Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Divort


Cu toate ca orice casatorie se realizeaza pornind de la intentia celor doi soti de a-si petrece intreaga viata impreuna, din anumite motive atat subiective cat si obiective, ea se poate desface prin divort daca exista motive temeinice care au vatamat grav raporturile dintre soti si casatoria nu mai poate continua.

Daca la incheierea casatoriei este necesar consimtamintul liber al sotilor, vointa acestora trebuie sa fie luata in considerare si atunci cand ea se manifesta si in sensul desfacerii acesteia, astfel, oricare dintre soti are dreptul sa ceara desfacerea casatoriei prin divort. Trebuie mentionat faptul ca un divort se poate pronunta:
 • din culpa exclusiva a unuia dintre soti, la cererea celuilalt sot
 • din culpa comuna, la cererea unuia dintre soti
 • fara a se stabili o culpa, atunci cand se desfasoara procedura simplificata a divortului prin acord, prin cererea ambilor soti
 • la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani
 • la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei

  Pentru a incerca ajungerea la un acord privind efectuarea divortului, aspectele referitoare la autoritatea parinteasca, locuinta copilului dupa divort si programul de vizitare, se poate incerca si un serviciu de mediere intre soti, procedura ce nu mai este, insa, obligatorie.


  Servicii specializate, profesioniste, confidentiale si discrete pentru divort

  Cabinetul nostru este specializat in procese de divort in Romania, atat pentru situatia cand partile locuiesc in Romania, dar si pentru situatia cand unul sau amandoi sotii locuiesc in afara tarii.
  Avand sute de dosare finalizate cu succes in domeniul divortului si partajului, cu un procentaj de reusita de peste 99%, Cabinetul nostru va ofera asistenta si consultanta juridica completa pe probleme de divort asigurandu-va confidentialitate absoluta, discretie si sprijin profesionist specializat.

  Veti regasi in Cabinetul nostru spijinul de care aveti nevoie, experienta noastra acumulata in ani de zile si in multe sute de procese desfasurate in acest domeniu asigurandu-va confortul de a avea un sprijin real, profesionist, bazat pe experienta.

  Cabinetul nostru ofera:
 • asistenta juridica completa pentru procesul de divort. Acest demers implica si redactoarea tuturor documentelor implicate, prezenta atat la depunerea dosarului cat si la termenele de judecata
 • consultanta juridica la sediul Cabinetului, in care sa analizam situatia dumneavoastra si sa va explicam toate elementele implicate de procesul de divort
 • redactare cerere de divort, formare dosar divort
 • sprijinul unui Cabinet specializat in procese de divort, cu sute de dosare de divort finalizate cu succes si o insemnata experienta in domeniu
 • servicii specializate pentru romanii din strainatate, care doresc sa divorteze in Romania: Divort din strainatate
 • servicii specializate pentru romanii care au divortat in strainatate si doresc sa isi inscrie divortul in Romania (prin recunoastere divort sau inscriere directa, in functie de caz): Recunoastere divort din strainatate
  Nota: Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
  TELEFON PROGRAMARI (+ 4) 0722.811.665, Formular online sau email: office@avocat-divort.ro
  Unde se efectueaza divortul

  Conform legislatiei in vigoare in Romania, divortul poate fi dispus de catre instantele de judecata si, in cazuri restrictive, la notar sau la starea civila.

  Actiunea de divort este strict personala si nu poate fi introdusa decat de unul dintre soti impotriva celuilalt sot, sau, in forma simplificata, de ambii soti. Cei doi soti sunt singurele subiecte de drept care pot avea calitatea de parti intr-o asemenea actiune.

  Doar daca sotii se inteleg cu privire la realizarea divortului si, eventual cu privire la incredintarea copiilor minori din casatorie, ei se pot adresa direct la serviciul de Stare civila sau la un notar din zona de domiciliu.

  Trebuie mentionat ca, pentru cetatenii care nu locuiesc in Romania, instanta romana este competenta a judeca un proces de divort doar daca:
 • ambii soti sunt (si) cetateni romani
 • unul dintre soti locuieste in Romania (in anumite conditii)

  Deci, un cetatean roman, casatorit cu un cetatean UE (nu roman), locuind in afara Romaniei nu poate divorta in Romania, decat daca unul dintre soti locuieste pe teritoriul Romaniei de cel putin 1 an (6 luni in anumite conditii).

  Procedura de divort, tipuri de divort

  Conform legislatiei in vigoare, se pot distinge urmatoarele modalitati de divort:
 • procedura divortului prin stabilirea culpei comune sau culpei exclusive a uneia dintre parti
 • procedura simplificata a divortului prin acord, care dureaza aproximativ 2 luni pana la solutionare. In baza Legii 202/2010, se poate efectua divort prin acord daca partile se inteleg cu privire la realizarea divortului si, daca este cazul, a modului in care copiii minori din casatorie, vor fi incredintati dupa divort, indiferent daca au sau nu copii minori din casatorie si indiferent cat timp a trecut de la data casatoriei.
 • separarea in fapt pe o perioada de mai mult de doi ani, urmata de cererea de divort a unuia dintre soti
 • divort solicitat de sotul aflat intr-o stare de sanatate ce nu mai permite continuarea casatoriei
  Divortul prin intelegere/acord este primul punct de discutie pe care Cabinetul de Avocat Magdalena Popeanga il subliniaza in cadrul oricarei consulatii juridice pe teme de divort. Avantajele divortului prin acord sunr substantiale: reducerea implicatiilor emotionale, incheierea in cel mai elegant mod a unei relatii personale intre cei doi soti, reducerea timpului de solutionare a divortului si a costurilor aferente.


  Divortul la notar
  Noul Cod Civil prevede posibilitatea realizarii divortului si la notar, dar doar pentru situatia cand partile se inteleg si nu exista dispute privind numele dupa casatorie, partaj samd...

  Divortul la notar presupune cel putin 2-3 vizite la notar, desfasurate de-a lungul a aproximativ 30 de zile. Partile trebuie sa fie prezente personal cel putin la asigurarea notarului cu privire la staruinta in ceea ce priveste divortul a celor doi soti, fiind implicate taxe notariale pentru divort.

  In genere, pentru a oferi o alternativa favorabila clientului in conditiile unor servicii specializate profesioniste, onorariile practicate de Cabinetul nostru pentru divortul prin acord sunt mai reduse decat costurile globale ale unui divort prin acord desfasurat la notar.  Originile divortului. Mic istoric

  Conceptul divortului se regaseste inca din antichitate, fiind pe deplin dezvoltan in Grecia Antica. Astfel, o persoana putea divorta doar cu acceptul unui magistrat, caruia trebuia sa ii prezinte motivele decizie sale. Daca motivele erau considerate suficiente, magistratul ii permitea celui interesat sa realizeze divortul si separarea.

  Daca in Roma Antica renuntarea la casatorie era posibila pentru toti cei dornici in acest sens, crestinarea Imperiului Roman a adus restrictii si interdictii privind divortul, incepand cu Imparatul Constantin.

  De-a lungul timpului, restrictionarea si interzicerea divortului si separarii au consacrat perioade intregi in care familiile erau obligate sa continue sa existe chiar daca conditiile reale faceau acest lucru imposibil in mediul normal, societatea ajungand in ultima perioada sa il reincluda in cadrul procedurilor civile.

  Trebuie mentionat ca in timp ce in tara noastra divortul este permis, in anumite conditii motivate mai mult sau mai putin, in alte tari si in prezent acesta este interzis, nu exte prevazut sau este mult ingreunat.
 • Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  2 useri online