Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Stiri in domeniul divortului

Cautare stiri:

Legea nr. 358/2009 introduce plafoane noi pentru ajutoare privind plata incalzirii termice [23-11-2009] - www.DreptOnline.ro

Parlamentul a extins plafoanele stabilite de OUG nr. 106/2009, privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice prin intermediul Legii nr. 358/2009.

Extinderea a avut loc in contextul in care societatea civila a reactionat extrem de defavorabil fata de plafoanele reduse, stabilite anterior, care dezavantajau, printre altii, multe familii monoparentale, persoane divortate.

Textul complet al legii poate fi consultat: Legea nr. 358/2009 ...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Admin

Cum sa va ganditi si la altceva decat la divort - Sfaturi pentru divort [30-10-2009] - General Virginia Divorce Info

Site-ul General Virginia Divorce Info a publicat un interesant articol dedicat modalitatilor prin care cei care au divortat isi pot indrepta gandurile catre altceva decat problemele avute in casnicie si in recenta destramare a ei. Autorii articolului mentioneaza ca de cele mai multe ori calea aleasa de cei aflati in aceasta situatie poate sa nu fie una extrem de buna, fiind implicat de multe ori consumul excesiv de alcool sau acordarea unei atentii sporite necesitatilor biologice.

Astfel, printre modalitatile, considerate sanatoase de catre autorii articolului, de abatere a gandurilor de la divort, am extras pentru dumneavoastra:

Urmarirea unui spectacol realizat de comedian va reusi abaterea rapida a gandurilor si indreptarea catre comedie. Autorii apreciaza ca, indiferent daca spectacolul este sau nu unul reusit, scopul este de cele mai multe ori atins. De asemeni, se recomanda iesirea la astfel de spectacole sa fie facuta alaturi de prieteni, intrucat de ce...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Admin

Alianta T.A.T.A. propune modificarea Legii nr. 272/2004 si reglementarea serviciului de asistent familial [26-10-2009] - Comunicat T.A.T.A - t-a-t-a.ro

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. a elaborat doua initiative legislative, care vizeaza modificarea si completarea cadrului legislativ privind protectia drepturilor copilului precum si reglementarea in premiera a serviciului de asistent familial (bona).
Proiectele de lege, sustinute de un grup de parlamentari pro-familie, vor fi inregistrate luni, 26 octombrie anul curent, la Parlament, fiind prezentate public incepand cu orele 13 la Sala Constantin Brancusi (parter, intrarea Izvor).

Proiectul de lege de modificare si completare a Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului ofera o serie de solutii legislative pentru probleme grave cu care se confrunta societarea romaneasca.

Pentru prima data in Romania sunt stabilite criterii clare de determinare a interesului superior al copilului. Principiul interesului superior al copilului va prevala in toate demersurile si deciziile care privesc ...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Admin

Noile ajutoare de stat pentru plata incalzirii locuintei pentru cei singuri sau cu venituri reduse [13-10-2009] - DreptOnline.ro

Guvernul a stabilit noile conditii de acordare a sprijinului de stat privind plata energiei termice sau a gazelor naturale necesare incalzirii locuintei pentru iarna ce urmeaza, in cadrul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 106/2009, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 681/2009.

In motivarea OUG se mentioneaza restrangerea formelor de ajutor social la cele aflate in stare de nevoie, sprijinirea cu precadere a celor mai vulnerabile familii si persoane singure.

Textul complet al documentului, plafoanele stabilite si modul de acordare a ajutorului in iarna ce urmeaza pot fi consultate online: Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Admin

Criza financiara a descurajat o parte a divorturilor [05-10-2009] - El Paso Times

Cotidianul El Paso Times a publicat un articol dedicat legaturii constatate intre criza financiara si scaderea semnificativa a numarului de procese de divort inregistrate in ultima perioada.

Astfel, multe cupluri interesate in obtinerea unui divort, decid sa mai acorde o sansa propriei casnicii, dupa o vizita la un avocat specializat pe probleme de divort si evaluzarea costurilor necesare unui divort mediu in El Paso, Texas, costuri datorate mai ales eforturilor de impartire a bunurilor, taxelor de divort, a celor de proces.

Consecinta a fost scaderea dramatica a cazurilor de divort initiate in ultimul an, dupa ce 2008 consemnase o crestere cu 6%, fata de 2007.

