Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Comunicat: CNCD a determinat spitalele reclamate sa renunte la discriminarea tatalui

Cautare stiri:


Comunicat: CNCD a determinat spitalele reclamate sa renunte la discriminarea tatalui
12-10-2010
Sursa: T.A.T.A Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor

------------------
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a solutionat plangerile formulate de Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. impotriva spitalelor care discrimineaza tatal, prin interzicerea sau limitarea prezentei acestuia ca insotitor al copilului bolnav. CNCD a confirmat existenta fenomenului combatut de T.A.T.A. si a cerut spitalelor sa renunte la practicile discriminatorii. Singura unitate spitaliceasca care a negat vehement realitatea teribila a fost Institutul “Matei Bals”, condus de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, dr. Adrian Streinu-Cercel, care interzice prezenta tatalui, dar permite in schimb comerciantilor ambulanti sa bantuie prin saloane si sa puna astfel in pericol sanatatea copiilor si a mamicilor agreate.

Alianta T.A.T.A. solicita Presedintelui Romaniei sa-si exercite prerogativele constitutionale de mediator, intervenind astfel in solutionarea conflictului dintre organizatia tatilor si demnitarul Streinu-Cercel, decorat chiar de seful statului. Este revoltator ca tocmai secretarul de stat Streinu-Cercel sfideaza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, incalca grav legislatia in vigoare si continua sa discrimineze tatal, considerandu-l probabil un parinte de rang inferior. Domnul Streinu-Cercel nu stie probabil ca cca 32 000 de tatici se afla in concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani, ca exista si tati vaduvi sau divortati, ca si taticii sunt parinti care-si iubesc copiii si care stiu sa-i ocroteasca, ca cei doi parinti au drepturi si obligatii egale, fiind complementari si la fel de importanti in viata propriilor copii.

T.A.T.A. a formulat plangeri anul acesta impotriva urmatoarelor unitati spitalicesti: Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” (IOMC), Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals”, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul de copii “Sfantul Nicolae” Barlad, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, Spitalul de Pediatrie Bacau. Unitatile medicale interzic de regula tatalui sa-si insoteasca in spital copilul internat, cerandu-i acestuia sa gaseasca macar o bunica, o ruda feminina, o bona sau o cunostinta, daca mama nu poate sa ramana cu micutul bolnav. Majoritatea spitalelor acuzate de T.A.T.A. au pe paginile web reguli sau informatii cu un continut profund discriminatoriu sau permit tatilor sa se interneze doar daca exista rezerve libere si sunt de acord sa plateasca tarifele de cazare.

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. constata cu regret ca discriminarea tatalui in unele spitale sau sectii pentru copii este inca un fenomen prezent si foarte nociv, fiind din pacate incurajat chiar de un demnitar din conducerea Ministerului Sanatatii, in persoana domnului prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat si manager al Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”.

IOMC si “Matei Bals” agreeaza prezenta tatalui doar in cazuri speciale si foarte rare si doar daca exista spatiu liber in rezerve, pentru a separa taticii de mamele prezente alaturi de copiii aflati in suferinta. La “Matei Bals” actele medicale mentioneaza ca “prezenta mamei este strict necesara”, iar la “Alfred Rusescu” apare pe formulare rubrica CU/FARA MAMA.

Aceasta realitate stranie si unica in Uniunea Europeana este cu atat mai socanta cu cat in urma cu un an doua spitale pentru copii din Bucuresti (“Grigore Alexandrescu” si “Victor Gomoiu”) au fost dur sanctionate de CNCD pentru ca discriminau tatal, fiind reclamate tot de Alianta T.A.T.A. Mai mult, CNCD a anuntat inca din 2009 Ministerul Sanatatii cu privire la sanctiunile aplicate managerilor celor doua spitale si a cerut ministrului de atunci sa ia masurile necesare, pentru ca acest fenomen nociv sa fie ferm combatut.

Intr-un comunicat de presa al CNCD din 28 octombrie 2008, “Colegiul Director isi manifesta indignarea fata de aceasta practica discriminatorie din spitalele romanesti” si “condamna public o astfel de practica si solicita ca managerii de spital si Ministerul Sanatatii Publice sa ia masurile care se impun in aceasta situatie”. CNCD considera atunci ca “practica de a interzice tatilor internarea cu minorul in spital are ca efect o grava incalcare a accesului la acordarea serviciilor de sanatate”.

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - LoginPagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


2 useri online