Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Studiu australian - aranjamentele de tip custodie comuna fizica

Cautare stiri:


Studiu australian - aranjamentele de tip custodie comuna fizica
12-12-2013
Sursa: Asociatia Romana pentru Custodie Comuna

------------------
Custodia comuna fizica a copiilor aproape ca s-a dublat in ultima decada. Parintii separati care impart fizic custodia copiilor par a gestiona totul mult mai mult pe cale amiabila, cu o rata sensibil mai scazuta a conflictelor cu fostii parteneri si relatii mult mai prietenesti si cooperante cu toti cei din jurul lor.

Cercetarile specialistilor de la Universitatea Nationala Australiana (UNA) au demonstrat ca in randul parintilor care s-au separat in ultima parte a anului 2009 numai 15 % dintre ei au ramas in conflict sau se tem de fostii parteneri. Aceasta comparativ cu aproape 1/3 din partenerii care s-au separat in ultima parte a anului 2006. Cifrele, bazate pe numarul de persoane care s-au inregistrat la Agentia de Protectie a Copilului, au aratat de asemenea existenta unui numar crescut de parinti separati ramasi in relatii prietenesti si de cooperare. Cifrele au crescut de la aproape 50% dintre parintii despartiti in anul 2006 la 61% trei ani mai tarziu.

Custodia comuna fizica a copiilor a devenit mai obisnuita, dublandu-se numarul de cazuri in ultima decada, desi acest lucru se intampla in prezent in doar 1 caz din 9 familii separate.

Custodia comuna fizica este definita ca fiind acel aranjament legal prin care copilul petrece minimum 30 % din timp cu fiecare dintre cei doi parinti.

Bruce Smyth, Profesor Asociat UNA, un coautor al raportului, a spus ca datele sunt incurajatoare. Aceste informatii vin dupa ce anterior s-au exprimat ingrijorari legate de schimbarile legislative din 2006, care au cerut o mare doza de disponibilitate din partea instantelor pentru a lua in considerare custodia comuna fizica. Criticii ideii de a se favoriza custodia comuna fizica afirmau ca aceasta fa favoriza suferintele copiilor deoarece acestia ar putea fi folositi ca si moneda de schimb in relatia dintre parintii din familiile cu grad inalt de conflict.

Dr.Smyth spune ca aceasta cercetare a mai produs si alte mari surprize, incluzand si faptul ca s-a produs o crestere semnificativa a numarului de aranjamente de tip custodie comuna fizica inainte de intrarea in vigoare a modificarilor legislative. O alta modificare a fost aceea ca partenerii separati s-au dovedit a fi mult mai cooperanti.

Dr.Smyth sustine ca un factor important poate fi determinat de investitiile suplimentare de bani in serviciile publice de suport, cum ar fi Centrele pentru bune relatii in familie. „A renunta la judecata in instanta in favoarea unui acord mediat privitor la copii, schimba modul in care functioneaza treburile”, afirma dr. Smyth.

Pare de asemenea sa se fi produs o schimbare culturala continua in privinta rolului tatalui care pare a avea un rol crescut in vietile copiilor sai. Studiul a demonstrat ca familiile care au adoptat custodia comuna fizica, tind sa fie formate din parinti cu nivel superior de educatie si cu venituri stabile. Este mai probabil ca ei isi vor stabili resedinta aproape unul de celalalt si isi vor stabili de asemenea un program de lucru flexibil. Aceasta va genera beneficii clare pentru copii.

Dr.Smyth subliniaza ca nu toate aranjamentele de tip custodie comuna fizica sunt in beneficiul copiilor. Pentru unii dintre parintii prinsi in conflicte dure si care au aranjamente custodiale rigide, impuse fortat de catre instante, rezultatele ar putea fi de slabe calitate iar copii s-ar putea sa se simta „prinsi si folositi” in aceste conflicte.

Dr.Smyth spune ca cele mai bune aranjamente sunt cele flexibile si care reflecta nevoile copiilor. Autor: Ben Schneiders

Sursa:
Asociatia Romana pentru Custodie Comuna, www.arpcc.ro
Traducator Mihaela Vascu

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login

Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


2 useri online