Articolul mai mentioneaza si o suma interesanta: in medie un proces de divort prin acord, fara partajarea bunurilor comune, il costa pe cel interesat intre 1500 si 3000 dolari....

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Admin

Taxe noi de timbru marite din 2010 [28-09-2009] - DreptOnline.ro

In Monitorul Oficial nr. 633/2009 a fost publicata Hotararea nr. 956/2009, care aduce cresteri semnificative ale taxelor locale, impozitelor si taxelor extrajudiciare de timbru. Noile valori crescute intra in vigoare din anul fiscal 2010.

Textul integral al Hotararii de Guvern poate fi regasit: HG 956/2009

Printre multitudinea de taxe si impozite crescute mentionam valorile:

 • inregistrarea, la cerere, in actele de stare civila a desfacerii casatoriei (divortului) ... 2 lei
 • inregistrarea, la cerere, in actele de stare civila, a schimbarii numelui si sexului ... 2 lei
 • transcrierea, la cerere, in registrele de stare civi...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

 • Carte: Divortul sanatos. 14 etape ale separarii, divortului si recasatoririi [21-09-2009] - Psihoshop.ro

  Editura Trei a publicat in anul 2008 un interesant volum intitulat: "Divortul sanatos. 14 etape ale separarii, divortului si recasatoririi. Pentru parinti si copii", scris de Craig Everett si Sandra Volgy Everett.

  Volumum aduna in paginile sale experienta de viata si profesionala a celor doi soti-autori. Ei detaliaza modurile in care un copil poate fi ajutat sa treaca mai usor peste divortul parintilor si modul in care sotii isi vor juca fiecare rolul de parinti dupa separare. Autorii povestesc cazuri care le ofera ocazia sa raspunda la cele mai des intalnite intrebari ale copiilor si parintilor in astfel de momente grele pentru o familie. Parintii divorteaza unul de altul, dar niciodata de copii.

  Craig Everett este specialist in terapia familiei, avand titlul de doctor la Florida State University. Este director al Institute of Familiy Therapy din Tucson.

  Sandra Volgy Everett este specialist in psihologia copilului, avand un doctorat la University of ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Manifestatie a sotilor persecutati [17-08-2009] - The Telegraph, Calcutta

  In orasul Shimla, India a avut loc in data de 16 august 2009 o inedita manifestatie impotriva disciminarii la care sunt supusi, de catre legea indiana, barbatii care divorteaza in privinta incredintarii copiilor.

  Aproximativ 150 de barbati au participat la evenimentele organizate pe parcursul a doua zile, evenimente la care sotiile acestora nu au avut acces. S-au discutat strategiile de promovare si protectie a drepturilor tatilor in cazul divortului, enuntandu-se o serie de cazuri celebre in care tatalui ii este refuzat dreptul de a i se incredinta copilul, indiferent de interesul copilului...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Taxe de timbru modificate la partaj [14-07-2009] - www.Avocat-divort.ro

  In Monitorul Oficial nr. 482/2009 din 13 iulie 2009 a fost publicata Legea nr. 276/2009 de aprobare a OUG 212/2008, ce a modificat Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

  Legea aduce, printre altele, modificari cu privire la taxele judiciare de timbru pentru actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, dar si o importanta serie de alte actiuni efectuate prin instanta.

  Astfel, taxa de timbru pentru cererile de partaj se stabileste la 3% la valoarea masei partajabile. Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor in cadrul cererilor de...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Vacanta judecatoreasca amana judecarea divorturilor [13-07-2009] - Avocat-divort.ro

  Lunile iulie si august reprezinta, pentru magistrati, perioada de vacanta judecatoreasca, perioada in care nu sunt programate procese de divort si de partaj, inca din luna iunie petentii constatand ca primesc termene abia in toamna, incepand cu luna septembrie 2009

  In materie civila se mai judeca doar anumite cauze, incluzandu-le si pe cele cu minori, ordonante presedintiale.

