Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Stiri in domeniul divortului

Cautare stiri:

Italia gazduieste primul sau targ de divort [10-05-2010] - Reuters

Milano

Italia gazduieste primul ei targ de divort oferind servicii cum ar fi indrumarea in viata sau sfaturi pentru infrumusetare unui numar in plina expansiune de cupluri separate din tara catolicilor.

Organizatorii afirma ca targul (www.puntoeacapo.it), care se tine in Milano pe 8-9 mai are scopul de a ajuta omanenii divortati sa-si inceapa o viata noua, mai fericita.

„Zambetul este cheia acestui targ, care de asemenea ofera si sfaturi serioase, practice pentru multe situatii dramatice,” Franco Zanetti, care a creat acest eveniment, a declarat pentru Reuters.

Serviciile includ organizarea divortului, ajutor anti-urmarire si sfaturi pentru o noua infatisare spun organizatorii.

Ca urmare a ecoului unor initiative similare din Statele Unite si restul Europa, vizitatorii vor putea sa se aboneze la liste de cadouri pentru divort la magazinele din Milano.

Un numar crescut de cupluri italiene inainteaza cereri de divor...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

Rata divortului in randul militarilor US creste din nou [10-05-2010] - divorcemag.com

WASHINGTON

Serviciul militar este intotdeauna dur in ceea ce priveste casniciile si relatiile soldatilor. Separarile de peste mari si oceane si stresul din lupta nu fac nimic care sa consolideze legaturile de familie sau sa previna scrisori de genul „Draga John”. In ciuda unor programe din cadrul fortelor armate ale Statelor Unite care sa-i ajute pe cei inrolati sa-si salveze casniciile, rata divortului in armata a continuat sa creasca pe parcursul anului trecut.

Un nou raport, pe care Pentagonul l-a lansat, releva faptul ca rata divortului in armata americana a crescut de la 3.4% la 3.6% in perioada septembrie 2008-septembrie 2009. In acest interval de timp, au existat 27312 divorturi din aproximativ 765,000 membrii casatoriti al Armatei, Marinei, Fortelor Aeriene si puscasi marini. De asemenea, studiul arata ca rata de esec in casnicie printre rezervisti a crescut de la 2.7% la 2.8% in 2009 si ca rata divortului pentru femeile inrolate a fost de 7.7% in c...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

Retelele de socializare pot cauza divortul [09-05-2010] - Divorcemag.com

Relatat de catre FOXNews.com, unii consilieri maritali sustin ca site-urile cu retele de socializare promoveaza separarea si divortul printre internautii cu varste intre 40 si 50 de ani. Motivul? Oamenii intre doua varste, plictisiti, folosesc internetul pentru a-si cauta acea dragoste scapata printre degete sau iubitii din copilarie... si ii gasesc pregatitii, doritori si disponibili.

Cat de grava este problema?
Conform unei firme din Marea Britanie specializata in divorturi, 20% dintre cererile de divort procesate anul trecut au subliniat rolul jucat de Facebook. Si nu doar intalnirile au ingrijorat observatorii. Potrivit lui Elly Robinson, manager la Australian Family Relationship Clearing House, site-urile de socializare dauneaza casniciilor cand sotii nu vad ochi in ochi comportamentul partenerului online. „Oamenii vor veni (pentru consiliere) in cazul in care unul din parteneri poate nega ca purtarea sa online este o problema, a subliniat Robinson, „dar rezulta...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

VISA stie daca mariajul tau este pe duca [09-05-2010] - Divorcemag.com

Gigantul global de carti de credit VISA este mandru de afirmatia ca "more people go with Visa." („mai multe persoane aleg Visa”).

Cu toate acestea, chiar si cele mai bune si mai stralucite minti din spatele campaniei de marketing nu si-ar fi imaginat ca unul dintre locurile unde Visa va ajunge va fi instanta de familie si ca se folosesc statistici care duc la concluzia ca se va apela la instanta, cu mult inainte ca detinatorii lor sa stie acest lucru.

Ciudata observatie se remarca in urma unui articol din Daily Beast care a descoperit ca Visa si alti comercianti de carduri de credit sunt foarte interesati de statutul matrimonial al posesorilor. De ce? Deoarece in conformitate cu tehnicile (in secret pazite) de alfare a datelor personale, cuplurile care trec printr-un divort au un risc mai mare de intarziere de plata sau insolvabilitate. Astfel, companiile de carduri utilizeaza aceste informatii pentru a reduce riscul, probabil prin scaderea limitelor cardurilor ...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

Risc ridicat de despartire dupa pierderea unei sarcini [26-04-2010] - Reuters

NEW YORK

Studiile au aratat ca riscul de divort al perechilor casatorile poate creste dupa moartea unui copil si acum, noi descoperiri sugereaza ca relatia poate deveni mai fragila dupa pierderea unei sarcini sau nasterea unui copil mort.

Intr-un studiu realizat pe mai multi de 3700 americani casatoriti sau cupluri ce convietuiesc, care au trecut prin cel putin o sarcina, cercetatorii au descoperit ca cei care au trecut printr-o pierdere de sarcina sau prin nasterea unui copil mort sunt mai predispusi despartirii in anii urmatori decat cuplurile care au un copil.

Mai precis, cuplurile care au trecut printr-o pierdere de sarcina (pierderea fetusului inainte de a implini 20 de saptamani) au cu 22% mai multe sanse de a se desparti in perioada de 15 ani de studiu, decat cele care au avut o sarcina viabila. Riscul a fost cu 40% mai mare la cei care au trecut prin nasterea unui copil mort (pierderea fetusului dupa 20 de sarcina dar inainte de a naste p...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

Pasarile nu sunt adeptele dragostei, sustin cercetatorii [26-04-2010] - Reuters

Nu este numai dragoste in lumea aviara unde divortul, abandonul copiilor si casatoria fac parte din viata de zi cu zi.

Cartea "The Bird Detective" ce va fi publicata in Canada in aceasta saptamana risipeste mitul ca pasarile formeaza perechi pe viata si in loc de aceasta, infatiseaza o imagine care include adulterul si cautarea confortului.

„In ceea ce priveste topul celor 10 mituri despre pasari, legatura permanenta in cadrul perechii, dupa cum ne gandim noi, are loc la unele pasari dar, la majoritatea pasarilor cantatoare pe care le-am studiat, nu”, sustine autoarea cartii, Bridget Stutchbury, profesor de biologie la Universitatea York din Toronto.

Cartea se bazeaza pe 20 de ani de cercetare de la urmarirea cu unde radio pana la testarea ADN-ului si arata cum masculul speciei Empidonax virescens fecundeaza femele la mare distanta de cuibul casa si femela speciei Vireo solitarius divorteaza premeditat prin verificarea noilor parteneri inainte ca acesti...

Stirea completa si 0 comentarii [click]
Redactor: Janina

Studiu: sa traiesti impreuna inainte de a fi logodit sau casatorit nu este egal cu divortul [25-04-2010] - www.DivorceMag.com

Iata cateva vesti bune surprinzatoare pentru cuplurile care au optat sa traiasca impreuna inainte de a se logodi si de a se indrepta spre altar: cercetatorii si statisticile lor dragi sunt in terenul vostru.

