorteaza, o procedura in fata mediatorului

  Textul integral al Legii, cunoscuta sub numele de Mica reforma in Justitiei: Legea 202/2010...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

 • Agresorul ar putea fi evacuat din locuinta comuna [10-11-2010] - Hotnews.ro

  Victimele violentei in familie ar putea avea dreptul sa se adreseze instantei judecatoresti pentru a obtine un ordin de protectie cu caracter provizoriu, instanta putand sa interzica agresorului sa ramana sau sa revina in locuinta comuna, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit, miercuri, de Senat, anunta Mediafax. Potrivit propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie, instantele judecatoresti ar putea sa dispuna evacuarea temporara a agresorului.

  De asemenea, instanta ar putea sa oblige agresorul sa acopere anumite costuri care sunt suportate sau vor fi in mod cert suportate de victima, cum ar fi cheltuieli medicale, cheltuieli de judecata ?i evacuare, cheltuieli generate de adapostirea ?i asistenta victimei.

  Judecatorul va putea, de asemenea, sa ia masuri vremelnice cu privire la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere, prestatiile sociale....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  INS: casatoriile si divorturile, in scadere in septembrie [09-11-2010] - Agerpres

  Un numar de 15.901 casatorii (noua la 1.000 de locuitori) s-au inregistrat in septembrie la oficiile de stare civila, in scadere cu 5.596 casatorii comparativ cu luna precedenta.

  Prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat, in septembrie, 1.971 divorturi (1,12 divorturi la 1.000 locuitori), cu 922 mai putine decat in luna august, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

  Comparativ cu aceeasi perioada din 2009, in septembrie numarul casatoriilor a fost cu 2.162 mai mic, iar cel al divorturilor a crescut cu 64....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Comunicat: CNCD a determinat spitalele reclamate sa renunte la discriminarea tatalui [12-10-2010] - T.A.T.A Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor

  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a solutionat plangerile formulate de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. impotriva spitalelor care discrimineaza tatal, prin interzicerea sau limitarea prezentei acestuia ca insotitor al copilului bolnav. CNCD a confirmat existenta fenomenului combatut de T.A.T.A. si a cerut spitalelor sa renunte la practicile discriminatorii. Singura unitate spitaliceasca care a negat vehement realitatea teribila a fost Institutul “Matei Bals”, condus de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, dr. Adrian Streinu-Cercel, care interzice prezenta tatalui, dar permite in schimb comerciantilor ambulanti sa bantuie prin saloane si sa puna astfel in pericol sanatatea copiilor si a mamicilor agreate.

  Alianta T.A.T.A. solicita Presedintelui Romaniei sa-si exercite prerogativele constitutionale de mediator, intervenind astfel in solutionarea conflictului dintre organizatia tatilor si demnitarul Streinu-Cercel, decorat ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Canada anunta pierderi de 2,5 miliarde dolari in cazul subventiei pentru copii si soti [27-09-2010] - Divorcemag.com

  OTTAWA
  Cat de grava este problema neplatii subventiilor pentru copii si casatorie in Canada? Un nou sondaj de la Statistics Canada arata ca suma totala datorata de stat se ridica la mai mult de 2,5 miliarde $.

  Raportul, care a fost prezentat de organizatie marti, afirma ca suma subventiilor neplatite a crescut din 2004 cu aproximativ 50 milioane $ pe an. Canada are aproape 400,000 de cazuri subventionate, aproape doua treimi fiind in urma cu platile.

  Insa, procentul de cazuri in care fosti soti care platesc suportul in mod constant variaza pe teritoriul tarii.

  Cel mai mare procent se afla in Quebec, unde 79% dintre oameni indeplinesc cerintele sprijinului, in timp ce in teritoriile de nord-vest procentul este cel mai mic, la numai 54%. British Columbia si Alberta se situeaza la 65%, iar procentul in Ontario este de 63%. Sondajul facut de Statistics Canada se bazeaza pe datele pe o singura luna de la Maintenance Enforcement Progra...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Termene mai mici in procese de divort in Bucuresti [23-09-2010] - www.Avocat-divort.ro

  In unele instante din Bucuresti, programarea primului termen in dosarele de divort nou inregistrate a inceput sa se apropie de o situatie normala, campioana in aceasta privinta fiind Judecatoria sectorului 6, cu termene date chiar peste aproximativ 6 saptamani de la inregistrare.

  La coada acestui inedit clasament, stabilit dupa intervalul de timp peste care este programat primul termen intr-un dosar de divort nou inregistrat, se afla inca Judecatoriile sectoarelor 2 si 3, cu termene in lunile aprilie, mai si chiar iunie 2011.

  O situatie medie este inregistrata la sectoarele 1, 4 si 5, cu termene catre inceputul anului 2011, in majoritatea cazurilor.

  In mod uzual, programarea primului termen intr-un dosar de divort cu partile in Romania, era realizata, pana in aprilie 2010, in descurs de 4 - 6 saptamani si de 7-9 saptamani pentru un divort prin acordul partilor, programarea, insa, neputand fi facuta in perioadele de vacanta judecatoreasca. ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  British Columbia propune schimbari inovatoare in privinta divorturilor [22-09-2010] - www.divorcemag.com

  Dupa cum a relatat Vancouver Sun, Avocatul General al British Columbia, Mike de Jong, inaugureaza ceea ce avocatii de familie lauda ca fiind inovator – poate chiar radical – schimbari in privinta guvernarii provinciei asupra divorturilor, separare, legi comune de uniune si custodia copiilor.