  De asemeni, perioada de vacanta judecatoreasca aduce schimbari, in multe instante, si in programul de lucrul cu publicul al Arhivelor si Registraturilor, acesta reducandu-se semnificativ, ajungand, de multe ori, la doar 2 zile de pe saptamana....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Fisa Drepturilor Copiilor la divort [23-06-2009] - Gloucester County Times

  Victoria M. Dalton, avocat cu experienta in probleme de divort a publicat in Gloucester County Times cateva detalii privind modul in care copii din casatorie sunt tratati in mod special in perioada divortului, in procesele britanice. Se pune si acolo, asemeni legislatiei divortului in Romania (vezi Incredintarea copiilor minori in caz de divort) un mare accent pe dreptul copilului de a avea relatii personale cu ambii parintii, stiindu-se ca absenta totala a unuia dintre parinti din viata copilului este perceputa in subconstient ca un abuz de catre acesta, aducandu-i suferinte psihice.

  Cu toate ca, indiferent de situatia, divortul aduce presiuni emotionale severe tuturor celor implicati, mai ales copiilor, procesele de divort britanice introduc in practica un documente aparte, numit Fisa Drepturilor Copiilor.
  <...

  Stirea completa si 1 comentariu [click]
  Redactor: Admin

  Costurile divorturilor [16-06-2009] - Washington Times

  Incepand cu 2006, guvernul federal din SUA a cheltuit in medie aproximativ 150 milioane dolari anual pe proiecte ce au vizat sanatatea casniciilor si responsabilizarea tatilor. Chiar daca suma pare semnificativa, se apreciaza ca divorturile au costat natiunea americana aproximativ 33 miliarde dolari doar in 2003, considerand o valoare medie de 30 mii de dolari pe care statul ii pierde in medie, direct sau indirect, in cazul unui divort. Cifra a fost inaintata de Matthew D. Turvey si David H. Olson in cadrul lucrarii "Cum sa iti faci din casnicie si divort o afacere", sustinuta de organizatia Prepare/Enrich Life Innovations Inc, dedicata sustinerii si intaririi relatiilor de familie.

  Articolul, prezent in Washington Times, afirma ca in prezent se studiaza impactul unei educatii corespunzatoare pe probleme de casnicie si de formare a aptitudinilor in domeniul relatiilor de familie, asupra curbei ratei divorturilor. Scaderea semnificativa a numarului de divorturi in urma unei p...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Disputele politice din familie pot duce la divort [05-06-2009] - Divorce Magazine.com

  Gradul de dezvoltare al simtului civic aduce, in tarile civilizate, pe langa o multitudine de beneficii evidente, si cateva dezavantaje.

  Astfel multe cupluri de peste Ocean au inregistrat tensiuni si disensiuni semnificative, in perioada alegerilor din 2008, datorita vederilor politice opuse, ajungand chiar la divort.

  Astfel, deci specialistii avertizeaza ca niciun cuplu nu trebuie sa isi distriga casnicia datorita parerilor politice divergente, fenomenul s-a manifestat destul de extins, fapt ce a dus la elaborarea unui set de sfaturi pentru trecere cu bine peste astfel de situatii in cuplu:

 • Fiti de acord cu parerile divergente, discutati cat mai liber cu partenerul dvs de viata
 • Stabiliti cateva reguli de baza pe care amandoi sa le respectati. De exemplu, stabiliti daca veti discuta sau nu politica, daca veti putea lipi anumite afise sau promotionale legate de partidul preferat. Fiecare element deja convenit va aduce o reducere a riscului de aparitie...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

 • Dezavantajele amanarii deciziei divortului [31-05-2009] - The Independent

  Cresterea numarului de cupluri care sunt prinse intre afacerile/slujbele personale si mediul casnic aduce tot mai mult in discutie importanta realizarii unei intelegeri amiabile in cazul realizarii divortului. Publicatia britanica The Independent mentioneaza, in acest sens, concluziile specialistilor agentiei BDRC, o perioada de aproximativ 5 ani, necesari reechilibrarii financiare in cazul sotilor care divorteaza in lipsa acordului. Astfel, pastrarea intelegerii intr-un mod cat mai amiabil posibil, reprezinta cel mai important mecanism de a reduce costurile unui divort, atat cele directe, platite de soti pe perioada procedurii efective, dar si cele post-proces. In alta ordine de idei, scaderea pietei imobiliare reprezinta un element important care ii determina pe sotii mariajelor cu probleme, sa amane efectuarea divorturilor pana in momentul in care valoarea imobilelor va creste inapoi semnificativ, obtinandu-se, astfel un pret bun prin vanzare. In aceasta situatie, coabitarea ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Ghidul catre un divort civilizat pentru barbati [21-05-2009] - Google Books

  Preocuparile specialistilor din America in ceea ce priveste consilierea celor aflati in fata unei perspective triste a divortului, sunt tot mai numeroase si mai bine documentate. Consilierea pe probleme de divort a devenit extrem de raspandita, avand rezultate semnificative peste ocean si nu numai, iar ceea ce initial reprezentau doar sfaturi si cuvinte de imbarbatare, au ajuns in zilele noastre o adevarata stiinta.