Contrar cercetarilor anterioare, care sustineau ca partenerii care traiesc impreuna inainte de a se logodi/casatori isi cresc semnificativ sansele de a se desparti, un nou studiu realizat de Centrul National de Statistica Sanitara, bazat pe Supravegherea Nationala a Dezvoltarii Familiei din 2002, afiseaza o imagine mult mai roz: ca nu conteaza totusi acest fapt atat de mult.

Mai exact, cercetatorii au intervievat 13000 barbati si femei cu varste intre 15 si 44 de ani si au descoperit urmatoarele:

 • 65% dintre femeile care s-au mutat cu viitorul sot dupa ce s-au logodi – dar inainte de a se casatorii – au rezistat pentru a marca aniversarea de 10 ani (comparativ cu 66% care au asteptat pana dupa casatorie);
 • 71% dintre barbatii care s-au mutat cu viito...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • Franta a gazduit primul sau targ de divorturi [24-04-2010] - www.DivorceMag.com

  Se spune ca Parisul este orasul iubirii dar, nu banuiti poate ce s-a intamplat anul trecut. New Start (Un nou inceput) primul targ de divorturi din Franta a atras mai mult de 4000 de oameni cu expozanti si seminarii oferind orice de la consultanta juridica la sfaturi despre cum sa-ti intalnesti noii parteneri.

  New Start este ultima din cele mai noi tendinte in targurile de divort din toata Europa. Austria a organizat unul in 2007, a mai fost unul in Martie 2009 in Brighton, Anglia intinulat The Starting Over Show (Spectacolul unui nou inceput). New Start care a avut loc la o sala de conferinte din N-V Parisului a aparut in urma divortului presedintelui francez Nicolas Sarkozy.

  Noi (parizienii) am tot organizat targuri de nunti si m-am gandit, ”De ce nu si un targ pentru cei care trec printr-o separare? a declarat catre The Associated Press, organizatoarea evenimentului, Brigitte Gaumet. „Multi oameni care trec printr-un divort – si deasemenea si oamenii car...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  O retea de magazine din UK lanseaza registrul de cadouri de divort [23-04-2010] - www.Divorcemag.com

  Ce sa-i iei unei persoane care are de toate – inclusiv un divort?

  De cele mai multe ori divortul este un proces traumatic care poate impinge persoanele catre – sau uneori dincolo de – limitele lor emotionale si psihologice. Si, din aceasta cauza, era dificil sa stii ce sa spui sau cum sa consolezi un membrul al familiei sau un coleg sau prieten recent divortati...cel putin pana acum.

  Debenham’s, unul dintre cele mai mari retele de magazine din UK, a lansat registrul de cadouri de divort. Ironic, similar cu un registru de cadouri pentru casatorie, aceasta versiune indeplineste acelasi scop. Prietenii si bine-voitorii pur si simplu consulta registrul, gasesc un obiect dinainte selectat si voila: aleg cadoul perpect, garatat de a fi o alegere de succes si il ajuta pe destinatar sa-si sarbatoreasca noua viata post-divort. Deasemenea interesant (intr-o varianta macabra) este data aleasa pentru lansarea acestul inovator registru pentru cadouri. Ianuarie e...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Africa de Sud dezvaluie noi statistici despre casatorie si divort [23-04-2010] - www.DivorceMag.com

  PRETORIA – Un nou raport de Statistica din Africa de Sud indica unele noi tendinte in ceea ce priveste casatoria si divortul in tara. In timp ce numarul casatoriilor civile a crescut in 2008 in Africa de Sud si numarul divorturilor a scazut, exista totusi cu aproape 17% mai multe divorturi in randul populatiei in 2008 decat erau in urma cu 10 ani.

  Raportul, intitulat Casatorii si Divorturi: 2008 a fost lansata pe 24 noiembrie. Studiul face diferenta intre casatoriile „civile” si cele „uzuale” in datele prezentate. O casatorie civila este cea creata in cadrul unei ceremonii prezidata de un ofiter de stare civila oficial, cum ar fi un preot sau un magistrat, in timp ce o casatorie „uzuala” este cea care a fost dirijata conform legislatiei africane traditionale indigene fara alte rituri religioase.

  Din concluzii mai reiese ca: au fost 186522 casatorii civile in Africa de Sud in 2008, dintre care 52% au utilizat obiceiuri civile si 34% ceremonii religioase. Aceasta e...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Malaysia ofera gratuit o a doua luna de miere pentru a salva casatoriile [07-04-2010] - DivorceMag.com

  In malaysia multe mariaje se termina printr-un divort dar, nu toate aceste despartiri sunt inevitabile. Exista cazuri frecvente in care cei doi soti isi pot salva casnicia daca vor dar, fie nu mai au incredere in relatie, fie nu vor sa faca efortul necesar pentru a-si salva mariajul. Este oare o cale de a indemna cuplurile pe calea impacarii?

  Guvernul statului malaysian asa crede. Ei au anuntat un nou program care intentioneaza sa stabilizeze si chiar sa scada rata crescuta a divortului din Malaysia. Ei s-au aliat cu Consiliul Dezvoltarii Familiei si Comunitatii ca sa ofere gratuit o a doua luna de miere oricarui cuplu care se afla la un pas de divort si care doreste sa-si salveze casnicia.

  „Speram ca prin acest pachet cuplurile sa pretuiasca legatura lor conjugala si sa evite separarea sau divortul”, a declarat un oficial de stat malaysian cotidianului The Star.

  Potrivit cotidianului, guvernul din Malaysia a incercat un program de testare in care un numa...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cuplu britanic stabileste un record divortand la varsta de 98 de ani [07-04-2010] - DivorceMag.com

  FALMOUTH, ANGLIA - Daca este adevarat ca nu esti niciodata prea batran sa te indragostesti, atunci este de asemenea logic ca nu esti prea batran nici pentru a nu mai fi indragostit. Asa este si cazul unui cuplu in varsta din Cornwall, Anglia, care au stabilit un nou record mondial anul trecut ca fiind cel mai batran cuplu din istorie care divorteaza. Amandoi aveau 98 de ani cand s-a despartit.

  Regretatul Bertie Wood care a decedat chiar inainte de a implini 99 de ani si Jessie Wood au primit ordinul absolut anul trecut in primavara. Familia Woods s-a casatorit in 1972 in Elstree, Hertfordshire si s-a mutat in Falmouth, Cornwall in 1976. Casatoria lor s-a incheiat anul trecut pentru motive care nu au fost facute publice.

  Ambii Woods au fost casatoriti anterior si au avut copii din primele casatorii. „Este prea dureros pentru a mai vorbi despre acest lucru”, a declarat Pauline Rowe, fiica lui Jessie Wood, cotidianului News of the World.

  „La acea...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divorturile in crestere in China [29-03-2010] - www.divorcemag.com

  Divorturile in randurile populatiei chineze s-au dublat anual de-a lungul ultimilor 5 ani – si nu se intrevede nici o incetinire a procesului.

