Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

In ce fel marea recesiune a dat o forma noua mariajului si divortului

Cautare stiri:


In ce fel marea recesiune a dat o forma noua mariajului si divortului
14-09-2010
Sursa: www.divorcemag.com
Redactor: Janina

------------------
Marea Recesiune a remodelat dramatic scena economiei globale; dar nu numai acest aspect a fost schimbat. Conform cercetatorilor, peisajul financiar violent a transformat de asemenea si modul cum barbatii si femeile vad mariajul dar si divortul.

In studiul lor finantat in comun The State of Our Unions 2009: Marriage in America (Starea uniunilor noastre in 2009: Casatoria in America), cercetatorii proiectului despre casatoria nationala de la Universitatea din Virginia si de la Institutul Valorilor Americane au descoperit ca:

 • In 2008, primul an plin al recesiunii, rata divortului a scazut cu 1% fata de anul anterior (2008: 16.9 per 1000 femei; 2007: 17.0 per 1000 femei).

  Cercetatorii sugereaza ca in acest caz sunt 2 forte care conlucreaza: timpurile economice dure care au fortat unele cupluri sa-si intarzie hotararea de a divorta datorita imposibilitatii financiare, in timp ce alte cupluri sunt unite datorita perioadei grele. „Vremurile dure cultiva solidaritarea reala in familie si incurajeaza multe cupliri sa ramana impreuna”, subliniaza profesorul Professor W. Bradford Wilcox de la catedra de Sociologie a Universitatii din Virginia. A mai adaugat deasemenea ca multe cupluri descopera ca „mariajul este unul dintre cele mai bune planuri de asigurare ale societatii.”
 • Cuplurile care se cearta o data pe saptamana din cauza finantelor au cu 30% mai multe sanse sa divorteze decat cele care se cearta din cauza banilor de cateva ori pe luna.

  De fapt, profesorul de Studii Familiale de la Universitatea de Stat din Utah, Jeffrey Dew, merge intr-acolo incat afirma ca actualele conflictele financiare si grijile sunt cele mai importante declansatoare de divort in ceea ce priveste circumstantele economice. Este un distrugator de casatorii in aceeasi masura pentru bogati cat si pentru cei saraci.
 • Cuplurile fara bunuri sunt predispuse divortului cu 70% mai mult decat cele care au bunuri in valoare de 10.000 $.

  Cercetatorii au concluzionat din aceasta ca bunurile maritale – chiar si in valori mici de 1000 $ - ajuta la consolidarea unui mariaj, in timp ce lipsa bunurilor pot eroda o casatorie; mai ales in cazul cuplurilor noi.
 • Barbatii din clasa muncitoare au suferit ¾ din locurile de munca pierdute din 2007.

  Cercetatorii au fost de acord ca acest lucru a determinat mai multi barbati sa-si asume rolul in ingrijirea copiilor si in treburile casnice – roluri specifice femeilor. Totusi, cercetatorii nu au fost de acord asupta implicatiilor aparute. Profesorul de sociolofie de la Universitatea din Iowa Christine Whelan vede acest lucru ca fiind pozitiv in lupta pentru egalitatea a sexelor. Profesoul omolog de la Universitatea din Virginia, W. Bradford Wilcox, crede insa, ca acest lucru va slabi in cele din urma casatoriile in comunitatile clasei muncitoare si va duce la o „impartire a divortului” intre clasa muncitoare si cuplurile educate cu colegiu. Pentru a intari aceste opinii, Wilcox citeaza statistici din lucrarea sa : „Supravietuirea casatoriei si vietii de familie in 2000” unde a subliniat ca sotii care lucreaza mai putine ore decat sotiile lor au o probabilitate de 61% de a fi mai putin fericiti in casatorie comparativ cu cei care muncesc mai multe ore decat partenerele lor.
 • Cuplurile isi pot imbunatati tabloul financiar – si mariajul – prin transformarea radicala a impartirii stereotipice a muncii domestice. Asta este: las-o pe ea sa investeasca si lasa-l pe el sa faca cumparaturile.

  In mod interesant, cercetatorii au descoperit ca barbatii tind sa fie cumparatori mai cumpatati deoarece – si acest lucru pare rational – ei cu se bucura de aceeasi place a cumparaturilor ca si sotiile lor. Pe de alta parte, femeile sunt investitori mai buni deoarece ele au o intelegere limpede asupra limitelor IQ-ului lor financiar si, ca urmare, mai predispuse de a cere parerea unui specialist.

 • Comentarii introduse
  Introduce un comentariu


  Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login  Pagina de stiri  Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  2 useri online