  Recent Sectiunea Google Books a publicat online un titlu de referinta in acest domeniu: "Ghidul catre un divort civilizat pentru barbati", scris de Sam Margulies, autor al unei serii renumite de titluri in domeniul consilierii cuplurilor pe probleme de divort.

  Cartea aduce in prim plan studii si cai de urmat de catre barbatii implicati in divort, pentru a obtine un divort "cu gratie, cu un pic de clasa si cu mult bun simt". Printre problemele tratate, volumul dezbate decizia privind divortul, tipurile de divort, gestiunea inceputului procesului de divo...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Pozele din copilarie pot indica viitorul divort [15-05-2009] - Elena Gorgan, News.softpedia.com

  Se spune deseori ca mariajul reprezinta un salt imens de incredere, al carui beneficiu nimeni nu il poate determina. Mergand ceva mai departe fata de perceptul "doar timpul va putea arata ce va fi", casniciile au devenit ceva mai usor de inteles, dupa cum afirma specialistii unui studiu ce a cautat sa afle indicii ale unui posibil divort in pozele din copilaria sotilor.

  Dupa analizarea a mai bine de 650 de cazuri de adulti, impreuna cu fotografiile din copilarie pe care acestia le-au furnizat, cercetatorii de la Universitatea DePauw din Indiana, SUA, au ajuns la concluzia ca aceia care aratau in pozele din copilarie zambetul cel mai luminos aveau in prezent casnicii fericite. La polul opus, cei care nu se uitasera la obiectivul aparatului de fotografiat sau cei care nu aveau un zambet veritabil inregistrau cele mai mari sanse de divort. Concluzia a fost extrasa dupa ce s-a comparat numarul celor care zambeau in poze cu rata divorturilor in cadrul celor 650 de adulti.

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Studii cu privire la divort [04-05-2009] - CBS Worldwide Inc

  Intrucat statisticile arata ca in ultima perioada, aproximativ 50% din casatorii sfarsesc prin divort, acest lucru a inspirat un val semnificativ de cercetari efectuate asupra casniciilor de lunga durata.

  Astfel, cercetarile au relevat tipurile de mariaje care prezinta riscul cel mai ridicat de divort, precum si anumite masuri ce se pot lua pentru a diminua acest risc. Astfel, Bonnie Maslin, renumit prihoterapeut de peste ocean a oferit recent cateva detalii cu privire la aceste studii.

  Noile cercetari s-au axeaza in particular pe tipurile de comunicare si interactiunile pozitiv-negativ. Directiile abordate au ocolit chiar liniile clasice urmate in consilierile de cuplu. De exemplu, se sugereaza ca tehnica populara denumita Ascultare activa nu este eficienta. Ascultarea activa este o tehnica de terapie in cuplu in care unul dintre soti isi exprima nemultumirile fata de celalalt iar cel de-al doilea repeta aceste nemultumiri cu propriile cuvinte, afirmand ca a auzi...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Targ al divorturilor in Marea Britanie [27-04-2009] - Associated Press

  In localitatea Brighton din Marea Britanie a avut loc in luna martie 2009 un inedit targ, dedicat persoanelor interesate in divort.

  Intitulat Spectacolul unui Nou Inceput, targul a reunit Avocati si Consilieri de specialitate pe probleme de divort, specialisti de cuplu, Psihologi, oferta extrem de variata avand rolul de a usura sarcina celor aflata in misiunea delicata de a divorta.

  Targul a fost insotit si de manifestari populare precum concerte de muzica, lansari de carte, fiind dotat si cu un spatiu dedicat copiilor.
  br> Organizatorii s-au concentrat pe stimularea gandirii pozitive, vizitatorii fiind intampinati in cadrul Targului cu o traditionala ceasca de ceai si o prajitura. ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Locuinte mai ieftine in Spania pentru persoanele divortate [24-04-2009] - Adevarul

  Grupo Ternum a lansat o oferta pentru persoanele divortate prin care acestea isi pot cumpara locuinte la un pret mai mic cu 40% din pretul initial.

