Cand aceste cuvinte socante se aud in casa, unul din pr">
Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Cum sa-ti arati sprijinul cand copilul tau isi anunta divortul. Partea I

Cautare stiri:


Cum sa-ti arati sprijinul cand copilul tau isi anunta divortul. Partea I
22-09-2010
Sursa: www.divorcemag.com
Redactor: Janina

------------------
"Mama, Tata.....Divortez".

Cand aceste cuvinte socante se aud in casa, unul din primele lucruri pe care trebuie sa le realizati este ca aceasta este probabil cea mai dificila decizie pe care copilul dvs. a trebuit s-o ia vreodata. Dupa socul initial (si nu multi parinti sunt socati; multi anticipeaza problema chiar inaintea propriului copil), trebuie sa infruntati faptul ca vor avea loc schimbari majore in vietile dvs.

Divortul nu este etans. Fiecare membru al familiei este afectat. Vor avea loc schimbari in relatii, urcusuri si coborasuri, multe modificari care nu sunt sub controlul dvs. Singurul control pe care il puteti avea este doar asupra relatiei cu fiul sau fiica dvs. Trebuie sa faceti dovada sustinerii dvs. inca de la inceput.

Nu exista reguli dure sau rapide cu privire la momentul in care parintii trebuie sa-si asume misiunea de a-si ajuta familia sa se vindece. Cu toate acestea, exista cateva indrumari.

Prima reactie a unor parinti este sa caute vina sau sa ia parte imediat propriului copil. Nu toti parintii au insa acesta reactie cand afla ca se destrama cuplul. Este posibil sa nu aiba de ales decat sa dea vina pe propriul fiu. Si pe buna dreptate.

Exista cazuri mai putin norocoase cand un fiu/o fiica a aratat prin comportamentul anterior ca nu merita suportul parental. In asemenea cazuri, o buna strategie ar fi intrunirea cu socrii in speranta de a putea ajuta sotul sau copiii care au suferit in urma abuzului respectivului parinte.

Dar, de cele mai multe ori, cand ati dezvoltat cu propriul copil o relatie bazata pe incredere si afectiune, veti dori sa dati tot ce aveti mai bun pentru respectivul copil. Va urma o perioada foarte dificila.

Evident, fiecare parinte reactioneaza diferit la auzul vestii destramarii casniciei propriului fiu. Unii parinti pot fi furiosi, altii depresivi, altii confuzi, anxiosi sau tematori. Multi parinti sunt usurati cand copilul lor scapa dintr-o situatie rea. Indiferent de cum reactionati, este important sa va amintiti ca nu dvs. sunteti in centrul atentiei. Copilul dvs., ginerele sau nora si nepotii sunt cei afectati cei mai tare de schimbare. In calitate de parinte, se presupune ca veti fi acolo pentru familie, ajutand la stabilizarea situatiei in timp ce va tineti propriile emotii in frau.

De asemeni tineti minte ca atunci cand copilul dvs. face anuntul, el sau ea este deja ranit si cauta suportul familiei. Rolul dvs. este sa comunicati acest suport indiferent ce simtiti despre ginere/nora, pe care v-ati obisnuit sa-l/s-o acceptati ca pe propriul copil. Fiul/fiica dvs. are intaietate. Asta nu inseamna ca ati facut juramant de respingere fata de ginere sau nora sau sa spuneti lucruri urate despre el/ea crezand ca asta vrea copilul dvs. sa auda. Acesta este un moment in care copilul dvs. conteaza pe loialitatea dvs. Ceea ce vrea sa auda de la dvs. este ca-l iubiti si-l acceptati ca veti fi alaturi de el/ea ajutandu-l(o) sa treaca mai usor peste perioada tumultoasa. Incriminarile, daca este cazul, ar trebui sa vina mai tarziu, cand treceti peste emotii.

Desigur, increderea absoluta in copilul dvs. s-ar putea sa fie dificil de dovedit, mai ales daca stiti ca mai exista inca o parte a povestii una neplacuta, legata de comportamente pe care ati prefera sa le treceti cu vederea.

Acesta este cheia: Modul in care reactionati la anuntul copilului dvs. va marca desfasurarea pe viitor a relatiei cu fiul/fiica, nepotii, si in curand fostii gineri sau fostele nurori.

Iar daca deja v-ati manifestat cu groaza si ati spus lucruri teribile? Nu puteti sa va mai retrageti cuvintele.

Ideea este ca sunteti doar un om si ati primit o lovitura puternica. Nu va faceti griji asta este doar prima faza. Veti mai avea multe oportunitati de a va repara greseala, din moment ce aceasta este o calatorie lunga, cu multe urcusuri si coborasuri. Sunt sanse sa fiti iertat de copilul dvs. daca ii explicati ca ati fost coplesit de noutate si nu ati avut timp sa va puneti ideile in ordine.

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login

Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


4 useri online