  Schimbarile propuse, care vin dupa o revizuire de 4 ani a Actului Relatiilor Familiale a British Columbia – care nu a fost revizuit inca de la initierea sa in 1968- va obliga sotii care divorteaza sa dovedeasca in instanta ca au discutat despre procese alternative de rezolvare a disputelor, inclusiv mediere si rezolvarea conflictului.

  „Legea Familiei este construita intr-un mod foarte adversarial” a comentat de Jong. „Si consideram ca exista o modalitate mai buna, atunci cand o familie se schimba sau relatia se destrama....rezolvarea acestor probleme inainte de a se grabi imediat in instanta”.

  Desigur, motivul nu este intr-un totul pentru a face viata mai uso...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Greseli pe care le fac parintii atunci cand copiii lor divorteaza [22-09-2010] - www.divorcemag.com

  Aceptarea realitatii
  O dificultate pe care o au parintii este acceptarea faptului ca decizia copilului lor de a divorta este o realitate. Recunoaste-ti: mariajul lor este in dificultate. Daca sunt seriosi copiii (si probabil ca sunt, altfel nu faceau astfel de anunturi), ca parinte, va trebui sa lasati la o parte negatia.

  La fel ca si copiii lor care divorteaza, si parintii au de suferit.

  Expertii in relatiile maritale si familiale compara etapele suferintei unui divort cu cele ale suferintei mortii cuiva drag. Ulterior socului si negatiei initiale, este o perioada sanatoasa de jelire care duce la acceptare si refacere. Ati putea crede ca, daca veti reusi sa intelegeti motivele deciziei fiului/fiicei, ati reusi sa va simtiti mai bine. Cu toate acestea, copilul dvs. este posibil sa se inchida in sine si sa nu fie pregatit sa vorbeasca despre problemele maritale.

  Cautarea de motive
  O alta greseala pe care o fac pari...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Interesul copilului conteaza cel mai mult. Sfaturi pentru tati [22-09-2010] - www.divorcemag.com

  Interesul copilului: obisnuiti-va sa auziti aceasta fraza si mai important, obisnuiti-va sa o faceti prioritatea numarul unu deoarece la aceasta se rezuma.

  Avocatul dvs. va lupta in instanta cu tot ce are la dispozitie, dar daca nu v-ati stabilit copiii ca fiind prioritatea dvs. atunci se va lupta degeaba. Trebuie sa va amintiti ca nu exista nimic pe lumea asta mai important decat propri copii si trebuie sa dovediti ca va ganditi la asta actionand in interesul lor tot timpul.

  Asta ne aduce la problema custodiei.

  Daca va luptati pentru custodie doar din incapatanare, acesta este lasitate, deoarece numai un las isi foloseste copilul ca pe o arma impotriva fostei sotii. Daca nu vreti sau nu va puteti descurca pentru un motiv oarecare in privinta custodiei, atunci fiti barbat si dati-va la o parte; dar daca doriti custodia, interesul propriului copil trebuie sa fie ceva pentru care sunteti dispus sa luptati pana la final.

  Trebuie sa va ganditi c...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cum sa-ti arati sprijinul cand copilul tau isi anunta divortul. Partea I [22-09-2010] - www.divorcemag.com

  "Mama, Tata.....Divortez".

  Cand aceste cuvinte socante se aud in casa, unul din primele lucruri pe care trebuie sa le realizati este ca aceasta este probabil cea mai dificila decizie pe care copilul dvs. a trebuit s-o ia vreodata. Dupa socul initial (si nu multi parinti sunt socati; multi anticipeaza problema chiar inaintea propriului copil), trebuie sa infruntati faptul ca vor avea loc schimbari majore in vietile dvs.

  Divortul nu este etans. Fiecare membru al familiei este afectat. Vor avea loc schimbari in relatii, urcusuri si coborasuri, multe modificari care nu sunt sub controlul dvs. Singurul control pe care il puteti avea este doar asupra relatiei cu fiul sau fiica dvs. Trebuie sa faceti dovada sustinerii dvs. inca de la inceput.

  Nu exista reguli dure sau rapide cu privire la momentul in care parintii trebuie sa-si asume misiunea de a-si ajuta familia sa se vindece. Cu toate acestea, exista cateva indrumari.

  Prima reactie a un...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Retelele de socializare sunt o mina de aur pentru dovezi incontestabile [14-09-2010] - Avocat divort

  Intr-un articol anterior am mentionat cum, potrivit unor consilieri juridici, „uneltele” retelelor sociale au contribuit la destramari ale casniciilor din cauza ca persoanele de varsta mijlocie, plictisite, au apelat la ele pentru a-si relua legaturile cu fostii iubiti.

  Acum, confortm Associated Press, Academia Americana a Avocatilor Matrimoniali (AAML) au adaugat parea lor influenta la discutia „este reteaua de socializare buna sau rea pentru casnicie” prin sublinierea faptului ca nedia sociala este o veritabila mina de aur pentru dovezile incontestabile.

  Deci, cam cat de multe dovezi sunt ingropate in aceste mine de aur ale societatii media? AAML spune ca un procent enorm de 81% de membrii au descoperit dovezi demne de instanta din surse ca Facebook, MySpace, Twiter, YouTube si LinkedIn. (Apropos, Facebook castiga cursa dubioasa prin furnizarea de 66% din probele de divort online).