  Solicitantii trebuie sa fie separati legal sau pe punctul de a o face, insa in acest ultim caz este nevoie de o declaratie scrisa.

  Catalogul de oferte cuprinde locuinte situate in Madrid, Toledo, Guadalajara si Malaga.

  Mai multe detalii in editia online: Adevarul...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Creste numarul barbatilor care solicita pensie de intretinere dupa divort [13-04-2009] - Elena Gorgan, news.softpedia.com

  Din statisticile avocatilor din SUA si Marea Britanie, specializati in divort, este foarte posibil ca, in urma mediatizatelor cazuri ale divorturilor mondene de peste ocean, in care barbatii au castigat sume importante din pensii de intretinere post divort, aceasta practica sa devina o adevarata tendinta in divorturile din SUA si Marea Britanie.

  In Marea Britanie astfel solicitari de pensii de intretinere acordate dupa divort, venite din partea barbatilor, sunt tot mai frecvente, dupa ce, cu doar 10 ani in urma, aceste situatii erau extram de rare datorita perceptiei negative pe care o avea societatea in astfel de cazuri, considerate cazuri rusinoase.

  "Este un trend in crestere, aparut mai ales in cazurile femeilor de afaceri care divorteaza de barbati platiti mai prost", declara Fiona Wood, partner la Societatea de Avocati Pannone Northern law firm.

  In acelasi timp, numarul in crestere al cazurilor de divort in care nivelul veniturilor celor doi soti s...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Posibilitatea acordarii prestatiei compensatoare intre soti, dupa divort [16-03-2009] - Ministerul Justitiei si Banknews.ro

  Noul Cod civil aduce o noutate absoluta in Romania: o prestatie compensatoare intre cei doi fosti soti, in caz de divort, chiar daca nu exista copii minori, in cazul in care sotul care pierde procesul are o avere considerabil mai mare decat a celui care l-a castigat.

  Actualul Cod al Familiei prevede ca pensia alimentara se acorda doar pentru intretinerea copiilor minori, nu si in cazul cuplurilor care divorteaza, dar nu au copii.

  Conform Proiectului Codului Civil, aprobat de Guvern si trimis catre Parlament pentru adoptare, in cazul in care divortul este pronuntat din culpa comuna a sotilor sau fara a se stabili culpa lor, oricare dintre ei poate beneficia de o prestatie compensatorie, care sa compenseze, in masura in care este posibil, diferentele importante pe care divortul le-ar determina in modul de viata al celui care o solicita; de asemenea, prestatia...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Majoritatea casatoriilor intre italieni si imigranti ajung la divort [06-03-2009] - Ziarul Adevarul

  Opt din zece casatorii intre un italian sau o italianca si un imigrant(a) ajung la divort din cauza diferentelor culturale, de mentalitate, a divergentelor in privinta educarii copiilor, dar si a izolarii de catre cei din jur, trage vineri un semnal de alarma cotidianul Il Giornale, relateaza Agerpres.

  Aceasta rata de 80% a divorturilor in rândul cuplurilor mixte din Italia este cu mult mai mare decât rata divorturilor in rândul casatoriilor dintre un italian si o italianca, de numai 48%.

  Cu toate acestea, in ultimii 10 ani cuplurile mixte s-au triplat in Italia, fiind circa 600.000 cele care traiesc in concubinaj, plus alte 200.000 casatorite cu acte in regula, iar numarul lor este in crestere cu circa 6.000 pe an. "Însa 4.800 dintre acestea sfârsesc in faliment si chiar foarte repede, in doar câtiva ani", semnaleaza Il Giornale, care citeaza o statistica a Istat.

  Astfel, o casatorie mixta dureaza "in medie" 13 ani la Lecce, 8 ani la Milano si 5 la Anc...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Rata divorturilor in Australia [25-02-2009] - DivorceRate.org

  Rata divorturilor in Australia se situa la aproximativ 40%, acest procent exprimand numarul mariajelor care se anticipeaza a se desface printr-un divort. Statisticile arata ca, de exemplu, in anul 2001 s-au oficial 103000 casatorii si au fost pronuntate peste 55000 de divorturi.

