Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Beneficiul care devine un stimulent pentru divort

Cautare stiri:


Beneficiul care devine un stimulent pentru divort
21-02-2010
Sursa: www.telegraph.co.uk
Redactor: Janina

------------------
Politica taxelor asupra salariilor a condus la o crestere de 160% a mamelor singure, alaturi de problemele ajutorului social

„Cred ca guvernele pot face o schimbare”, a insistat Cancelarul britanic Alistair Darling. „Daca nu credeam acest lucru, nu m-as fi ocupat cu aceasta meserie.”

Guvernele pot face o schimbare intr-adevar – dar nu intotdeauna o schimbare in bine. Probabil fiecare dintre noi are exemple cu cazuri in care actiunile guvernului, intentionand sa faca ceva mai bun, au ajuns la final sa faca mai rau. Cazul meu se refera la proiectul lui Gordon Brown: the Working Families Tax Credit (creditarea taxei familiilor muncitoare).

Ideea din spatele aceste initiative, infiintata in 1999, a fost buna: sa determine parintii singuri sa renunte la beneficii si sa se indrepte spre munca. Nu a fost initiata sa creeze mai multe familii cu un singur parinte, pentru simplu motiv ca dovada efectului cresterii copiilor in cadrul familiilor formate dintr-un singur parinte este actualmente covarsitoate si extrem de deprimanta. Copii crescuti in asemenea medii se descurca mai greu in aproape orice masura decat cei care sunt crescuti de doi parinti. Sunt mai predispusi sa renunte la studii fara calificare, sa fie someri, sa comita o crima, mai predispusi dependentei de droguri, adolescentele fiind mai predispuse sa ramana insarcinate si sa ajunga sa-si creasca copiii singure.

Mamele singure, adauga autorii articolului, care citesc acest lucru - nu trebuie sa se simta jignite. Aceasta este o statistica generalizata. Este perfect compatibil cu existenta a multor mame singure care-si cresc copii, acestia ajungand sa fie membrii exemplari ai societatii, oameni care au slujbe, isi platesc taxele si nu comit niciodata vreo ilegalitate. ... Esenta este ca acei copii crescuti de mame singure sunt, totusi, semnificativ mai putin probabil de a ajunge intr-un grup ce respecta legea si isi plateste taxele decat cei crescuti de doi parinti.

Creditarea taxei familiilor muncitoare creste semnificativ beneficiile valabile mamelor singure care muncesc 16 ore pe saptamana sau mai mult, in special cand sunt comparate (beneficiile) cu cele ale mamelor care fac parte dintr-un parteneriat indiferent daca este vorba de casnicie sau de concubinaj. Prin deosebire, o mama casatorita care sta cu sotul si ramane acasa sa-si ingrijeasca copiii, mai degraba decat sa munceasca este in mod activ penalizata de catre sistemul de taxe. Venitul sotului care suporta doi adulti si cel putin un copil este impozitat la o rata mai mare decat venitul unei mame singure.

Multi comentatori au prezis ca aceasta Lege va ridica numarul copiilor crescuti de mame singure. Daca reusesti sa cresti un copil in afara oricarui parteneriat financiar este mult mai atractiv decat sa cresti unul in limitele unei casnicii sau unui concubinaj, au argumentat ei, atunci mai multe femei vor alege maternitatea celibatara.

Dupa o analiza efectuata de Journal of Economics s-a concluzionat clar ca: introducerea creditarii taxei familiilor muncitoare a crescut rata divortului si a separarii cu un procent ametitor de 160% printre femeile casatorite sau care traiesc cu un partener care de asemenea nu munceste sau care castiga foarte putin pentru ca lucreaza part-time.

Un procent de 160 % adus ratei divortului acestui grup inseamna o crestere foarte semnificativa a numarului de parinti singuri. Politica guvernamentala nu este singurul factor care a dus la o asemenea crestere: numarul familiilor din parintii celibatari creste in zonele cu somaj masculin ridicat, deoarece majoritatea femeilor nu sunt interesate sa se casatoreasca sau sa convietuiasca (sa hraneasca si sa curete dupa) cu parteneri fara serviciu si fara perspective. Decizia Guvernului britanic de a oferi mai multe beneficii financiare pentru mamele celibatare da femeilor cu copii mici abilitatea de a-si creste singure copiii: au capacitatea, ca si un stimulent ca sa se mute. Si asa si fac intr-un numar in crestere.

Recesiunea ne arata ca va fi un numar din ce in ce mai mare al barbatilor someri: cel putin un milion dupa ultimele sondaje. Denota ca vor fi mai putini barbati cu care femeile se vor gandi ca merita sa se casatoreasca sau sa convietuiasca ceea ce va duce la mai multe familii cu parinti singuri si, in timp, la mai multe probleme sociale grave.

Este de remarcat ca in timpul ultimei marii depesiuni econimice din 1930 nu s-a inregistrat o crestere semnificativa a familiilor dintr-un singur parinte. Dar acest lucru s-a intamplat datorita nu se acorda nici un beneficiu mamelor singure. Credinta dominanta „privilegia” castaoria: viata pentru femeile necasatorite era extrem de, de aceea foarte putine o alegeau in mod voluntar. Contrastul cu situatia de astazi este izbitoare – si este in mare masura asa datorita politicii guvnamentale. O crestere a familiilor formate dintr-un dingur parinte nu este rezultatul pe care l-a intentionat Guvernul. Dar este rezultatul pe care l-a produs politica sa





Comentarii introduse




Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login



Pagina de stiri



Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact




Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]




Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs




Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila




Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort






Sitemap



Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


1 user online