  Si daca aceste statistici nu sunt destul de socante, iata o mostra di...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  In ce fel marea recesiune a dat o forma noua mariajului si divortului [14-09-2010] - www.divorcemag.com

  Marea Recesiune a remodelat dramatic scena economiei globale; dar nu numai acest aspect a fost schimbat. Conform cercetatorilor, peisajul financiar violent a transformat de asemenea si modul cum barbatii si femeile vad mariajul dar si divortul.

  In studiul lor finantat in comun The State of Our Unions 2009: Marriage in America (Starea uniunilor noastre in 2009: Casatoria in America), cercetatorii proiectului despre casatoria nationala de la Universitatea din Virginia si de la Institutul Valorilor Americane au descoperit ca:

 • In 2008, primul an plin al recesiunii, rata divortului a scazut cu 1% fata de anul anterior (2008: 16.9 per 1000 femei; 2007: 17.0 per 1000 femei).

  Cercetatorii sugereaza ca in acest caz sunt 2 forte care conlucreaza: timpurile economice dure care au fortat unele cupluri sa-si intarzie hotararea de a divorta datorita imposibilitatii financiare, in timp ce alte cupluri sunt unite datorita perioadei grele. „Vremurile dure cultiva sol...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • Expertii in impartirea bunurilor afirma ca femeile domina in ceea ce priveste castigarea intelegerilor de divort [08-09-2010] - Reuters

  BURLINGAME, California

  Mark Degenhardt, care si-a petrecut mai mult de doua decenii ajutand clientii pentru a dispune de bunurile non-banesti, palpabile, afirma ca femeile domina in ceea ce priveste castigarea intelegerilor de divort.

  „Se reduce la un rezultat fundamental,” spune el. „ Barbatii nu asculta de sfatul unui expert in timp ce femeile o fac. Femeile inteleg si primesc sfaturi, ducand la rezultate financiare mai bune.”

  Degenhardt, director la Asset Issues Resolution (AIR), se specializeaza in asistarea persoanelor cu castig ridicat in rezolvarea problemelor legate de dispunerea de bunuri non-banesti, palpabile. Clientii lui includ indivizi, trusturi, proprietati si afaceri familiale detinute in mod particular.

  „Serviciile noastre ofera cercetare competenta si management senior de proiect,” spune acesta. „ Nu suntem serviciu de consultanta financiara. De exemplu, intr-o intelegere de divort, suntem deseori chemati pentru a rez...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  In cautarea consilierii maritale [08-09-2010] - www.divorcemag.com

  Iata cateva motive pentru care cuplurile cauta consilierea maritala.

  De ce cuplurile cauta consilierea? Partenerii cauta adesea consiliere cand se simt neintelesi, frustrati sau raniti adanc. Altii cauta consiliere cand simt un profund sentiment de tristete in relatia lor. Deseori, aceste sentimente nu sunt noi, dar sunt inabusite de ani de zile. Acesta este motivul pentru care cuplurile care incep consilierea din timp au sanse mai bune de a-si salva casnicia.

  Este gresit sa doresti fericire de la o casnicie?

  Nu este gresit; dar nu este realist sa gandesti ca va fi asa tot timpul. Primul pas spre salvarea sau refacerea casniciei cere ambilor parteneri sa se confrunte cu realitatea. Nu exista asa ceva ca fericirea maritala eterna.

  Casnicia necesita munca. Necesita angajament. Este o alegere constienta a ambilor parteneri de a-si exclude respectivele egouri in favoarea casniciei. Destul de des, acest lucru inseamna sa fii de a...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cand si cum sa le spui copiilor ca ai trecut peste divort [11-08-2010] - www.telegraph.co.uk

  Asadar, ati divortat si acum doriti sa aveti intalniri din nou. Cititi acest ghid pentru a va ajuta pe dvs si pe copiii dvs ca sa ajungeti la un consens.

  Sa treci printr-un divort nu este greu numai pentru tine – este dur si pentru copiii tai de asemenea. Adultii pot intelege cum se poate destrama o relatie dar, pentru copii este mai greu iar furia si resentimentele pot urma cu usurinta, indiferent de cum s-a terminat casnicia.

  Deci, ce-i de facut? Poti incepe prin tratarea lor ca egali. Este un cliseu, dar daca copiii tai sunt suficient de mari, stand jos si vorbindu-le ca unor adulti, fara a fi condescendent poate face o diferenta enorma.

  Implicati-i spunandu-va gandurile si deciziile si daca sunteti gata de a avea intalniri. Apoi, daca ati intalnit un nou potential partener, explicati-le acest lucru cu calm. Daca alegi sa ta alaturi unui site cu intalniri online, ar fi o idee buna sa-ti determini copii sa se implice cerandu-le ajutorul in crearea pro...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cum sa-ti ajuti copii sa faca fata divortului [11-08-2010] - divorce360.com

  Sfaturi pentru parinti pentru a-si ajuta copii sa treaca printr-o destramare a casniciei.

  Nu exista vreun cuvant magic care sa ajute copii sa se obisnuiasca perfect cu divortul. Dar vestea buna este ca exista mult ajutor pus la dispozitia dumneavoastra.

  Schimbarile emotionale si financiare care vin impreuna cu divortul sunt dupa cum se poate demonstra cei doi mari factori ai abilitatii unui copil de a face fata cu succes. In timp ce unele studii demonstreaza cum copii experimenteaza probleme psihologice cand apar dificultati financiare legate de divort, banii nu sunt o garantie a fericirii. Strategiile de a „achizitiona” dragostea copilului poate fi de fapt un esec.