  Cresterea semnificativa a numarului de divorturi este pusa pe seama modificarilor legislative privind divortul in Australia, aparute in ultimii ani, care permit sotilor sa divorteze fara a mai dovezi culpa, chiar si in mod unilateral.

  In plus, rata divorturilor pentru cazurile persoanelor aflate la a doua casatorie este mai mare decat pentru cele aflate la prima casatorie, varsta medie de casatorie fiind de 23.4 ani pentru barbati si in jur de 21 de ani pentru femei....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  In Canada divorturile fac bine afacerilor imobiliare [24-02-2009] - Adevarul

  Agentiile din tara frunzei de artar traiesc la inceput de an, o perioada traditional nefavorabila vanzarilor de imobile, din ofertele clientilor-cupluri in pragul despartirii.

  Preturile locuintelor scoase la vanzare in urma deciziei de separare se situeaza, in majoritatea cazurilor, mult sub costul de piata libera.

  Scaderile preturilor proprietatilor rezidentiale ajung in luna ianuarie si la 44 de mii de dolari. Foarte rar o familie locuieste in aceeasi casa toata viata. Cuplurile fericite se muta tot timpul, iar cele cu probleme sunt obligate sa o faca. "In ultimii 25 de ani, relatiile amoroase au creat oportunitati neasteptate pe piata imobiliara", spune Pamela Cry, agent imobiliar in Canada, citata de Calgary Herald.

  In luna ianuarie, cunoscuta ca o perioada neagra pentru piata rezidentiala, majoritatea clientilor agentiilor imobiliare din Canada sunt cupluri in pragul despartirii. Dupa Craciun si Anul Nou, canadienii cu probleme de ordin sentiment...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Bugetarii divortati, evitati pe listele de concedieri [23-02-2009] - LiveNews

  Guvernul a inceput, inca de la sfarsitul lunii ianuarie, alcatuirea listei de persoane ce vor fi concediate in urmatoarea perioada, fiind vizati, in primul rand, cei care nu au copii. Persoanele divortate se afla printre cele care vor fi evitate pentru listele de concedieri din domeniul bugetar.

  Astfel, nu vor putea fi concediati bugetarii aflati in concedii de odihna sau medicale, femeile gravide sau sefii de sindicate, potrivit ziarului Romania libera. De asemenea, va fi lasat pe post sotul cu venit mai mare, daca sotul si sotia sunt colegi. Salariatii cu copii, vaduvele sau persoanele divortate, cu copii sau cei care mai au cel mult trei ani pana la pensionare pot sta linistiti: nu vor fi vizati de valul de disponibilizari.

  Sursa: LiveNews...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Numarul parintilor care isi cresc singuri copiii s-a dublat in ultimii sase ani [18-02-2009] - Ziarul Cotidianul

  Meseria de mama a fost transferata cu forta catre barbati.Motivul pentru care parintii sunt singuri depide de varsta. "Dintre cei sub 25 de ani, jumatate invoca abandonul, in 45% dintre familiile monoparentale ruptura s-a produs prin divort“, arata studiul "Viata de familie“, realizat de Fundatia Soros. În cazul tatilor singuri se dubleaza procentul celor care mentioneaza ca motiv abandonul. "Daca tendintele demografice se mentin, ceea ce este foarte probabil, numarul familiilor monoparentale va creste in continuare’’, spune Ovidiu Voicu, coordonatorul studiului.

  Si numarul cuplurilor care traiesc in concubinaj este in crestere, iar valorile sunt mai mari decat in tari precum Italia, Spania, Grecia sau Portugalia, dar mai scazute decat in tarile nordice. Publicitate

  De exemplu, in Danemarca, una din cinci familii sunt de acest tip. La ei este un stil de viata, la noi doar o perioada de tranzitie spre casatorie“, spune cercetatorul Raluca Popescu. Cel mai des invoc...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Divorturi mai multe si afectarea copiilor pentru cei care locuiesc in tari diferite [18-02-2009] - Ziarul Adevarul

  Emigrarea masiva din Romania a destramat tesatura sociala a acestei foste tari comuniste, creand o generatie pe care sociologii o numesc "orfani ai capsunilor", noteaza The New York Times, potrivit Agerpres.

  Publicitate Publicatia americana aminteste de un studiu al Fundatiei Soros care estimeaza ca aproximativ 170.000 de copii din Romania au cel putin un parinte plecat la munca in strainatate.