  Cercetarile au studiat 360 de cazuri de divort din ultimul an din districtul Chongwen din Beijing (populatie 430 000) si au constatat ca 25% din divorturi s-au petrecut sub varsta de 30 de ani si ca peste 50% din toate cazurile de divort au fost la casatoriile care au durat mai putin de 3 ani.

  Si intr-o privire mai larga asupra insusi Beijungului (pop. 17 000 000), cercetarile au observat ca 25 000 cupluri au divortat in 2008, cu 33% casatoriti mai putin de 5 ani, 4% casatoriti mai putin de un an si 0.2% (sau 52) casatoriti mai putin de un an de zile.

  In timp ce aceste statistici ale divortului nu par socante sau chiar notabile daca sunt comparate cu cele din vest, cu toate acestea, ele reprezinta schimbari semnificative in modul de cum prives divortul chinezii; mai degraba decat a fi o optiune imposibila, este t...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Casatoriile la ambasadele din Irlanda nule si neavenite [29-03-2010] - www.divorcemag.com

  De decenii, mii de straini din Irlanda au optat pentru a se casatorii intre hotarele familiare ale ambasadelor lor. Si vreme de decenii, acest luctu a fost in perfecta ordine.

  Dar nu si incepand cu 2007.

  Deoarece, conform Guvernului Irlandez, cuplurile care au incercat sa-si uneasca destinele intr-o ambasada de pe terintoriul irlandez in ultimii ani, nu sunt casatorite deloc.

  O asemenea realizare zguduitoare se datoreaza Legii inregistrarii civile irlandeze din 2004, care impune ca toate ceremoniile de casatorie sa fie realizate de un ofiter de stare civila autorizat de guvern si intr-o locatie recomandata. Legiferata in 5 noiembrie 2007, Legea nu recunoaste ambasadele din Irlanda ca locuri legale pentru a organiza casatorii.

  Si devine chiar mai rau.

  Legile internationale declara ca daca o casatorie este in afara legii in tara unde este incheiata, este, de asemenea, in afara legii peste tot – incluzand si in tara natala a cupluril...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Parintii care au gemeni sunt mai predispusi divortului [29-03-2010] - www.telegraph.co.uk

  Familiile cu gemeni au mai multe sanse de a se desparti, dificultatile finaciare jucand un rol major in rupturi, dezvaluie un studiu.

  Cercetariile au dezvalui ca 28% dintre parintii cu gemeni sau tripleti s-au separat sau au divortat, in comparatie cu 24% dintre celalalte tipuri de familii.

  Studiul, intitulat: „Efectele nasterilor gemelare si multiple asupra standardelor lor de viata aele familiei”, a aratat ca presiunea financiara este printre cele mai raspandite motive in cazul destramarii casniciei.

  Raportul, sustinut de Asociatia nasterilor gemelare si multiple - Twin and Multiple Births Association (TAMBA) – a dezvaluit ca familiile cu nasteri multiple sunt mai predispuse de a anunta o scadere a veniturilor ca urmare a nasterii copiilor.

  Ei sunt de doua ori mai predispusi de a anunta un stres financiar „destul de dificil”, fata de familiile cu copii unici si de asemenea sunt mai predispusi de a ramane restantieri la plata facturiilor si ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divortul in Scotia [29-03-2010] - Wikipedia

  Aproximativ o treime din casatoriile din Scotia finalizeaza printr-un divort, dupa o medie realizata pe aproximativ 13 ani. Cererile de divort in Scotia pot fi inaintate atat Curtii Sheriff cat si Curtii de Apel. In practica, numai cazurile in care sunt implicate mari sume de bani sau cu elemente internationale, ajung la Curtea de Apel. Daca, cum se intampla in mod normal, nu exista probleme de litigiu, nu este necesara angajarea unui avocat. Legea divortului (Scotia) din 1976.

  Este probabil ca perioada de doi ani de separatie impusa pentru un divort fara vina, cu consimtamant, sa fie redusa la un an. Se pot astfel observa schimbarile introduse sub auspiciile Parlamentului Scotian prin intermediul Legii Familiei (Scotia) din 2006. Problemele pe care le ridica Legea Familiei cad in sarcina Parlamentului Scotian si a Executivului Scotian.

  Consecintele finanaciare ale divortului sunt rezolvate prin intermediul Legii Familiei (Scotia) din 1985. Aceasta...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Comisia Europeana face un pas inainte alaturi de 10 tari pentru a garanta copiilor si parintilor securitatea juridica in legatura cu casatoriile transfrontaliere [24-03-2010] - Portalul Europa.eu

  Bruxelles, 24 martie 2010

  O austriaca se casatoreste cu un britanic in Marea Britanie. Cuplul locuieste doi ani in Austria, alaturi de fiul lor. Dupa aceea, sotul pleaca, iar sotia doreste sa divorteze, insa nu stie ce legislatie se va aplica in cazul divortului sau. Poate sa divorteze in temeiul legislatiei austriece sau se aplica legislatia din Marea Britanie? Mii de europeni se regasesc in astfel de situatii dificile in fiecare an deoarece fiecare tara din UE dispune de propriul sau sistem pentru a determina care este legislatia nationala aplicabila divorturilor. Comisia Europeana propune astazi o solutie concreta: o lege care sa permita cuplurilor sa aleaga legislatia nationala aplicabila in cazul divortului lor. Regulamentul propus de UE va ajuta cuplurile de nationalitati diferite, cuplurile care locuiesc separat in tari diferite sau cele care locuiesc impreuna intr-o alta tara decat tara lor de origine. Obiectivul este de a reduce impactul negativ asupra...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Iranienii primesc lectii in dragoste si in casnicie de la Guvern [15-03-2010] - The Telegraph

  Iranieni care doresc sa se casatoreasca cu dragostea vietii lor vor castiga in curand calificari oficiale de la guvern inainte de a li se permite sa puna “intrebarea”.

  Barbatii si femeile care vor sa intre in casatorie vor trebui sa se supuna unui curs de trei luni de formare prenuptiala, pentru care vor castiga un certificat care atesta ca sunt gata de casatorie.

  Cursul face parte dintr-un plan aprobat de presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad care are ca scop inversarea statisticilor in scadere ale casatorie cu statisticile in crestere ale divortului in Iran, raporteaza ziarul Guardian.

  Incepanad cu saptamanile viitoare tinerilor li se vor oferi cursuri care sa-i pregateasca pentru greutatile precum si pentru punctele importante ale unei casnicii.

  Cursurile, care presupun examene saptamanale, vor fi organizate de catre organizatia nationala de tineret. Cei care vor termina cu succes cursurile vor primi un certificat care atesta ca sunt ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janine

  Divortul in Canada [15-03-2010] - Wikipedia

  Canada nu a avut o lege federala a divortului pana in 1968. Inainte de aceasta procesul de a obtine divortul varia de la provincie la provincie. In Newfoundland si Quebec era necesara obtinerea unui act privat al Parlamentului pentru a finaliza un mariaj. Majoritatea celorlalte provincii adoptasera Legea engleza pentru problemele matrimoniale din 1857 care permitea sotului sa obtina divortul pe motivul adulterului sotiei si sotiei sa obtina divortul doar in cazul in care ea stabilea ca sotul ei a comis unul dintr-o lista de anumite comportamente sexuale, dar nu pur si simplu adulter. Unele provincii aveau legislatia care permitea si sotiei sa obtina divortul pe baza adulterului.