  In cartea sa "Your Child’s Divorce: What to Expect, What You Can Do," (Divortul copilului tau: La ce sa te astepti, Ce poti sa faci) Marsha Temlock noteaza faptul ca fii/fiicele pot fi plini de resentimente fata de parintele care ajunge mai instarit in urma divortului. Stresul finan...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cum se raspandeste divortul [10-08-2010] - douthat.blogs.nytimes.com

  Informatii fascinante ne provin dintr-un nou studiu intitulat: „Despartirea este grea, doar daca nu o face toata lumea”.

  Pentru a explora cum retelele sociale influenteaza divortul si vice-versa, s-a folosit un set de date longitudinal de la indepartatul studiu Framingham Heart. S-a descoperit ca divortul se poate raspandi printre prieteni, frati si colegi de serviciu si ca sunt gramezi de divortati care se extind pana la separari de gradul 2 in retea... in mod interesant, nu s-a descoperit ca prezenta copiilor sa influenteze probabilitatea de divort dar, am descoperit ca fiecare copil reduce susceptibilitatea de a fi influentat de catre o pereche care divorteaza.

  In ansamblu, rezultatele sugereaza ca avand grija de sanatatea casniciei unui prieten, ajuta la sprijinirea si sporirea durabilitatii propriei relatii, si ca, din perspectiva politica, divortul ar trebui sa fie inteles ca un fenomen colectiv, care se extinde cu mult mai departe decat asupra celor direc...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Ingramadirea divortatilor [10-08-2010] - schott.blogs.nytimes.com

  Conform unui nou studiu, relatat de catre Tracy McVeigh in The Observer, divortul este molipsitor: Cercetatorii au numit fenomenul „Ingramadirea divortatilor” si spun ca o despartire intre prietenii apropiati creste sansele proprii de a divorta cu 75%. Efectul scade la 33% daca divortul se intampla prietenilor unor prietenii, ceea ce cercetatorii numesc separare de gradul doi si dispare apoi aproape complet la gradul 3 de separare. Nu numai statul marital al prietenilor, ci si fratii si colegii au un efect asupra longevitatii mariajului vostru. Despartirea se va raspandi printre prieteni si, cu cat stii mai multi divortati, cu atat mai crescute sunt sansele tale de a deveni unul dintre ei.

  Cercetarea provine de la sociologi si psihologi din Universitatile Nord Americane care au examinat statistici de la un grup de indivizi de peste 32 de ani.

  Au analizat efectul divortului in grup fata de riscul individual de divort si au descoperit un procedeu curat a ceea ce o...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Semne ca un copil are nevoie de ajutor in caz de divort [20-07-2010] - Divorce360.com

  Exista 5 domenii din viata copilului tau care trebuie supravegheate dupa un divort, conform lui Alison Clarke-Stewart autoarea cartii "Divorce: Causes and Consequences," (Divortul: Cause si Consecinte) Yale University Press, 2006.


  1. Scoala.

  Copiii ce provin din familii divortate sunt sub un risc mai mare de a se descurca greu la scoala, mai ales adolescentii. Unele studii arata ca adolescentii din familii divortate sunt de doua ori mai predispusi de a renunta la scoala. Elaine Shimburg, autoarea cartii 'The Complete Single Father’’ (Tatal celibatar desavarsit) sugereaza ambilor parinti ca daca „lucrurile la scoala au de suferit, mergeti sa va intalniti cu profesorul impreuna, astfel incat profesorul si copilul sa stie ca sunteti o echipa atunci cand este vorba de proprii copii.”


  2. Relatia cu fratii.

  In timpul unui divort, parintii au tendinta de a da fratilor mai mari un rol parental asupra fratilor mai mici.
  ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Sfaturi pentru anuntarea divortului [20-07-2010] - Divorce360.com

  Dupa luni de framantari emotionale, hotararea ta de divort s-a semnat, parafat si expediat. Ce urmeaza acum?

  Cum sa spui celor din jur ca nu mai esti casatorit/a? Pentru a va da o mana de ajutor, cativa experti au raspuns la cateva intrebari frecvente despre eticheta in cazul divortului. Iata parerile lor despre cum sa te descurci cand impartasesti detaliile noului tau statut de celibatar/a.

  I: Cum ii spui familiei tale despre divortul tau?
  Cu proprii copii este important sa stati impreuna, de preferat nu intr-o zi de scoala si sa spui: „Am hotarat sa divortam.” Acest lucru,probabil, nu va fi o surpriza prea mare devreme ce nu va mai intelegeati. Copiii vor vrea sa stie ce se va intampla, cum le va afecta acest lucru vietile, asa ca incercati sa aveti raspunsurile, pe cat posibil, inainte de a avea aceste reuniuni familiale. Pentru restul familiei, parinti, frati etc. acest lucru va fi o problema in minus daca nu va veti demoniza ex-ul. Cu siguratanta veti ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Top 10 greseli legale intr-un divort [15-07-2010] - www.divorce360.com

  In „Surviving Separation and Divorce” al lui Lorian Hoff Oberlin, autoarea indica topul 10 al greselilor legale pe care le fac oamenii. Deoarece majoritatea oamenilor nu au experienta cu sistemul legal, sunt de cele mai multe ori coplesiti de intrebarile legale complicate si spinoase. Mai jos puteti citi cum sa evitati sau cum sa tratati cu acest top 10 al problemelor legale.

