Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Ghid pentru pastrarea casniciei si combaterea divortului

Cautare stiri:


Ghid pentru pastrarea casniciei si combaterea divortului
03-02-2009
Sursa: Ziarul Adevarul

------------------
Cresterea numarului de divorturi, inregistrata in intreaga lume, i-a determinat pe specialistii in psihologie sa intocmeasca un set de sfaturi menite sa evite destramarea unui mariaj. Traiul in comun, timp de mai multi ani, fara aparitia unor conflicte majore, este o problema pe care milioane de oameni nu reusesc sa o rezolve, sustin psihologii.

Un studiu american, publicat de revista "American Journal of Marriage and Family", a analizat, timp de 14 ani, 80 de familii, barbati si femei casatoriti de cel putin cinci ani. In cel de-al patrulea an al studiului, deja sapte cupluri divortasera. Dupa alti zece ani, alte 13 cupluri se desparteau. S-au conturat, astfel, doua profiluri ale cuplurilor "la risc": cei care se cearta foarte des si cei care, dimpotriva, sunt foarte distanti.

Studiul a identificat, de asemenea, doua perioade "riscante" pentru o casnicie. Prima apare dupa aproximativ sapte ani, timp in care probabilitatea unui divort este foarte mare, iar cea de-a doua se situeaza dupa ceilalti sapte ani. Potrivit psihologilor, acest lucru se explica prin autonomia din ce in ce mai mare a copiilor care lasa astfel parintilor timp sa reflecteze asupra relatiei lor si a "bilantului" mariajului.

Specialistii au descoperit, totodata, ca partenerii care se cearta foarte des au sansele cele mai mari sa se desparta in primii sapte ani ai relatiei, in vreme ce cuplurile distante au sanse maxime de despartire dupa 14 ani.

In Franta, potrivit datelor Institutului National de Studii Demografice (INED), aproximativ 35% din cuplurile casatorite se despart prin divort, iar in Uniunea Europeana, proportia este de trei casnicii la un divort, fata de acum 40 de ani, cand se inregistrau 15 casatorii la un divort.

O ecuatie universal valabila pentru toate cuplurile din lume este imposibil de realizat, insa cateva linii de forta dupa care o pereche se poate ghida sunt bine-venite. Exista "ingrediente" care pot cimenta un cuplu, amintesc specialistii in terapii de cuplu. Spre exemplu, "dragostea la prima vedere" este unul dintre motoarele atractiei sexuale, explica Olivier Florant, sexolog si consilier conjugal.

"Insa este un motor care trebuie alimentat din cand in cand, la fel ca cel de pe o racheta spatiala: in mai multe trepte". "Este nevoie ca primul etaj al rachetei sa fie urmat de un al doilea, mult mai puternic, cel al atasamentului, care nu creeaza numai o intimitate sexuala, ci si intelectuala si afectiva", explica foarte plastic expertul francez.

"Chiar si in mod simbolic, trebuie ca cei doi parteneri sa-si spuna in fiecare zi «te iubesc» si sa-si continue proiectele pe care le-au inceput impreuna", explica Christine Morel, consilier conjugal. Prin aceasta reinnoire permanenta a legaturilor, cuplul evita rutina.

"A imparti" este un alt deziderat al viabilitatii unui cuplu. Psihologul american Alon Gratch analizeaza ratiunile care determina cuplurile sa se desparta. Nu ne putem elibera din capcana anumitor scheme ale esecului amoros decat "prin renuntarea la paradigmele lui «da-mi» si prin inlocuirea lor cu daruirea de sine", spune el.

"Inainte de a se intalni, cei doi parteneri au fiecare o viata de familie diferita, cu istorii, obiceiuri si amintiri diferite. Dupa un timp, exista riscul ca cei doi sa nu mai inteleaga aceste diferente si ajung la discutii de genul «daca stiam ca este atat de important pentru tine, as fi putut reactiona altfel»", exemplifica Monique Hamel, consilier familial.

Puteti citi articolul integral in editia online a ziarului Adevarul: Adevarul 1 februarie 2009

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login

Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


3 useri online