Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Fetita de 12 ani se lupta pentru a divorta de sotul ei de 80 de ani din Arabia Saudita

Cautare stiri:


Fetita de 12 ani se lupta pentru a divorta de sotul ei de 80 de ani din Arabia Saudita
22-02-2010
Sursa: www.telegraph.co.uk
Redactor: Janina

------------------
O fetita de 12 ani care doreste sa divorteze de sotul ei de 80 de ani din Arabia Saudita va primi asistenta legala din partea guvernului, ceea ce poate deveni un caz care genereaza jurisprudenta in ceea ce priveste interzicerea casatoriilor infantile in regat.

Comisia pentru Drepturile Omului, administrata de stat, a angajat un avocat care sa reprezinte copila cand aceasta si-a prezentat cazul curtii din Buraidah, un oras conservator de langa capitala Riyadh.

Arabia Saudita, o societate patriarhala care aplica o versiune aspra a Sunni Islam, nu are o varsta minima legala pentru casatorie. Tatiilor le este acordata tutela asupra fiicelor, dandu-le astfel control legat de cand si cu cine se casatoresc acestea. Totusi este rar ca o copila mireasa sa conteste partida aleasa.

Exista in discutie un proiect de lege ce interzice casatoria infantila si activistii spera ca acest caz va fi hotarator in campania de interzicere a acestei practici.

Fata a fost maritata cu varul tatalui ei anul trecut, impotriva vointei ei si a mamei sale. S-a relatat pe plan local ca mariajul a fost pecetluit cu o dota de 85.000 riali (14.500 lire sterline) si s-a consumat deasemenea.

Mama fetei a inaintat cererea de divort, dar a retras-o fara explicatii luna aceasta. De atunci, cazul a fost preluat de Comisie.

Activistii vad procedurile de divort ca un caz de incercare care ar putea pava calea pentru introducerea unei varste minime de casatorie, in regat unde mariajul infantil este generalizat in zonele tribale mai sarace.

Alanoud al-Hejailan, un avocat din Comisie, afirma: ”Principala noastra grija este de a proteja drepturile copilului...acest lucru este in mainile Curtii dar Comisia cu siguranta de partea copilului.”

Se asteapta ca in cateva zile, Curtea sa decida. Comisia a sugerat ca va continua prin a face apel daca divortul nu va fi acordat.

Cazul a starnit dezbateri in Arabia Saudita. Unii judecatori si clerici au invocat mariajul Profetului Mohamed cu o copila de 9 ani ca justificare a casatoriei infantile.

Cu toate acestea, in ianuarie, Sheikh Abdullah al-Manie, un cleric saudit mai in varsta a vorbit in apararea copilei declarand ca mariajul Profetului de acum 14 secole nu poate fi folosit pentru a justifica casatoria infantila din zilele noastre.

Este prima oara cand Comisia a intervenit in cazul unei casatorii infantile, o problema care pana acum a fost vazuta ca o „afacere de familie” si, deci, in afara competentei Comisiei. Arabia Saudita este semnatara Conventiei Natiunilor Unite asupra Drepturilor Copilului, care considera ca toti cei sub varsta de 18 ani sunt copii.

„Cazul acesta este o impresurare in vederea de a face presiuni pentru o lege”, spune Wajiha al-Huweider, un activist al drepturilor saudit. „Noi trebuie sa influentam opinia publica si cred ca Arabia saudita va emite curand o lege care sa previna casatoria infantila.”

Zuhair al-Harthi, un membru consultant al Consiliului Shura sustine ca un proiect de lege a interzicerii casatoriei infantile este studiat de catre un comitet guvernamental.

„O asemenea lege va necesita o lunga perioada de timp pentru a fi promulgata deoarece exista aspecte sociale, religioase si culturale”, spune Mufleh al-Qahtani, presedintele Societatii Nationale pentru Drepturile Omului, o organizatie non-guvernamentala

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - LoginPagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


3 useri online