  Greseala 1: sa crezi ca sotul/sotia ta va fi corect(a) si cooperant(a)

  Majoritatea oamenilor care se confrunta cu un divort sunt vulnerabili emotional si suparati, iar foarte multi sunt intr-o stare de refuz. „Sotul/sotia mea nu m-ar trata niciodata asa.” Este un sentiment pe care Oberlin il aude mult prea des insa ce surpriza! Sotii isi trateaza rau fostii. Sfatul lui Oberlin: Fii atent la numarul unul din lista si asteapta-te ca si sotul/sotia sa faca la fel. Odata ce esti implicat intr-un proces judecatoresc, esti parte a unui sistem adversarial. Autoarea recomanda o atitudine d...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cinci secrete pentru a trece peste un divort [15-07-2010] - www.divorce360.com

  A lua decizia de depunere a actelor pentru divort nu este un lucru usor. Sa supravietuiesti unui divort este o cu totul alta provocare. De la a fi sincer cu avocatul tau pana la pregatirea pentru stressul asociat divortului, mai jos sunt 5 lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta calatorie dificila.

  1. Fii sincer cu avocatul tau

  Potrivit avocatului Fred Zundel de la Idaho Legal Aid Services, sinceritatea este un element cheie in relatia client/avocat. „Cel mai rau lucru pe care i se poate intampla unui avocat este sa se duca la audiere sau proces si sa afle pentru prima data lucruri negative despre clientul sau.” spune Zundel. Ca o regula generala, majoritatea avocatilor solicita clientilor lor o anumita cantitate de informatii cand un client nou le intra pe usa. Clientii lui Zundel completeaza un chestionar foarte lung care acopera toate situatiile, de la relatia de dinainte de casatorie, pana la fiecare aspect al mariajului, de la tutela copiilor ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Tokyo prevede o crestere a ceremoniilor de divort [15-07-2010] - www.telegraph.co.uk

  Cum rata divortului in Japonia este in crestere, cuplurile din Tokyo isi finalizeaza casnicia cu o grija la fel de mare ca cea cu care au inceput-o.

  Saori Teshima a visat de mult timp acest moment. Stand cu nervozitate alaturi de partenerul ei imbracat elegant, in fata celor dragi si a prietenilor, un inel lucitor ii apare in fata.

  Dar contrat regulilor conventionale de nunta, barbatul ce sta alaturi de Saori nu-i strecoara dragastos inelul pe mana stanga inainte de a pecetlui unirea lor cu un sarut.

  In schimb, perechii ii este inmanat un ciocan – pe care il tin impreuna in maini cand se apuca sa destruga inelul pentru a servi ca simbol sfarsitului casatoriei lor de 5 ani.

  Asa se petrece o alta ceremonie de divort – un bizar, dar cu o popularitate in crestere ritual printre cuplurile japoneze, care au ales sa-si incheie casatoria cu aceeasi pompa si ceremonie cu care au si inceput-o.

  De la toasturi cu urari de a nu se mai vedea vre...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  India dezbate schimbarile asupra Legii Divortului [15-07-2010] - DivorceMag.com

  Dupa cum relateaza The Times din India, legiuitorii indieni dezbat daca sa schimbe Legea hindusa a casatoriei a tarii, din 1955 si Legea speciala a casatoriei din 1954 si daca sa permita sotilor sa invoce „neintelegerile ireconciliabile in casatorie” ca motiv de divort.

  In mod normal, exista 3 modalitati pe care sotii din India le pot invoca pentru a li se acorda divortul:

 • Vina matrimoniala, in care unul din soti pretinde (si trebuie sa si dovedeasca) ca celalalt sot a cauzat destramarea casatoriei.
 • Divortul prin consimtamant reciproc, cand ambii soti accepta mutual ca marajul nu poate fi salvat.
 • Frustrare cauzata de circumstante specifice, care se aplica in cazurile in care unul din soti a experimentat asa –zisa „moarte civila”; cand ea sau el au disparut fara urma pentru 7 sau mai multi ani sau au renuntat la lume pentru regasiri spirituale.

  Noul motiv de divort propus, care are sprijinul Comisiei nationale a Legii si a catorva verdicte ale C...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • Populatia si fenomenul demografic in aprilie 2010 Romania [15-07-2010] - INSSE

  Aprilie comparativ cu martie 2010 Rata nasterilor, rata mortalitatii si sporul natural

  In aprilie s-au nascut 16143 copii (9.2 nasterii viabile/1000 locuitori), cu 1905 mai putin decat in martie.

  Numarul persoanelor care au murit in aprilie a fost de 22084 (12.5 decese/1000 locuitori), cu 1114 mai putin decat in martie.

  Excedentul deceselor fata de nasterile viabile – sporul natural negativ – a condus la o scadere cu 5941 a populatiei in aprilie, in timp ce in martie populatia s-a diminuat cu 5150.

  Numarul copiilor sub un an care au decedat in aprilie a fost de 157 (9.7 copii sub un an/1000 nasteri viabile), o scadere comparativ cu martie (11.9 copii sub un an/1000 nasteri viabile).