  Legea federala a Divortului din 1968 a uniformizat legea divortului de-a lungul Canadei si a introdus conceptul de “fara vina” al destramarii permanente a casatoriei ca motiv de divort precum si vina pe baza de motive cum ar fi adulterul, cruzimea si parasirea.

  In Canada in timp ce dreptur...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divortul in Irlanda [10-03-2010] - Divorceinireland.net si Wikipedia

  Populatia, in mare masura catolica din Irlanda are tendinta de a se opune divortului. Atitudinea s-a schimbat in ultimul timp datorita unei cresteri considerabile a numarului divorturilor acordate de catre Curtea Irlandeza.

  Divortul a fost interzis de Constitutia din 1937. in 1986, electoratul a respins printr-un referendum posibilitatea acordarii divortului. In urma referendumului din 1995, amendamentul XV abroga interdictia de divort, in ciuda opozitiei Bisericii.

  Noua reglementare a intrat in vigoare in 1997 facand divortul posibil pentru partile care erau separate de 4 ani din ultimii 5. Divortul nu va fi acordat in Republica Irlandeza pentru orice alt motiv. Este mai dificil de a obtine un divort in Irlanda decat in alta jurisdictie.

  Un cuplu trebuie sa fie separat de patru ani din ultimii cinci inainte de a putea obtine un divort.

  Cateodata este posibil sa fi considerata separare, chiar daca se convietuieste sub acelasi acoperis. Cu toate...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divortul in India [10-03-2010] - Wikipedia

  In religia hindusa, casatoria este considerata sacra si nu un contract, de aceea divortul nu a fost recunoscut inaintea codificarii Legii Hinduse a Casatoriei din 1955. Odata cu codificarea acestei legi, atat barbatii cat si femeile sunt in mod egal eligibili sa ceara divortul. Hindusii, budistii, sikhsi si jainistii sunt sub jurisdictia Legii hindusa a Casatoriei din 1955, crestinii sub cea a Legii Divortului din 1869, parsii sub Legea parsa a Casatoriei si Divortului din 1936, musulmanii dupa Legea musulmana a desfacerii casatoriei din 1939 si cei casatoriti inter-religios sunt sub jurisdictia Legii Speciale a casatoriei din 1954.

  Conditiile sunt stabilite pentru a efectua o casatorie intre un barbat si o femeie dupa aceste legi. Pe baza acestora o casatorie este valida, altfel este considerata nula sau anulabila la alegerea oricarui dintre soti. Imediat dupa depunerea unei petitii de catre oricare dintre soti in fata Curtii de drept este acceptat un decret de anulare decl...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Date surprinzatoare despre casatorie, legaturi amoroase si divort [21-02-2010] - love.ivillage.com

 • Aproape 70% dintre toti barbatii casatoriti si 60% dintre femeile maritate au avut relatii amoroase extraconjugale. Aceasta inseamna ca 2 din 3 casnicii au intampinat asa ceva.
 • La fiecare 10-13 secunde cineva divorteaza.
 • 50% dintre femei si 33% dintre barbati raman cu suparari vreme de 10 ani dupa divort.
 • Femeile au mai multe probleme in inceperea unei relatii noi decat o au barbatii divortati.
 • Mai mult de 90% dintre divorturile survenite dupa casnicii indelungate au la baza infidelitati.
 • Mai mult de 50% pot fi implicati intr-o legatura amoroasa actuala, totusi doar 25% o citeaza ca fiind motiv real de divort.
 • 80% dintre cei care divorteaza in timpul unei legaturi amoroase regreta decizia.
 • Peste 75% dintre cei care se casatoresc cu partenerul din legatura amoroasa savarsesc intr-un divort.
 • Rata divortului si proportia infidelitatii sunt mult mai ridicate in casatoriile dintre partenerii relatiei amoroase.
 • Media unei relatii amo...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • O curte judecatoreasca din Iran hotaraste ca un barbat sa-i dea sotiei sale 124000 trandafiri [22-02-2010] - weirdfactshere.blogspot.com

  O curte judecatoreasca iraniana a hotarat ca un barbat sa-i ofere sotiei sale cei 124000 de trandafiri pe care acesta ii promisese in dota sa, dupa ce aceasta a inaintat o cerere prin care ia pretins.

  Femeia sustine ca a pretins zestrea din cauza sotului ei „carpanos” care nu plateste nici macar pentru o ceasca de cafea, conform ziarului E’temad.

  Curtea a confiscat apartamentul barbatului pana cand va face rost de toti trandafirii.

  Legea iraniana da dreptul femeii de a-si pretinde zestrea sau „mahr”( mehr, meher sau mahrieh este un cadou, obligatoriu in Islam care este dat de catre mire miresei.) oricand in timpul casatoriei sau in momentul cand divorteaza.

  Cadoul devine proprietatea sotiei si poate face ce vrea cu el.

  Cadoul este obligatoriu pentru a intocmi contractul de casatorie de este validat de casatorie in sine.

  Conform ziarului E’temad, femeia, identificata ca Hengameh, a decis...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Divortul in Japonia [23-02-2010] - en.wikipedia.org

  In Japonia exista urmatoarele tipuri de divort:

 • divort prin consimtamant reciproc,
 • divort prin medierea Curtii de Familie,
 • divort prin hotararea Curtii de Familie
 • divort prin hotararea Curtii Regionale.

  Divortul prin consimtamant reciproc este un procedeu simplu de inaintare a unei declaratii catre un oficiu guvernamental pertinent prin care se stipuleaza ca ambii soti sunt de acord cu divortul. Aceasta modalitate este deseori intitulata „Formularul Verde” datorita benzii late verzi din partea de sus a formularului. Daca ambele partii nu reusesc sa ajunga la o intelegere asupra conditiilor divortului prin consimtamant reciproc, cum ar fi custodia copiilor care trebuie specificata pe formularul de divort, atunci ei trebuie sa recurga la una din celalalte 3 tipuri de divort.

  Divorturile externe pot fi, de asemenea, inregistrate in Japonia prin aducerea la primaria locala a documentelor corespunzatoare in instanta, impre...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • Fetita de 12 ani se lupta pentru a divorta de sotul ei de 80 de ani din Arabia Saudita [22-02-2010] - www.telegraph.co.uk

  O fetita de 12 ani care doreste sa divorteze de sotul ei de 80 de ani din Arabia Saudita va primi asistenta legala din partea guvernului, ceea ce poate deveni un caz care genereaza jurisprudenta in ceea ce priveste interzicerea casatoriilor infantile in regat.

  Comisia pentru Drepturile Omului, administrata de stat, a angajat un avocat care sa reprezinte copila cand aceasta si-a prezentat cazul curtii din Buraidah, un oras conservator de langa capitala Riyadh.

