Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Episcopii divortati vor fi permisi in Biserica Anglei pentru prima

Cautare stiri:


Episcopii divortati vor fi permisi in Biserica Anglei pentru prima
10-07-2010
Sursa: www.telegraph.co.uk
Redactor: Janina

------------------
Clerul divortat va avea permisiunea de a deveni episcopi in Biserica Angliei pentru prima oara, datorita unei miscari care a fost condamnata de catre traditionalisti

Criticii au descris schimbarea in relulamentul Bisericii ca „absolut inacceptabila”si au amenintat ca va submina invatatura biblica ca mariajul este pe viata.

Episcopii conservatori si liberali sunt profund dezbinati de aceasta dezbatere, despre care poarta discutii in secret de luni de zile.

In timp ce Dr Rowan Williams, arhiepiscopul de Canterbury sprijina destinderea regulilor, John Sentamu, arhiepiscopul de York s-a inteles ca a argumentat puternic impotriva schimbarii.

Dar The Sunday Telegraph a aflat ca schimbarea a fost acceptat la o intalnire a Casei Episcopale in luna mai.

Biserica este desemnata sa emita o declaratie care sa enunte noua politica luna viitoare dupa ce consultanta juridica a clarificat ca nu exista nici un obstacol pentru un divortat sau pentru un preot casatorit cu o femeie divortata, fiind hirotonisit.

Acest lucru inseamna ca un numar de clerici care au fost respinsi in trecut de catre Comisia de Nominalizari a Coroanei, organismul responsabil pentru numirea episcopilor, vor fi luati acum in considerare.

Primul beneficiar al schimbarii ar putea fi Rev. Nick Holtam, vicarul din St. Martin din Fields din Londra ai carui sustinatori vor sa-l propuna ca viitor Episcop de Southwark.

In ciuda faptului ca si-a castigat o reputatie de predicator desavarsit si de colector de fonduri formidabil strangand pentru renovarea bisericii lui 36 milioane de lire sterline, conservatorii l-au avertozat ca ii va fi blocata numirea deoarece sotia lui de 29 ani avusese un scurt mariaj in adolescenta.

Reprezentantii seniori ai diocezei din Sothwark a fost infuriati de perspectiva de a nu putea numi un om pe care l-au vazut ca un candidat remarcabil pentru acest post. Ei au salutat schimbarea pozitiei Bisericii.

Totusi, traditionalistii si-au exprimat consternarea referitor laschimbare, pe care au argumentat-o prin diminuarea importantei casatoriei. Unii pretind ca este mai controversata decat numirea episcopilor homosexuali.

Parintele Geoffrey Kirk, secretarul national al Forward in Faith, un grup anglo-catolic care reprezinta aproximativ 400 de parohii, a spus ca

Scriptura este precisa in declaratia ca divortul si recasatoria nu sunt permise crestinilor.

"Doctrina casatoriei este asociata strans cu eclesiologia si astfel s-ar parea cu totul inacceptabil faptul ca divortul si recasatoria sa faca parte din regimul celora care sunt numiti sa reprezinte si sa indeplineasca unitatea Bisericii.”

A adugat ca: ”Promovarea episcopilor divortati este o problema mult mai grava decat episcopii homosexuali deoarece submineaza una dntre invataturile findamentale ale Scripturii.”

Rev. David Phillips, presedinte al Church Society, un grup evanghelic, a declarat: "Desi se recunoaste ca exista cazuri foarte dificile, din punctul de vedere al ministerului public al Bisericii, ar trebui sa ne modelam dupa standardele pe care Iisus le-a stabilit si anume ca mariajul este pe viata”.
"Nu cred c? este potrivit ca episcopii sa fie divortati."

Biserica doar inmoaie pozitia sa cu privire la recasatorie din 2002, cand Sinodul General, Biserica Parlamentului a votat pentru permiterea divortatilor de a se casatorii din nou in biserica in circumstante exceptionale.

Acest lucru este in contrast cu Biserica Catolica care nu permite catolicilor de a primi Sfanta Impartasanie daca sunt recasatoriti.

In conformitate cu regulile actuale, clericii stagiari care sunt divortati sau care sunt casatoriti cu o femeie divortata li se cere sa obtina permisiunea – cunoscuta ca o aptitudine – inainte de a fi hirotonisiti, dar preotii cu un astfel de antecedent personal sunt blocati momentan de a deveni episcopi.

Acum, moratoriul va fi abandonat in favoarea clerului fiind considerat pentru promovare pe baza fiacarui caz, spune un purtator de cuvant al Bisericii.

Exista, in prezent, un episcop in Biserica care este divortat, dar mariajul sau s-a destramat dupa ce a fost hirotonisit.

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - LoginPagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


4 useri online