Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Divortul in Canada

Cautare stiri:


Divortul in Canada
15-03-2010
Sursa: Wikipedia
Redactor: Janina

------------------
Canada nu a avut o lege federala a divortului pana in 1968. Inainte de aceasta procesul de a obtine divortul varia de la provincie la provincie. In Newfoundland si Quebec era necesara obtinerea unui act privat al Parlamentului pentru a finaliza un mariaj. Majoritatea celorlalte provincii adoptasera Legea engleza pentru problemele matrimoniale din 1857 care permitea sotului sa obtina divortul pe motivul adulterului sotiei si sotiei sa obtina divortul doar in cazul in care ea stabilea ca sotul ei a comis unul dintr-o lista de anumite comportamente sexuale, dar nu pur si simplu adulter. Unele provincii aveau legislatia care permitea si sotiei sa obtina divortul pe baza adulterului.

Legea federala a Divortului din 1968 a uniformizat legea divortului de-a lungul Canadei si a introdus conceptul de “fara vina” al destramarii permanente a casatoriei ca motiv de divort precum si vina pe baza de motive cum ar fi adulterul, cruzimea si parasirea.

In Canada in timp ce drepturile civile si politice sunt sub jurisdictia provinciilor, Constitutia Canadei a facut in mod special casatoria si divortul domeniul guvernului federal.

In esenta acestu lucru inseamna ca Legea divortului canadiana este uniformizata in intreaga Canada, chiar si in Quebec, care difera de celalalte provincii prin utilizarea dreptului civil codificat in Codul Civil din Quebec spre deosebire de dreptul comun care este in vigoare in celalalte provincii si, in general, interpretate in moduri similare in toate provinciile anglo-canadiene.

Legea divortului din Canada recunoaste divortul doar pe baza destramarii casniciei. Destramarea poate fi stabilita doar pe baza unuia din cele 3 motive: adulter, cruzime si separare mai mult de un an de zile. Majoritatea divorturilor actioneaza pe baza motivului ca sotii au fost separati de un an, chiar daca a existat cruzime sau adulter. Acest lucru se datoreaza faptului ca dovedirea cruzimii sau adulterului este costisitoare si de lunga durata. Periada de un an de separare incepe din momentul cand cel putin un sot intentioneaza sa traiasca separat si departe de celalalt sot si actioneaza ca atare. Un cuplu nu are nevoie de un ordin judecatoresc sa fie separat deoarece nu exista un astfel de lucru ca o separare "legala" in Canada.

Un cuplu pot fi chiar considerat a fi "separat", chiar daca traiesc in aceeasi locuinta. Oricare dintre soti poate inainta cererea pentru un divort in provincia in care fie sotul sau sotia a trait timp de cel putin un an.

Pe data de 13 septembrie 2004, Curtea de Apel din Ontario a declarat ca o parte din Legea Divortul, este, de asemenea, neconstitutionala, pentru ca exclude casatoriile intre parteneri de acelasi sex, care, la momentul deciziei, au fost recunoscute in trei provincii si un singur teritoriu.

Aceasta a inclus casatoriile de acelasi sex in aceasta lege, permitand reclamantilor, un cuplu de lesbiene, sa divorteze.





Comentarii introduse




Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login



Pagina de stiri



Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact




Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]




Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs




Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila




Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort






Sitemap



Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


7 useri online