  Rata casatoriei si rata divortului

  8743 de casatorii au fost inregistrate la oficile starii civile (5.0 casatorii/1000 locuitori), o crestere cu 5130 caomapartiv cu luna anterioara. 3264 divorturi au fost acordate de decizia...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Tot mai multe femei trecute de a doua tinerete se inscriu pe Facebook si pe Twitter [13-07-2010] - www.telegraph.co.uk

  Femeile singure de peste 50 de ani – sau Swofties – nu au fost niciodata mai fericite bucurandu-se de cluburile de noapte, de vacantele exotice si de site-urile de social networking precum Facebook si Twitter, a descoperit un nou studiu.

  Aproximativ 600000 de femei in varsta din Marea Britanie, care fie sunt fete batrane, vaduve sau divortate se bucura imbratisand noi experiente si nu au mustrari ca sunt pe cont propriu, concluzioneaza un studiu.

  Cercetarile au relevat ca a existat o crestere constanta a femeilor de peste 50 de ani care traiesc acum pe cont propriu, cu mai mult de 5% fata de ultimul deceniu.

  Din cele 1000 de femei chestionate, 17% au spus ca le face placere sa-si dea intalniri, 20% declarand ca au o viata sociala grozava.

  In ciuda varstei lor avansate, Swofties nu au, de asemenea, nici o ingrijorare cu privire la noua tehnologie, mai mult de una din 5 inscriindu-se intr-o retea sociala ca Twitter si Facebook.

  Ap...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Episcopii divortati vor fi permisi in Biserica Anglei pentru prima [10-07-2010] - www.telegraph.co.uk

  Clerul divortat va avea permisiunea de a deveni episcopi in Biserica Angliei pentru prima oara, datorita unei miscari care a fost condamnata de catre traditionalisti

  Criticii au descris schimbarea in relulamentul Bisericii ca „absolut inacceptabila”si au amenintat ca va submina invatatura biblica ca mariajul este pe viata.

  Episcopii conservatori si liberali sunt profund dezbinati de aceasta dezbatere, despre care poarta discutii in secret de luni de zile.

  In timp ce Dr Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury sprijina destinderea regulilor, John Sentamu, arhiepiscopul de York s-a inteles ca a argumentat puternic impotriva schimbarii.

  Dar The Sunday Telegraph a aflat ca schimbarea a fost acceptat la o intalnire a Casei Episcopale in luna mai.

  Biserica este desemnata sa emita o declaratie care sa enunte noua politica luna viitoare dupa ce consultanta juridica a clarificat ca nu exista nici un obstacol pentru un divortat sau pentru...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Populatia si fenomenul demografic in ianuarie 2010 Romania [10-07-2010] - INSSE

  Rata nasterilor, rata mortalitatii si sporul natural

  In ianuarie s-au nascut 17327 copii (9.5 nasteri viabile la 1000 de locuitori), cu 129 mai multi decat in decembrie.

  Numarul oamenilor care au murit in ianuarie a fost de 23709 (13 decese la 1000 de locuitori), cu 1354 mai putine decat in decembrie.

  Excedentul deceselor fata de nasterile viabile – sporul natural negativ – a condus la o scadere cu 6382 a populatiei in ianuarie.

  Numarul copiilor sub un an care au murit in ianuarie a fost de 167 (9.6 copil sub un an la 1000 de nasteri viabile), o descrestere comparativ cu decembrie (11.6 copii sub un an la 1000 de nasteri viabile).

  Rata casatoriei si rata divortului: 4841 casatorii au fost inregistrate la oficiul starii civile in ianuarie (2.7 casatorii/1000 locuitori), o crestere cu 140 comparativ cu luna anterioara. 1215 divorturi au fost definitivate prin decizia finala a curtii (0.67 divorturi/1000 locuitori), cu 1059 mai puti...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Legea si divortul in lume [01-07-2010] - Wikipedia

  Brazilia

  Probabil din cauza influentei Bisericii Romano-Catolice, divortul a devenit legal in Brazilia in 1977. incepand cu ianuarie 2007, cuplurile braziliene pot cere divortul la un oficiu notarial cand exista un consens, cand cuplul a fost separat pentru mai mult de un an de zile si nu au copii minori sau cu nevoi speciale. Divortatii trebuie sa se prezinte doar cu cardurile de indentitate, cu certificatul de casatorie si sa plateasca un mic onorariu pentru a initia procesul, care este finalizat in doua sau trei saptamani.

  Societatile musulmane

  In societatile musulmane legislatia referitoare la divort difera de la tara la tara. Diferiti invatati musulmani pot da interpretari usor diferite ale divortului in Islam (de ex. privitor la triplul talaq).

  Divortul fara vina este permis in societatile musulmane, desi, in mod normal, numai cu acordul sotului. O sotie care cere divortul i se cere in mod normal sa dea...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cand aveti Motive de divort [01-07-2010] - Complete Divorce Handbook (Sterling, 2009) de Brette McWhorter Sember

  Exista multe motive pe care oamenii le iau in considerare cand divorteaza. Una dintre cele mai intalnite situatii este atunci cand doi oameni au luat-o pe cai separate. Cateodata acest lucru se intampla in mod usor si calm. Alte ori este asociat cu o multime de resentimente, furie si a jigniri. Lupta este cel mai mare motiv pentru care oamenii spun ca isi doresc un divort. Oamenii se lupta din mai multe motive – diferitele puncte de vedere asupra vietii, neintelegerile cu parintii, banii, dorintele diferite sau chiar schimbarile individuale. Unele casnicii cuprind abuzuri mentale, emotionale sau fizice care pot genera situatii periculoase pentru toti cei implicati.

