Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Cererea de divort

Cerere de divort
Pentru a initia un proces de divort, cel interesat trebuie sa depuna la Judecatorie o cerere de divort, alaturi de certificatul de casatorie, dovada privind plata taxei de timbru si timbru judiciar. Cererea de divort trebuie semnata de partea care depune cererea sau, in caz de divort prin acord, de ambele parti.

Cererea de divort reprezinta primul pas in procesul de divort, ea precizand intentiile si solicitarile partii care o depune, justificand totodata intentia sa privind realizarea divortului. Cererea de divort poate fi introdusa de oricare dintre cei doi soti si se adreseaza presedintelui Judecatoriei.

Pe langa solicitarile cu caracter general, prezente pe orice cerere de chemare in judecata, cel care introduce cererea trebuie sa indice, acolo unde este cazul, numele copiilor minori din casatorie. In cazul in care nu exista copii minori din casatorie, acest fapt va trebui indicat expres.


Importanta cererii de divort
Dupa cum am mai mentionat, cererea de divort prezinta solicitarile celui care o introduce si enumerarea motivelor de divort. Pe langa aspectul subiectiv al unei prime impresii efectuate de catre judecator asupra cazului, importanta cererii de divort este data de faptul ca este una dintre cele cateva documente juridice in care partea isi poate expune in scris punctul de vedere si motivatiile. Intocmirea ei eronata poate aduce serioase prejudicii prin prisma actiunilor si demersurilor pe care partea va trebui sa le urmeze pe parcursul procesului. In plus, o cerere corect formulata aduce si o ordine in gandire si in modul de a pune problema pe parcursul procesului.

Mai trebuie amintit, de asemeni, faptul ca o cerere de divort eronat redactata, care nu contine, in mod corect definite, elementele necesare, poate aduce chiar respingerea actiunii sau declinarea competentei.

Chiar daca instantele de cele mai multe ori prefera sa treaca peste anumite erori strecurate in cererile redactate direct de parti, neavand cunostinte juridice pentru a intocmi in mod corect un astfel de document, nu trebui mizat pe acest lucru, in caz contrar totul depinzand de bunavointa celui/celei care judeca respectivul proces.


Redactare cerere de divort
Inca de la inceput trebuie spus ca nu exista un formular general pentru o cerere de divort, nu exista un model general de cerere de divort. Exista, insa anumite modele de cereri (prezent si pe Internet si accesibile usor la o simpla cautare), la care in mod necesar cel interesat trebuie sa aduca completarile si modificarile de rigoare.

In general, in functie de complexitatea procesului si de gradul de intelegere a celor doi soti cu privire la divort si la celelalte cereri accesorii, cererea poate fi redactata de un Avocat (cazul cel mai raspandit si recomandabil) sau de cel/cea care o introduce (pentru divorturi simple), cu riscurile mentionate anterior.

Redactarea unui astfel de document de catre Avocat presupune cunoasterea datelor problemei, studiul si preluarea datelor de pe certificatul de casatorie, documente de identitate, eventual certificate de nastere, precum si alte documente, acolo unde este cazul.

Cabinetul nostru, cu o bogata experienta in procese de divort, ofera in acest sens doua tipuri de servicii specializate juridice:
 • Redactare a cererii de divort si consultanta juridica de informare asupra procesului de divort. Se asigura, astfel si redactarea cererii de divort pe baza datelor specifice ale cazului.
  Serviciul se poate furniza atat prin email (office@avocat-divort.ro)
  cat si prin intermediul unei consultatii juridice la Sediul Cabinetului.

 • Asistenta/reprezentare juridica pe intreaga durata a procesului. Acest serviciu include automat si redactarea documentelor juridice implicate de procesul de divort.

  Nota: Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
  TELEFON (+ 4) 0722.811.665, Formular online sau email: office@avocat-divort.ro • Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  1 user online