  Desi migratia a adus castiguri de natura economica Romaniei, emigrantii trimitand acasa anul trecut aproximativ 10,3 miliarde de dolari, ea si-a revarsat efectele negative asupra celor ramasi acasa.

  Multi locuitori ai aceste tari balcanice sarace de 22 de milioane de locuitori au visat sa scape din cosmarul comunist in timpul zecilor de ani de dictatura. Exodul romanilor saraci, din mediul rural, a inceput dupa prabusirea comunismului in 1989 si s-a intensificat in urma cu 2 ani, atunci cand Romania a aderat la UE. Spania, Italia si alte tari europene si-au imbl...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  In 2008 s-a inregistrat o cifra record de divorturi in Romania [11-02-2009] - Ziarul Adevarul

  An de an, numarul divorturilor in Romania a avut o rata de crestere ingrijoratoare. Anul trecut, s-au inregistrat cele mai multe divorturi din istoria tarii.

  Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in luna iulie 2008, prin hotarari judecatoresti definitive s-au pronuntat 2.594 de divorturi, cu 186 de cazuri mai putin decat in luna iunie. Rata corespunzatoare fenomenului s-a redus de la 1,58 de divorturi la mia de locuitori in iunie pana la 1,42 de divorturi la mie.

  Numarul de divorturi din iulie 2008 a fost insa mai mare cu 785 de cazuri decat in iulie 2007, cand se inregistrase o rata de 0,99 la mia de locuitori.

  In noiembrie 2008, s-au pronuntat 2.826 de divorturi, cu 552 mai multe decat in luna octombrie. Rata divorturilor a fost in luna octombrie de 1,60 la mia de locuitori fata de 1,25% in luna precedenta.

  Datele furnizate de INS arata ca in Romania s-au pronuntat peste 40.000 de divorturi, din care 17.330 de procese au f...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Casatorie si divort in Statele Unite [06-02-2009] - www.MarriageActually.com

  Grupul Barna, organizatie internationala de cercetare axata pe nivelul spiritualitatii si credintei in Statele Unite, a publicat statistici noi legate de divort si casatorie. Intre rezultate mentionam:
  - 4 din 5 persoane se casatoresc cel putin o data in viata
  - o persoana din 3 divorteaza cel putin o data in viata

  George Barna, coordonator al studiului, comenteaza:
  "Nu mai pare a exista un stigmat atat de important al divortului; in zilele noastre divortul este perceput ca fiind un ritual de neevitat de calatorie". In plus, "interviurile cu adultii tineri au sugerat ca ei isi doresc casnicii durabile dar nu sunt prea optimisti in aceasta privinta. Exista dovezi privind imbratisarea tot mai larga a ideii de casnicii multiple, in care o persoana se casatoreste de doua - trei ori, cautand cate un partener diferit pentru fiecare etapa a vietii lor de adult"....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Studiu international privind preconceptiile fata de divort [03-02-2009] - Associated Content

  Un studiu international legat de problemele divorturilor in diferite tari, efectuat in anul 2008 in mai multe tari de catre Janet Malley in cadrul Centrului Murray Research al Colegiului Radcliffe, Universitatea Harvard, a relevat o serie de preconceptii eronate pe care doi soti le pot avea vis-a-vis de modul de viata pre si post divort.

  Altfel, de cele mai multe ori parintii indura casnicii lungi si dificle in numele copiilor lor si nu sunt de acord sa divorteze decat atunci cand situatia le scapa complet de sub control

  In plus, contrar unei preconceptii larg raspandite, divortul poate sa nu influenteze mereu copiii in mod negativ. De cele mai multe ori copiii stiu deja implicatiile unui proces de divort intre parintii lor si sunt suficient de maturi pentru a intelege ca parintii lor nu sunt soti buni unul pentru celalalt. Existenta unei tensiuni permanente intre cei doi parinti intr-o astfel de familie poate fi un factor care sa usureze acomodarea copiilor la si...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Cum afecteaza divortul veniturile celor doi soti - studiu britanic [03-02-2009] - Realitatea TV

  Potrivit unui studiu despre efectele financiare ale divortului, publicat de presa din regat, divortul ii face pe barbati, in special pe tati, mai avuti cu circa o treime. Asta in timp ce, dimpotriva, femeile - mai ales mamele - sufera penalizari bugetare severe. Venitul unei mamici divortate se reduce, in medie, cu peste o cincime.

