Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Recunoasterea divortului din strainatateImportanta recunoasterii divortului

Cetatenii romani sunt obligati sa isi declare in fata autoritatilor romane, orice schimbare de stare civila survenita in afara tarii. Intre aceste schimbari in cadrul starii civile se numara si divortul pronuntat de autoritati si instante din strainatate.

Trebuie mentionat ca, fara aceste demersuri, un cetatean roman care s-a casatorit in Romania si, apoi, a divortat in afara Romaniei, va figura in continuare casatorit in fata autoritatilor romane.

In functie de situatie, divortul efectuat in strainatate se poate direct transcrie la Starea Civila sau este nevoie mai intai de un proces in instanta de recunoastere - exequator a divortului pe teritoriul Romaniei.

Termenul exequator - exequatur este specific in Dreptul International Privat, provinind de la latinescul exequi = a pune in executare.


Cand trebuie desfasurata recunoasterea divortului

Daca divortul s-a efectuat intr-o tara din afara Uniunii Europene si care nu este Republica Moldova, exista doua cazuri:
1. Daca cetateanul roman, ce solicita inscrierea divortului strain, era si cetatean strain in momentul divortului din strainatate, atunci nu mai este necesara recunoasterea divortului la Tribunal, dosarul inaintandu-se direct Starii civile ce gestioneaza certificatul de casatorie romanesc, respectiv, in functie de situatie, Starii civile de la locul nasterii.


2. Daca cetatean roman, ce solicita inscrierea divortului strain, nu era si cetatean strain in momentul divortului din strainatate, atunci, inainte de prezenta la Starea civila competenta, divortul efectuat in strainatate trebuie mai intai recunoscut in cadrul unui proces de exequator - recunoastere a hotararii straine. Dupa finalizarea cu succes a procesului de exequator, se obtine o hotarare de recunoastere pe teritoriul Romaniei a documentului care atesta schimbarea de stare civila.

Un interesant articol: Cerintele legii romane pentru recunoasterea pe teritoriul Romaniei, in cazuri speciale, a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort si cateva problemele ivite in practica in acest sens


Nota: Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
TELEFON (+ 4) 0722.811.665 sau email: office@avocat-divort.roCe este absolut necesar sa aduceti la dosarul de recunoastere a divortului
Pentru a incepe un proces de recunoastere a divortului, in primul rand trebuie sa fiti in posesia document apostilat, emis de o autoritate a tarii in care s-a pronuntat divortul. Ca si exemple: hotarare de divort, certificat de divort, extras de stare civila, extras al sentintei de divort, samd...

In al doilea rand, este important sa mentionati conditiile desfasurarii divortului, modul in care acesta s-a pronuntat, perioada de cand este definitiv, precum si orice alt detaliu care ar putea ajuta in definirea necesitatii recunoasterii divortului pe teritoriul Romaniei.


Cabinetul nostru este specializat in recunoasterea divortului din strainatate

Avand o bogata experienta in recunoasterea divortului pronuntat de instante ale unor tari de pe intreg globul, Cabinetul nostru asigura servicii profesioniste, rapide si reduse ca si cost, de reprezentare juridica completa in procedura de recunoastere a divortului. Dumneavoastra nu trebuie decat sa ne furnizati documentele necesare si informatiile ce definesc procedura desfasurata in strainatate, intregul demers fiind desfasurat de noi.

In cele mai multe din cazuri, procesul de recunoastere a divortului dureaza 1-2 termene de judecata si nu este necesara prezenta dumneavoastra la depunere sau la termenele de judecata.

Daca doriti sa recunoasteri divortul dumneavoastra pe teritoriul Romaniei, va asteptam cu cateva detalii la office@avocat-divort.ro sau Formular contact

Asiguram servicii de recunoastere a divortului pronuntat in strainatate - exequator divort pentru Bucuresti, dar si pentru majoritatea judetelor din Muntenia si Moldova.

Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


4 useri online