  Arabia Saudita, o societate patriarhala care aplica o versiune aspra a Sunni Islam, nu are o varsta minima legala pentru casatorie. Tatiilor le este acordata tutela asupra fiicelor, dandu-le astfel control legat de cand si cu cine se casatoresc acestea. Totusi este rar ca o copila mireasa sa conteste partida aleasa.

  Exista in discutie un proiect de lege ce interzice casatoria infantila si activistii spera ca acest caz va fi hotarator in campania de interzicere a acestei practici.

  ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Beneficiul care devine un stimulent pentru divort [21-02-2010] - www.telegraph.co.uk

  Politica taxelor asupra salariilor a condus la o crestere de 160% a mamelor singure, alaturi de problemele ajutorului social

  „Cred ca guvernele pot face o schimbare”, a insistat Cancelarul britanic Alistair Darling. „Daca nu credeam acest lucru, nu m-as fi ocupat cu aceasta meserie.”

  Guvernele pot face o schimbare intr-adevar – dar nu intotdeauna o schimbare in bine. Probabil fiecare dintre noi are exemple cu cazuri in care actiunile guvernului, intentionand sa faca ceva mai bun, au ajuns la final sa faca mai rau. Cazul meu se refera la proiectul lui Gordon Brown: the Working Families Tax Credit (creditarea taxei familiilor muncitoare).

  Ideea din spatele aceste initiative, infiintata in 1999, a fost buna: sa determine parintii singuri sa renunte la beneficii si sa se indrepte spre munca. Nu a fost initiata sa creeze mai multe familii cu un singur parinte, pentru simplu motiv ca dovada efectului cresterii copiilor in cadrul familiilor formate din...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  In Germania, rudele pot cere cadourile de nunta in caz de divort [17-02-2010] - http://www.dailymail.co.uk

  In Germania, rudele prin alianta au dreptul de a-si recupera cadourile de nunta de la copiii lor daca mariajul acestora s-a finalizat intr-un divort

  Momentul hotarator a fost cand Curtea Federala de Justitie a hotarat ca un barbat care a primit la nunta, de la socrii sai suma de 25.000 lire pentru a licita pentru o casa si apoi a divortat de fiica acestora, ramanand cu imobilul, sa le dea banii inapoi.

  Judecatorii au spus ca „baza contractuala” a acestor cadouri este dependenta de faptul ca parintii ofera aceste cadouri pentru ca proprii copii sa se bucure de ele.

  „Aceasta baza nu mai este valabila cand intervine un divort”, spun acestia. Decizia, probabil, va duce la o crestere a cererilor socrilor de a cere returnarea cadourilor dupa divort, sustine curtea.

  „Daca fiul/fiica beneficiaza de cadou o lunga perioada de timp, de exemplu daca respectivul cuplu convietuieste intr-o casa daruita de socrii, atunci doar o parte din cadou trebuie retu...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Post de radio ofera divort gratuit de Valentine Day [30-01-2010] - Weird Facts

  Un post de radio din Charleston (US) sarbatoreste Valentine’s Day cu un memento ca semizeul Cupidon cateodata isi mai greseste si tinta. WKLC-FM, binecunoscut ca Rock 105 ofera un divort gratuit.

  Ziua de Sf. Valentin nu este numai flori si inimioare, spune directorul de programe de la WKLC, Jay Nunley.

  Exista si o parte mai intunecata, spune el, „unde poate iti dispretuiesti sotul/sotia si atunci detesti intreaga sarbatoare”.

  Inscrierile au fost acceptate online. Nunley atentioneaza ca acesta va fi un proces de divort real si oamenii nu ar trebui sa se inscrie daca nu sunt hotarati.

  Deasemenea, persoanele care se asteapta la o batalie legala lunga, cu solicitari mari sunt sfatuite sa-si angajeze un avocat deoarece concursul postului de radio se refera la un divort relativ fara complicatii.

  Avocatul din Charleston rusty Webb se va ocupa de actele necesare. „Bine-inteles ca am fi putut oferi bilete la concert si o vom face”, a spus ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Lider religios nigerian obligat sa divorteze de 82 din cele 86 de neveste [30-01-2010] - weirdfactshere.blogspot.com

  Un lider religios nigerian cu 86 de sotii a acceptat un decret islamic care il obliga sa divorteze de toate in afara de patru, sustin autoritatile locale.

  Purtatorul de cuvant al emirului din Bida a spus BBC-ului ca Mohammadu Bello Abubakar, de 84 de ani a fost de acord sa s esupuna divortului. Nigerianul fusese condamnat la moarte in urma cu o saptamana de catre unul din persoanele de varf ale Islamului, Jamatu Nasril Islam.

  Sentinta a fost ridicata dar, a nigerianul a fost evacuat din propria casa.

  Inainte, Abubakar ii provocase pe carturarii islamici, sustinand ca in Coran nu este atribuita nici o pedeapsa in cazul in care ai mai mult de 4 neveste.

  "Nu am incalcat nici o lege in vigoare ca sa existe vreun motiv sa fiu izgonit din tinut... Nu exista nici o lege care spune ca nu te poti casatori cu mai mult de 4 sotii”, a raportat agentia de stiri AFP ca ar fi spus. In casa nigerianului multe dintre neveste traiau cate 3 in camera, unele ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Asociatia Nationala a Tatilor din Romania militeaza pentru apararea drepturilor parintilor de a avea legaturi personale cu copiii lor [24-01-2010] - ANTR

  Asociatia Nationala a Tatilor din Romania (ANTR), cu sediul in str Barbat Voievod 73, sector 2, Bucuresti, infiintata la initiativa actualului presedinte, Costin Jugurica, a demarat o actiune de monitorizare a copiilor membrilor (elevi sau studenti), copii cu probleme comportamentale: absente scoala, vicii - alcool, droguri sau chiar prostitutie.

  Conform autorilor initiativei, in urma cercetarilor sociologice s-a constatat ca acei copii care provin din familii dezmembrate iau calea infractionalitatii juvenile, a caselor de copii si, nu in ultimul rand, fac obiectul "traficului de persoane", a consumului si traficului de droguri care ameninta societatea noastra.

  A.N.T.R. isi propune, cu ajutorul dumneavoastra, sa efectueze anchete proprii imbinate cu sprijinul autoritatilor locale, pentru constatarea conditiilor de viata si trai ale copiilor lasati in grija unuia dintre parinti, demers care sa duca la decaderea din drepturi a parintelui, atunci cand este cazul si u...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Date interesante despre divort in jurul lumii - partea 2 [23-01-2010] - www.strange-facts.info/interesting-divorce-facts

 • O femeie de Arabia Saudita poate cere divortul daca sotul ei nu-i ofera cafea.
 • Cuplurile care au trait impreuna inaintea de a se casatorii experimenteaza apoi o nemultumire crescuta.
 • Michael Douglas a fost nevoit sa-i cedeze aproximativ 45 milioane de dolari primei sale sotii Diandra.
 • Statele Unite are una din cele mai ridicate rate de divort din lume, mai mult de 1 milion de cazuri inregistrandu-se anual.
 • Cand rata de divort creste in Statele Unite, fabricantii de jucarii raporteaza ca si rata vanzarilor lor creste.
 • Statele din US cu cea mai mare rata a divortului sunt: Texas, Florida si New York.
 • Pana cand s-a stabilit prima curte britanica pentru divort in 1857, singura cale de a se acorda divortul era prin vointa parlamentului, ceea ce costa cam 3000 lire sterline sau aproximativ 42.000 dolari astazi. Astfel incat barbatii deseori recurgeau la un obicei strabun de a-si vinde sotiile. Da, exact asa cum cititi.. le vindeau: sotia era dusa la p...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

 • Anti-depresivele in divort imbatranesc aspectul [20-01-2010] - www.telegraph.co.uk

  Divortul si folosirea anti-depresivelor au un efect semnificativ asupra imbatranirii tenului, adaugand ani la infatisare, sustine un nou studiu.

