Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Confirmarea pozitiei exprimata de ARPCC cu privire la dimensionarea programelor de legaturi personale

Cautare stiri:


Confirmarea pozitiei exprimata de ARPCC cu privire la dimensionarea programelor de legaturi personale
10-03-2014
Sursa: ARPCC

------------------
ARPCC a primit confirmarea oficiala venita din partea biroului de presa al d-nei Roberta Angelilli, vicepresedinte al Parlamentului European, privitoare la sensul art 24 aliniatul 3 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Aceasta confirmare sustine pozitia exprimata constant de catre Asocia?ia Româna pentru Custodia Comuna cu privire la dimensionarea programelor de legaturi personale, in sensul de a se asigura copilului posibilitatea unui acces regulat, consistent si frecvent. Se poate vedea in acest sens Recomandarea nr. 1 a ARPCC, recomandare (pe sugeram tuturor parintilor si avocatilor) sa o supuna atentiei instantelor de judecata la momentul depunerii actelor de divort.

Aliniatul la care face referire d-na Angelilli in scrisoarea de mai jos este urmatorul:
"(3) Orice copil are dreptul de a intretine cu regularitate relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia cazului in care acestea sunt contrare interesului sau"

Din informatiile disponibile pe site-ul Retelei Judiciare Europene, multe state membre au adoptat dispozitii in sensul custodiei comune care, daca este aplicata in mod riguros, poate fi extrem de benefica pentru copii. Cu toate acestea, in afara rapirii internationale de copii, sunt foarte multe cazuri de copii nascuti din parinti de aceeasi nationalitate, care, dupa separare, nu mai au contacte regulate cu unul dintre cei doi parinti.

Aceasta este o problema ascunsa care afecteaza mii de copii ce pierd legatura nu numai cu acel parinte dar si cu rudele lor de pe acea parte a familiei.

In ceea ce priveste protejarea interesului superior al copilului, ambii parinti au aceeasi drepturi si indatoriri in a creste, educa si sprijini copiii lor.

 • Cu privire la initiativele intreprinse, Declaratia scrisa privind "protectia dreptului minorilor de a mentine o relatie semnificativa cu ambii parinti, chiar daca acestea din urma sunt divortati sau separati legal" este acum un proiect inchis.
 • Punerea in aplicare a proiectului-pilot este in curs de desfasurare, rezultatul se preconizeaza a fi disponibil in luna martie.

  Studiul Parlamentului European (PE) privind rapirea internationala de copii este, de asemenea, in curs de desfasurare. Ar trebui sa avem rezultatele preliminare (principalele constatari) undeva in perioada februarie - martie.

  Exista mai multe mecanisme pentru sprijinirea parintilor in UE (ca de pilda Conventiile de la Haga sau Regulamentul 2201/2003), desi definitia de custodie comuna face parte din categoria dreptului suveran al familiei. Ca atare, acesta nu intra in sfera de competenta a UE, ramânând sub responsabilitatea exclusiva a statelor membre. Aceasta explica de ce pot exista diferente intre sistemele nationale in ceea ce priveste definirea custodiei comune si cum functioneaza aceasta in practica.

  As dori sa subliniez ca, in scopul de a umple golurile existente in aplicarea legislatiei UE, Comisia Europeana a lansat o revizuire a regulamentului 2201/2003 si va adopta un raport cu privire la modul in care a fost aplicata in practica.

  Studiul a PE urmeaza un altul privitor la "raspunderea parinteasca, custodia copiilor si drepturile de vizitare in separare transfrontaliera", isi propune in mod expres sa ofere o analiza in profunzime a instrumentelor juridice actuale, ar trebui sa indice in mod clar orice deficiente, precum si sa prezente propuneri de imbunatatire.

  Studiul ar trebui, in special concentrat pe modul de a garanta eficacitatea cooperarii judiciare astfel cum este prevazut de Regulamentul Bruxelles II si Conventia de la Haga.

  Sursa
  ARPCC
  www.arpcc.ro

 • Comentarii introduse
  Introduce un comentariu


  Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login  Pagina de stiri  Intrare cont
  Creare cont nou
  Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

  Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

  Telefon: (+4) 0722.811.665
  Email: office@avocat-divort.ro
  Web: Formular contact
  Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

  Bucuresti, sect. 3
  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

  Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
  [click pe Harta]
  Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

  * Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
  * Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
  * Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
  Info util divort

  * Cererea de divort se depune la Judecatorie
  * Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
  * Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
  Ultimele stiri - divort

  03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
  03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
  28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
  28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
  28-Nov: Primarie pagubita de un divort


  Sitemap  Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
  Baroul Bucuresti

  str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
  Bucuresti, sect. 3
  Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
  Email: office@avocat-divort.ro
  Harta


  www.Avocat-Divort.ro

  Website administrat de
  ALIOTH SOFTWARE


  2 useri online