  Autorii studiului au demonstrat ca veniturile sotilor divortati cresc "imediat si continuu" in anii de dupa divort, in timp ce ale femeilor raman scazute ani buni.

  Studiul a mai constatat ca efectul pozitiv al divortului asupra finantelor barbatilor este atat de semnificativ, incat ii poate scoate chiar din saracie.

  Femeile divortate au o rata a saraciei de 27%, aproape de trei ori mai mare decat cea a fostilor soti.

  Diferentele cheie legate de venituri dupa divort, au precizat autorii studiului, nu sunt intre barbati si femei, ci intre tati si mame. ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor:

  Ghid pentru pastrarea casniciei si combaterea divortului [03-02-2009] - Ziarul Adevarul

  Cresterea numarului de divorturi, inregistrata in intreaga lume, i-a determinat pe specialistii in psihologie sa intocmeasca un set de sfaturi menite sa evite destramarea unui mariaj. Traiul in comun, timp de mai multi ani, fara aparitia unor conflicte majore, este o problema pe care milioane de oameni nu reusesc sa o rezolve, sustin psihologii.

  Un studiu american, publicat de revista "American Journal of Marriage and Family", a analizat, timp de 14 ani, 80 de familii, barbati si femei casatoriti de cel putin cinci ani. In cel de-al patrulea an al studiului, deja sapte cupluri divortasera. Dupa alti zece ani, alte 13 cupluri se desparteau. S-au conturat, astfel, doua profiluri ale cuplurilor "la risc": cei care se cearta foarte des si cei care, dimpotriva, sunt foarte distanti.

  Studiul a identificat, de asemenea, doua perioade "riscante" pentru o casnicie. Prima apare dupa aproximativ sapte ani, timp in care probabilitatea unui divort este foarte mare, iar cea d...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Concediile pot incuraja divorturile [01-02-2009] - Stiri.Faracuvinte.ro

  In ciuda lunilor de planificare a vacantelor de vis, cele din timpul verii se sfarsesc adesea cu scandaluri, separari sau chiar divorturi, arata unele studii din zilele noastre.

  Cercetarile descopera faptul ca aproape jumatate din cuplurile britanice se cearta in timpul vacantelor, unul din 10 cupluri ajungand la divort.

  De ce se intampla asta, veti intrebat Cercetarile britanice dezvaluie lipsa de compromisuri si comunicare in ce priveste vacanta in sine, la aceasta adugandu-se probleme legate de bani, socializare si incapabilitatea renuntarii la munca.

  Kate Taylor, experta in relatii, explica: "In zilele noastre oamenii muncesc foarte mult, asa incat vacantele devin perioade in care explodeaza toata tensiunea acumulata in timpul petrecut impreuna. Asteptarile reciproce sunt mari, ambii parteneri sunt convinsi ca vacantele vor fi perfecte, in caz contrar ramanand cu senzatia ca relatia lor se afla deja "pe butuci”.

  Unul din motivele de ba...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Divort in Europa [01-02-2009] - Romania Libera

  O statistica a Comisiei Europene arata ca cetatenii Uniunii Europene au intentii serioase. In fiecare an ajung in fata ofiterului starii civile peste 350.000 de cupluri formate din cetateni care provin din tari diferite ale Uniunii Europene.

  Cifra l-ar face sa zambeasca multumit pe Robert Schuman, unul dintre fondatorii constructiei europene. Ce dovada mai buna ca cetatenii europeni nu se tem de metisajul cultural sau de diluarea traditiilor nationale in familii mixte? Cand Bruxelles-ul se lauda cu armonia sentimentala a europenilor, pentru acuratetea informatiei apare si reversul medaliei.

  Jumatate dintre cuplurile ale caror membri fac parte din tari diferite ale Uniunii Europene, adica 170.000, divorteaza. Poate ca aceasta cifra ar fi si mai mare daca procedurile juridice in materie de divort n-ar fi atat de complicate incat uneori ii forteaza pe cei doi parteneri sa ramana impreuna chiar daca nu mai impart nimic. Din nou domnul Schuman ar zambi. De exemplu, d...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Arhiva stiri: |   1 .. 50  |   51 .. 100  |   101 .. 150  |   151 .. 200  |   201 .. 250  |
  Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  8 useri online