  Rezultatele unui studiu asupra a 186 de perechi de gemeni identici au contrazis convingerea generala ca abilitatea unei persoane de a impiedica trecerea vremii este predeterminata genetic. S-a descoperit ca factorii mediului inconjurator cum ar fi destramarile conjugale, folosirea de medicamente si stress-ul pot juca rolul de acceleratori cheie ai imbatranirii.

  Cercetarile, publicate de catre Universitatea Case Western Reserve in jurnalul medical al Societatii Americane de Chirurgie Plastica, au aratat ca gemenii divortati arata cu aproape doi ani mai in varsta decat fratii care erau necasatoriti, casatoriti sau vaduvi. De asemenea s-a descoperit ca utilizarea de antidepresive a rezultat o infatisare semnificat mai imbatranita.

  Medicamentele pot relaxa muschii faciali in asemenea masura incat acestia incep s...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Intr-un sondaj, unul din trei copiii ce provin din familii destramate pierd legatura cu tatii datorita sistemului judiciar precar [19-01-2010] - www.telegraph.co.uk

  Zeci de mii de copii pe an pierd contactul cu tatii datorita „slabiciunii” sistemului judiciar familial si aranjamentelor de custodie dezastruase, conform unui studiu britanic.

  Unul din trei copii ai caror parinti se separa sau divorteaza in Marea Britanie in ultimii 20 de ani au dezvalui ca au pierdut permanent contactul cu tatii lor.

  Aproape o zecime dintre copii proveniti din familii destramate sustin ca procesul aspru i-a lasat cu tendinte sinucigase in timp ce altii, mai tarziu, s-au consolat in bautura, droguri sau crima.

  S-au plans simtinadu-se „izolati” si „folositi” in timp ce parintii au recunoscut ca si-au folosit copii drept „unelte pentru negociat” impotriva celuilalt.

  Avocatii britanici afirma ca studiul a aratat ca sistemul judiciar in sine face ca despartirea sa devina mai acrimonioasa cu copii folositi drept „pioni”.

  Atentioneaza ca asa numitele divorturi „fara vina” au incurajat parintii sa se razboiasca canalizan...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cercetarile sustin ca Facebook-ul alimenteaza cererile de divort [19-01-2010] - www.telegraph.co.uk

  Facebook-ul este citat in aproape una din cinci petitii de divort din Marea Britanie, sustin avocatii britanici.

  Site-ul social, care conecteaza vechi prieteni si permite userilor sa-si faca noi cunostinte online este acuzat pentru numarul in crestere al rupturilor conjugale.

  Avocatii specializati pe divorturi sustin ca explozia in popularitate a site-urilor web gen Facebook sau Bebo tenteaza utilizatorii in a-si insela partenerii.

  Sotiile suspicioase folosesc deasemenea website-urile pentru a gasi dovezi ale flirturilor si chiar ale relatiilor amoroase care duc la divort. O forma de avocatura, care este specializata in divorturi, sustine ca aproape in una din 5 cereri pe care le-au reprezentat in justitie au citat Facebook-ul.

  Mark Keenan, manager al Divorce-Online spune:”Am auzit de la angajatii mei ca exista o multime de oameni care sustin ca au descoperit amanunte despre parteneri de pe Facebook si am decis sa vad cat de raspandit este f...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Agentii imobiliari spanioli ofera divort gratuit la fiecare casa achizitionata [19-01-2010] - www.telegraph.co.uk

  Agentii imobiliari spanioli fac cuplurilor oferte neobisnuite intr-o incercare disperata de a impulsiona piata nationala stagnanta a caselor.

  Ultima oferta a unei companii imobiliare din Huelva, o provincie un sud vestul Spaniei, promite un avocat de divort gratuit cuplurilor care cumpara una din casele cu 3 dormitoare in valoare de 68000 euro.

  Afacerea agentilor de vanzari de la Gemisa spera sa fie rentabila cuplurilor ce intarzie procedurile de divort datorita faptului ca nu-si permit sa se stabileasca in noi locuinte datorita climatului economic actual.

  „Un divort este foarte costisitor”, afirma Vanesa Contioso de la Gemisa. „Astfel noi oferim noilor clienti libera intrebuintare a avocatilor nostri la proces.”

  Initiativa are ca urmare si oferta pentru 100.000 euro la noi apartamente plus toate costurile pentru nunta pentru cuplurile care vor sa se casatoreasca. Oferta este deja acceptata de catrea zeci de perechi.

  Intr-un progr...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Date interesante despre divort in jurul lumii [19-01-2010] - Ezinearticles.com

  1. In Atena antica, divortul era permis de voie. Totusi, persoana care cerea divortul trebuia sa-si prezinte cererea spre analiza unui magistrat care apoi decidea daca motivele cererii sunt suficiente.

  2. Malta nu permite divortul conform legilor tarii. Separarea si anularea sunt permise in acord cu Codul civil si respectiv Legea Casatoriei.

  3. In Irlanda, divortul a fost interzis pana in 1997. Un referendum din 1995 a abrogat legea care interzicea divortul si a intrat in vigoare 2 ani mai tarziu. Acest fapt s-a intamplat dupa ce in 1986, dupa un referendum, legea interzicerii s-a mentinut.

  4. Divortul este, statistic vorbind, mult mai intalnit cand mariajul a fost precedat de o sarcina premaritala sau de o nastere. Acest fapt se intampla deoarece cuplurile se simt constranse in casnicie si, eventual, accepta ca s-au casatorit din...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Riscul de divort este cel mai ridicat in primii doi ani de casatorie [11-01-2010] - http://www.telegraph.co.uk

  Cuplurile casatorite cel mai probalil divorteaza in primii doi ani de mariaj, relateaza The Telegraph.

  Cel mai ridicat numar de divorturi – 10% - se petrec in timpul celui de-al doilea an de casatorie, divorturile online ieftine si rapide contribuind la cultura casatorie de consum.

  Riscul unei legaturi amoroase ramane ridicat in primii 5 ani de mariaj – confosrm unui studiu efectuat pe mai mult de 11000 de cazuri.

  Cel mai probabil sa insele sunt barbatii si 80% dintre divorturile pe baza de infidelitate sunt instigate de sotiile dispretuite.

  Aproape un sfert din casatorii se finalizeaza datorita unui comportament de neinteles al sotiilor care fac primul pas in 6 din 10 cazuri.