  Traind intr-o casa unde unde exista furie si invinuire nu este, in mod obisnuit, o situatie confortabila. Este posibila o reunire in cazul in care v-ati instrainat unul de celalalt sau sa gasiti modalitati de a rezolva unele lucruri cu care nu sunteti de acord.

  Terapia maritala poate fi de ajutor pentru a...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divort mai simplu pentru cuplurile binationale in UE [17-06-2010] - Jurnalul

  Parlamentul European a dat astazi unda verde unui acord care faciliteaza procedura de divort in cazul cuplurilor in care "el" si "ea" au nationalitati diferite (cu conditia ca ambii sa fie cetateni ai unor state UE).

  Acordul, functional intre 14 din cele 27 de tari membre, printre care si Romania, a fost aprobat la 4 iunie de ministrii europeni ai Justitiei. El le va permite celor 14 state (Romania, Ungaria, Austria, Spania, Italia, Slovenia, Luxemburg, Bulgaria, Franta, Germania, Belgia, Letonia, Malta , Portugalia) sa faciliteze aceste proceduri fara sa astepte acordul celorlalte 13.

  Astfel, cuplurile formate din cetateni din state diferite vor putea alege legislatia aplicabila in divortul lor.

  Daca cei doi nu se pun de acord, divortul se poate derula dupa legea statului unde cuplul locuieste cel mai frecvent sau dupa legea statului unde cei doi au avut ultima rezidenta comuna. Daca nici asa nu merge, procedura de divort se va derula conform legi...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Studiu: Copii de varsta universitara nu sunt raniti de divort [14-06-2010] - DivorceMag.com

  Desi este foarte bine cunoscut faptul ca stresul si trauma divortului poate avea un impact negativ asupra copiilor, un studiu recent sugereaza ca daca respectivii copii sunt in cadrul unei universitati, impactul este minim – chiar benefic.

  Asa cum prezinta Healthday.com, cercetatorii de la Universitatea Wawick (Coventry, Anglia) au cuantificat nivelul productivitatii si fericirii unui numar de 270 studenti cu parinti recent divirtati. Nivelurile au fost mai apoi comparate cu alti studenti ai caror pariti erau inca casatoriti.

  Rezultatele au fost similare cu adaugarea ca unii studenti de sex masculin ce au parinti recent divortati, au defapt nivelul productivitatii imbunatatit. Motivul din spatele acestor observatii surprinzatoare este, conform Dr. Eugene Proto, elasticitatea emotionala si psihologica. "Studentii unei universitati sunt mult mai elastici decat s-a presupus", a declarat Dr. Proto intr-un comunicat. "Desi parinti sunt ingrijorati de posibilitatea unui...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Conceptii daunatoare despre ceea ce se intampla cu adevarat in instanta in divort [14-06-2010] - www.Divorcemag.com

  Pregatirea pentru proces necesita putere supraomeneasca. Multi oameni incearca sa mobilizeze simultan suficiente rezerve de emotie negativa necesara in timp ce incearca sa ramana la un nivel moral inalt. O confuntare furioasa poate modifica cursul negocierilor si intr-o fractiune de secunda poate conduce un cuplu destramat la un divort urat.

  Cand va aflati la sfarsitul calatoriei voastre conjugale este chinuitor sa fii martor la brutalitatea partenerului pe care odata l-ai iubit si sa arunci o scurta privire asupra propriei naturi brutale. Te-ai soca sa vezi cat de usor si chiar candid ai dezvalui secretele personale ale partenerului avocatului tau si apoi sa publici acele fapte private jenante intr-o inregistrare judecatoreasca publica.

  Exista exceptii rare insa pentru a te regasi in instanta cu siguranta va trebui sa te aliniezi presupunerilor negative si eronate. Mai jos vom exemplica zece dintre cele mai preconcepute pareri despre ceea ce se intampla in insta...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Copilul se poate teme ca motivul pentru care parintele a plecat este ca nu il mai iubeste pentru ca a fost rau [14-06-2010] - SmartWoman.Hotnews.ro

  Un interesant articol pe tema efectelor pe care le are divortul asupra copiilor din casatorie a fost publicat in SmartWoman, continand opiniile de specialitate ale unui psiholog in ceea ce priveste evitarea situatiilor traumatizante pentru copii, atunci cand nu mai exista nicio sansa de impacare intre parinti.

  Suntem deja obisnuiti in societatea romaneasca urbana – in special, cu divortul cuplurilor cu copii. Vorbim despre un moment foarte dificil, complicat pentru familie ca tot, precum si pentru fiecare membru in parte. Luam in considerare faptul ca si inainte de luarea deciziei de ruptura dintre parinti s-a trecut printr-o perioada tensionata psihic, afectiv, in care poate s-au cautat solutii ori s-au aruncat reprosuri, cateodata si pumni.

  Adultii ale caror casatorii se destrama continua sa abia datoria de a-si proteja cat mai mult copiii, chiar si intr-un moment in care ei insisi sunt deja coplesiti de propriile lor sentimente, iar in cazul unui divort, alaturi...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  T.A.T.A. solicita demiterea conducerii ANPFDC [05-06-2010] - T.A.T.A.

  Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor - T.A.T.A. a organizat chiar de ZIUA COPILULUI, marti, 1 IUNIE 2010, intre orele 10 si 12, un miting in fata sediului Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului si a Drepturilor Copilului (ANPFDC), situat pe Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru nr. 7, Sector 1, pentru a determina Cabinetul Boc sa demita conducerea Autoritatii, sa desfiinteze ANPFDC si sa renunte la actiunea de agresare a familiei si de incalcare grava a drepturilor copilului.

