Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Cand aveti Motive de divort

Cautare stiri:


Cand aveti Motive de divort
01-07-2010
Sursa: Complete Divorce Handbook (Sterling, 2009) de Brette McWhorter Sember
Redactor: Janina

------------------
Exista multe motive pe care oamenii le iau in considerare cand divorteaza. Una dintre cele mai intalnite situatii este atunci cand doi oameni au luat-o pe cai separate. Cateodata acest lucru se intampla in mod usor si calm. Alte ori este asociat cu o multime de resentimente, furie si a jigniri. Lupta este cel mai mare motiv pentru care oamenii spun ca isi doresc un divort. Oamenii se lupta din mai multe motive diferitele puncte de vedere asupra vietii, neintelegerile cu parintii, banii, dorintele diferite sau chiar schimbarile individuale. Unele casnicii cuprind abuzuri mentale, emotionale sau fizice care pot genera situatii periculoase pentru toti cei implicati.

Traind intr-o casa unde unde exista furie si invinuire nu este, in mod obisnuit, o situatie confortabila. Este posibila o reunire in cazul in care v-ati instrainat unul de celalalt sau sa gasiti modalitati de a rezolva unele lucruri cu care nu sunteti de acord.

Terapia maritala poate fi de ajutor pentru a ajunge la baza motivelor de cearta si pentru a gasi noi modalitati de a relationa unul cu celalalt.

Adulterul este de obicei considerat un motiv obisnuit pentru divort, dar in majoritatea cazurilor, adulterul se intampla atunci cand ceva nu este in regula in casnicie. Acest lucru nu inseamna ca persoana care a fost inselata este si cea vinovata; totusi, exista deseori o ruptura in relatie (sau cel putin o ruptura din punctul de vedere al unuia din parteneri) cand unul din soti alege sa calce in afara casatoriei. Aduletrul cauzeaza probleme majore in ceea ce priveste increderea care pot fi abordate in terapie daca se doreste salvarea casniciei. Multe cupluri reusesc sa-si refaca mariajul dupa o relatie extraconjugala.

Banii sunt un alt factor important in divort. Cuplurile se cearta din cauza banilor mai mult decat din orice alta cauza. Daca dumneavoastra sau sotul/sotia aveti idei diferite despre cum sa utilizati banii (economie sau cheltuiala), atunci se poate crea o rupura uriasa in casnicie. In plus, cuplurile cu probleme financiare descopera deseori ca se dezlantuie unul asupra celuilalt deoarece stresul provocat de problemele cu banii pot afecta intr-adevar o relatie.

Consilierea maritala si financiara pot ambele sa fie utile in acest tip de situatie.

Abuzul de substante este o situatie care poate afecta cu usurinta o casnicie. Daca unul dintre parteneri nu se stapaneste este aproape imposibil ca sa aveti o relatie reala si sanatoasa.

Tratamentul abuzului de substante poate fi primul pas catre refacerea unei casnicii. Increderea poate fi redobandita de indata ce recuperarea a inceput.


Cum sa te decizi?

Decizand daca vreti sau nu sa divortati este una dintre cele mai grele decizii pe care le veti lua vreodata.

Indiferent in ce stadiu se afla casnicia voastra la momentul actual, a existat un timp in care probabil v-ati iubit sotul/sotia. Aceste sentimente nu dispar rapid sau usor. De fapt, chiar daca decideti ca vreti sa divortati, vor exista momente cand veti pune la indoiala ce ati decis, cand va va fi dor de sot/sotie, va vor lipsi timpurile frumoase impreuna si, probabil, cand veti dori sa incercati din nou. Unii oameni continua chiar sa-ti iubeasca fostul partener (intr-un mod diferit) dupa divort, chiar daca au hotarat ca nu mai pot fi casatoriti unul cu celalalt.


Suisuri si coborasuri

Drumul catre divort este unul de durata si, pentru multi oameni, nu este o cale dreapta. Din momentul in care ai luat pentru prima oara in considerare posibilitatea unui divort pana la punctul final al Hotararii de Divort (cand ajungeti la acea concluzie), probabil de veti razgandi de sute de ori. Este normal. Indiferent de cum este casnicia dumneavoastra, este aproape imposibil ca brusc sa te transformi si sa decizi ca s-a terminat fara sa te uiti inapoi. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti in timpul acestui proces este de a va acorda timp de a va obisnui si sa fiti rabdator cu dumneavoastra.

Divortul este un proces in multe aspecte legal si emotional. Pur si simplu este nevoie de timp pentru a lua decizia si de a trece prin diferittele etape. Multi oameni trec trin acest acesta calatorie cu roller-coaster-ul si ajung eventual la un puncte de cotitura unde stiu cu certitudine ca divortul este solutia sau decid ca nu este acesta raspunsul.


De luat in considerare


Nimeni nu poate decide in locul tau cada un divort este alegerea corecta pentru tine. Cand te gandesti la divort ar trebui sa iei in considerare cum este casnicia ta acum si cum, dau daca, mai poate fi salvata. Gandeste-te cum mariajul si sotul/sotia te fac s ate simti si cum te-ai simti daca nu ai mai fi casatorit/a.

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login

Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


3 useri online