  In general, o separare de doi ani este cel mai intalnit motiv pentru un divort rapid la 44 % din cazuri. Divorturile online sunt in crestere cu mai mult de 50% in ultimul timp, conform studiului. Astfel, pentru numai 65 de lire sterline poti...

  Stirea completa si 2 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cuplurile separate stau sub acelasi acoperis datorita necazurilor financiare [11-01-2010] - http://www.telegraph.co.uk

  Mai mult de un sfert din cuplurile care s-au separat sunt fortate sa-si continue traiul impreuna datorita recesiunii.

  Dificultatile in vanzarea caselor colocuite, echitatea negativa si finantele mult prea exagerate duc la obligativitatea fostelor cupluri de a ramane sub acelasi acoperis luni de zile dupa incheierea relatiei, conform unui studiu asupra a peste 1100 indivizi.

  Deloc surprinzator, trei sferturi au gasit experienta stresanta, in timp de 65% au afirmat ca-si doresc ca ei sau partenerii sa se mute cat mai curand. 28% din cupluri raman pe aceeasi proprietate dupa despartire datorita presiunilor financiare, in timp ce acelasi procent se reintorc la traiul cu parintii cand separarea se finalizeaza.

  Aceasta se refera la faptul ca ei se alatura fenomenului in crestere asa-numit Generatia Boomerang, in care copii adulti se muta inapoi in casele parintesti.

  Jonathan Moore, de la Easyroommate.co.uk afirma ca: "Relatiile nu merg intotdeauna...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Lipsa relatiilor intime nu mai constituie motiv de divort in Coreea de Sud [06-01-2010] - Reuters

  Cuplurile sud-coreene nu vor mai putea divorta datorita lipsei relatiilor sexuale dintre soti, chiar daca aceasta are loc chiar pe parcursul anilor de zile, in conformitate cu o decizie a Curtii Supreme coreene, publicata miercuri 6 ianuarie 2010.

  Procesul a fost initiat in anul 2007 de catre un sot care a motivat faptul ca, de la data casatoriei, in anul 2005, cei doi nu au mai avut relatii intime.

  Instanta suprema a decis ca cei doi pot sa isi rezolve problema, daca ar incerca cu adevarat. "Daca parata nu accepta si ea divortul, este greu de conceput ca o astfel de casnicie cu reclamantul este iremediabil afectata".

  In ultima perioada, instantele sud-coreene au incercat sa descurajeze rata crescatoare a divorturilor, dupa ce numai in perioada 1995-2005 numarul divorturilor s-a dublat, comparativ cu decada precedenta, devenind una dintre cele mai mari din intreaga Asie....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Divortul si vaduvia cresc de 3 ori riscul aparitiei bolii Alzheimer [21-12-2009] - http://www.telegraph.co.uk

  Conform The Telegraph, persoanele divortate sau vaduve sunt de 3 ori mai predispuse la aparitia bolii Alzheimer la batranete, conform unui studiu care sugereaza singuratatea ca o cauza semnificativa.

  Cercetatorii cred ca un standard de viata activ in timpul varstei de mijloc poate ajuta la prevenirea izbucnirii boliipe masura ce oamenii imbatranesc.

  Expertii atentioneaza ca tot mai multi oameni vor fi afectati de boala ca rezultat al imbatranirii populatiei.

  Traiul in singuratate in timpul varstei de mijloc dubleaza sansele dezvoltarii bolii cu risc mai crescut la persoanele care au suferit un divort sau sunt vaduve.

  La ora actuala, in Marea Britanie aproximativ 700.000 de persoane sufera de dementa, din care aproximativ 400.000 cu Alzheimer, cea mai obisnuita forma.

  Echipa din spatele acestui studiu crede ca stresul cauzat de terminarea unei relatii indelungate, prin deces sau divort poate deasemenea afecta susceptibilitatea de ap...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Cuplurile ce vor divortul supuse fortat unei perioade de calmare [21-12-2009] - http://www.telegraph.co.uk

  Cuplurile vor fi fortate sa treaca printr-o perioada obligatorie de 3 luni de calmare inainte de a le fi permis sa divorteze, datorita unei revizuiri radicale a legii familiei propusa de un influent grup de experti conservatori.

  Cuplurilor li se va cere prin lege sa reflecteze asupra propriului mariaj si sa ia in considerare posibilitatea impacarii, datorita unor planuri inaintate de catre Centrul pentru Justitie Sociala Dustin Smith. Intr-un raport esential, grupul mai propune si acordarea mai multor drepturi persoanelor prin pastrarea bunurilor detinute inainte de casatorie, daca divorteaza in prealabil.

  Raportul sustine ca o astfel de schimbare va pune capat uneia dintre piedicile majore in decizia oamenilor de a se casatori.

  Vor fi propuse si noi drepturi pentru cuplurile ce convietuiesc impreuna (in concubinaj).

  Divortul in Anglia si Tara Galiilor este astazi acordat pe baza destramarii iremediabile a casatoriei, datorita...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Janina

  Motive divort [13-12-2009] - Alioth Software

  Pentru pronuntarea divortului, pe parcursul procesului de divort, este necesar ca judecatorul sa se convinga ca relatiile dintre cei doi sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.

  Neindeplinirea conditiei esentiale de dovedire a existentei motivelor de divort poate duce chiar la respingerea cererii de divort, o alta cerere putand fi introdusa doar prin indicarea existentei ALTOR motive de divort.

  Mai multe detalii in acest sens pot fi gasite in pagina dedicata, lansata de Alioth Software pe portalul specializat Avocat-divort.ro: Motive divort...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Scolile pentru baieti din Anglia produc absolventi predispusi la divort [09-12-2009] - Telegraph

  Conform publicatiei The Telegraph, Cercetatorii de la Institutul Educatiei din Londra au descoperit ca barbatii care au trecut prin institutiile de invatamant dedicate exclusiv baietilor, au comportat o predispozitie catre divort si depresii, in jurul varstei de 40 de ani. Acelasi cercetari au reliefat, insa, ca femeile care au urmat institutii de inavatamant pentru fete nu au inregistrat aceste predispozitii in niciun fel.

  Un alt studiu a relevat faptul ca faptul ca au invatat fara a avea colegi baieti a fost chiar benefic pentru absolventele acestor institutii de invatamant, din punctul de vedere al nivelului salarial mediu al celor provenite din aceste institutii.

  O alta concluzie a studiului a relevat faptul ca educatia primita in invatamant separat pe sexe nu a compromis sansele de casatorie nici absolventilor si nici absolventelor.

  Totusi, cand s-a studiat riscul de divort pentru persoanele aflate in jurul varstei de 42 de ani, s-a constatat ca b...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Profesii cu risc de divort [09-12-2009] - Ziare.com si The Telegraph

  Conform unui studiu ce urmeaza sa fie publicat in Journal of Police and Criminal Psychology, exista profesii cu risc in ceea ce priveste fidelitatea, acestea fiind in general cele extrem de stresante si extroverte, conform The Telegraph.

  Printre acestea se numara cea de dansator, coreograf, barman, asistent medical, psihiatru. Grad mare de risc in ceea ce priveste probabilitatea de divort au si cei care se ingrijesc de batrani sau persoanele cu dizabilitati, dar si angajatii saloanelor de masaj.