  Presedintele-cleric Gabriel Alexe si vicepresedintele Mihaela Mostavi au demonstrat ca sunt incapabili sa gestioneze activitatea ANPFDC si sa gaseasca solutii la gravele probleme cu care se confrunta familia din Romania si care afecteaza profund respectarea drepturilor copilului.

  Alianta T.A.T.A. a decis sa organizeze un protest-maraton pentru a determina guvernantii sa actioneze responsabil si sa elimine impostura si neprofesionalismul din ANPFDC. T.A.T.A. va organiza s...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Familia rosie, familia albastra [04-06-2010] - www.NYTimes.com

  Acum 50 de ani, structura familie americane era remarcabil de uniforma. Cei bogati se casatoreau intr-o aceeasi ratie ca si cei saraci sau ca si clasa de mijloc. Rata divortului era foarte joasa pentru absolventii de colegiu sau liceu. Nasterile in afara casatoriei, desi mai comune printre afro-americani, erau foarte rare in orice regiune sau comunitate.

  Asta a fost acum mult timp. Familia intacta de doi parinti este eclipsata de decenii: saptaman trecuta, Centrul de Cercetare Pew a raportat ca in 2008, 41% dintre nasterile americane au avut loc in afara casatoriei, cea mai mare cifra inregistrata pana acum. Si de la ratele de divort pana la nasterile adolescentine, aproape orice indicator al modului de viata al familiei variaza dramatic in functie de educatie, rasa, pozitie geografica si venit.

  Intr-o convergenta rara, conservatorii si liberalii sunt de acord cum s-a ajuns la acest lucru. Mai intai, revolutia sexuala a rasturnat vechea ordine a unui singur salar...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divortul este mai probabil in cazul in care sotul isi neglijeaza munca in casa [04-06-2010] - Telegraph.co.uk

  Un cuplu isi dubleaza probabilitatea unui divort atunci cand un sot nu ajuta in casa, conform unui studiu finantat de catre Guvern.

  Un studiu academic a descoperit ca o casatorie este mult mai stabila atunci cand barbatul contribuie la munca in casa, cumparaturi si ingrijirea copilului.

  Se presupune ca, dorinta lor de a duce la indeplinire diferite insarcinari aproape ca anuleaza efectul de destabilizare creat de mamele ce se reintorc la servici.

  Cercetatorii spun ca ar putea fi un factor trecut cu vederea atunci cand se explica de ce anume rata divorturilor a crescut in ultimele decenii, in timp ce din ce in ce mai multe femei si-au gasit un loc de munca.

  Wendy Sigle-Rushton, lector senior la Scoala Economica din Londra, spune: “Rezultatele sugereaza ca riscul unui divort printre mamele care au un servici, desi sunt mai mari, sunt substantial reduse atunci cand tatii contribuie mai mult la munca in casa si ingrijirea copiilor.”

  „C...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Parteneriat intre Asociatia Tatilor si cea a Mamelor pentru monitorizarea copiilor cu probleme [18-05-2010] - Asociatia Nationala a Tatilor din Romania

  A.N.T.R a semnat un protocol de parteneriat cu Asociatia M.A.M.E.

  La baza acestui parteneriat a stat consultarea si intrajutorarea reciproca in folosul copiilor, iar primul proiect comun este "Ce face copilul meu?".

  "Constiente de rolul important pe care il avem in calitate de parinti la cresterea si educarea copiilor nostri, ne-am alaturat proiectului "Ce face copilul meu?" prin semnarea unui acord de parteneriat cu Asociatia Nationala a Tatilor din Romania", spune Maria Culescu, presedinte Asociatia M.A.M.E.

  A.N.T.R. a initiat acest proiect, ce are ca scop monitorizarea (la solicitarea parintilor) copiilor cu probleme: comportamentale, absenteism scolar, consum de tutun, alcool, droguri etc.

  Este greu de crezut ca poti intalni copii sau adolescenti care sa nu fi comis cel putin o fapta nedorita. Avem inclinatia fireasca de a ne gandi si a vorbi despre copii la modul cel mai frumos. Nu este nimic rau in asta, mai ales st...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Fiecare a doua casatorie din Moldova se incheie cu divort [12-05-2010] - Azi.md

  In Republica Moldova, fiecare a doua casatorie se incheie cu un divort, fiecare a cincea femeia sufera de violenta in familie, iar fiecare femeie de vârsta fertila naste in medie 1,2 copii, informeaza DECA-press. Aceste date sunt continute intr-un raport al Biroului National de Statistica. Potrivit sursei citate, in primele luni ale anului curent au fost inregistrate circa patru mii de casatorii, iar circa trei mii de cupluri au divortat. "Este bine cunoscut faptul ca, familia se confrunta cu grave si multiple probleme. Cuplurile nu se mai grabesc sa-si oficieze casatoria, creste concubinajul si este amânata nasterea primului copil in familie. De obicei, parintii se limiteaza doar la un copil, iar al doilea copil in familie devine un lux", sustine Boris Gâlca, reprezentantul Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA). In acelasi timp, autoritatile spun ca fac tot ce le sta in puteri pentru a ajuta familiile din Moldova, iar in sirul de actiuni inscriindu-se si "Festiv...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Arhiva stiri: |   1 .. 50  |   51 .. 100  |   101 .. 150  |   151 .. 200  |   201 .. 250  |
  Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  3 useri online