  La polul opus se afla inginerii in agricultura, cu un grad de risc de doar 2%. Urmeaza medicii veterinari, dentistii, podiatristii sau optometristii, toti avand un risc de a divorta de pana la 7%.

  O explicatie data de psihologi este aceea ca cei care isi petrec prea mult timp avand grija de ceilalti au, cel mai probabil, o sensibilitate aparte, care se poate transforma in vulnerabilitate.

  In cadrul studiului au fost luate in vizor 449 de ocupatii....

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Despre decizia de a divorta [08-12-2009] - Avocat-divort.ro

  Pentru cel aflat in fata unui divort apare mereu o intrebare importanta: poate sau nu sa intre intr-un astfel de demers cu implicatii majore pentru viata sa.

  Mai important decat aceasta intrebare poate fi insa si analiza necesitatii reale a unui divort: decizia de initiere a divortului este sau nu una corecta?

  Daca din punctul de vedere sentimental, emotional si psihic, sfatul nostru este ca cei in cauza sa apeleze la un consilier psiholog pe probleme de cuplu, pentru demersurile propriu-zise portalul Avocat-divort.ro a elaborat un scurt material ce mentioneaza cateva aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand o persoana se gandeste sa initiere divortul: Divort. Decizia de initiere a divortului

  Concluzia materialului este una clara: daca pana in momentul initierii, divortul reprezinta o decizie, dupa ce ati inceput demersurile, divortul trebuie sa...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Campanie impotriva violentei domestice asupra femeii [27-11-2009] - Fundatia Sensiblu

  Fundatia Sensiblu lanseaza site-ul www.nuepoveste.ro in cadrul campaniei V-Days - 16 Zile Internationale de Activism impotriva Violentei asupra femeii

  Sub sloganul Spune tuturor ca nu e poveste! Fundatia Sensiblu lanseaza pe 25 noiembrie, un apel mobilizator la schimbare in cadrul celei de-a VI-a editii a campaniei V-Days 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra femeii.

  In primele 6 luni ale anului 2009, Agentia pentru Protectia Familiei a inregistrat 6386 de cazuri de violenta domestica, acestea cauzand decesul a 46 de persoane. In ultimii 5 ani peste 320 de femei au fost ucise in sanul familiei, violenta domestica continuand astfel sa constituie normalitate in perceptia generala la nivelul societatii.

  Campania din acest an este dedicata copiilor afectati, fie in mod direct de violenta orientataa asupra lor, fie indirect prin asistarea la incidente...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Autoritatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului [27-11-2009] - DreptOnline.ro

  In Monitorul Oficial nr. 807/2009, aparut in data de 26 noiembrie 2009 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1385/2009 care reglementeaza organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului.

  Obiectivele Autoritatii sunt:
  a) promovarea si respectarea drepturilor si libertatilor civile ale copiilor;
  b) monitorizarea respectarii drepturilor copilului la nivel national;
  c) responsabilizarea familiei pentru cresterea, ingrijirea si educarea propriilor copii;
  d) responsabilizarea comunitatilor locale pentru prevenirea separarii copilului de parinti si sustinerea familiilor pentru cresterea, ingrijirea si educarea propriilor copii;
  e) protectia unor grupuri vulnerabile de copii si tineri care necesita o protectie speciala;
  f) dezvoltarea sistemului de servicii destinate protectiei copilului la nivel national;
  g) indrumarea metodologica in domeniul sau de competenta a activitatii directii...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Strategii de sustinere a cuplului [26-11-2009] - ABCNews.go.com

  Reprezentantii a peste 170 de biserici din Clackamas County, Portland, Statele Unite, au initiat inca de anul trecut o campanie de sustinere a cuplurilor casatorite, avand ca scop direct reducerea numarului de divorturi, inregistrate in numar tot mai mare in cadrul comunitatii.

  Bisericile organizeaza intalniri, sedinte si serate pentru cupluri, instituind reguli destul de stricte pentru cei casatoriti si incercand sa impuna cuplurile mai in varsta ca si mentori pentru cele tinere.

  Aflati intre initiatorii proiectului, Tom and Liz Dressel, au declarat ca ideea sustinerii unei campanii anti-divort le-a venit in momentul in care chiar ei au inceput sa aiba probleme serioase in casnicie. Astfel, au declarat ei, cei doi se concentrau pe slujba, mai putin pe familie si problemele ei.

  Misionari ai casniciei, asa cum au fost denumiti, cei doi au inceput inca de acum 8 ani activitatea de popularizare a ideii in cadrul bisericilor din tinut, oferind preotilor si ...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Sfat: cum trebuie sa ii spuneti copilului de divort [24-11-2009] - FamilyEducation.com

  Intrebarea modului in care o mama trebuie sa le spuna copiilor ca ea si tatal lor urmeaza sa divorteze reprezinta, poate, una dintre cele mai chinuitoare dileme ale unui parinte pe care il asteapta un proces de divort.
  In plus, de cele mai multe ori, parintele care divorteaza are mari dificultati in a-i spune copilului sau ca el/ea este cel care initiaza divortul.

  Carleton Kendrick, specialist la LCSW in consilierea prihologica adolescentilor, a elaborat pentru portalul FamilyEducation.com, un material care poate veni in ajutorul celor aflati in aceasta situatie.

  Astfel, specialistul aduce precizari diferite in functie de varsta copiilor. Daca au varste mai fragede, copiii aflandu-se mult mai mult in contact cu parintii, trebuie stiut ca este deja extrem de posibil ca copilul deja sa fi observat problemele existente intre parintii sai, astfel incat ascunderea unor aspecte atat de delicate poate fi ceva incorect fata de copilul aflat in aceasta situatie. <...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Invitatie la Divortul de aur [23-11-2009] - www.vreaubilet.ro

  Cand perioada nuntilor s-a incheiat, iata ca avem parte de un divort spectaculos. Si nu unul oarecare, ci unul …pretios, intre doi “veterani”: Tamara Buciuceanu si Sorin Francu. Ne referim la piesa de teatru “Divortul de aur” ce va avea loc pe data de 8 decembrie, ora 19.00 la Palatul National al Copiilor, reprezentatie ce va dezvalui temerile sau bucuriile unui mariaj de-o viata, prin intermediul unei interpretari impecabile.

  Sorin Francu este onorat sa joace intr-un spectacol desavarsit alaturi de una dintre doamnele incontestabile ale teatrrului romanesc: "Divortul de aur, un prilej pentru toti iubitorii de teatru de a se reintalni cu marea actrita Tamara Buciuceanu Botez evoluand intr-un spectacol in care trecerile sale de la o stare la alta printr-un subiect, o tema ce ne e tuturor aproape, face din aceasta reintalnire un succes artistic pentru actori si o bucurie pentru spectatori.Nu ratati "Divortul de Aur," un spectacol de la ras la plans si retur in care sunt onora...

  Stirea completa si 0 comentarii [click]
  Redactor: Admin

  Arhiva stiri: |   1 .. 50  |   51 .. 100  |   101 .. 150  |   151 .. 200  |   201 .. 250  |
  Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  3 useri online