1. In Atena antica, divortul era permis de voie. Totusi, persoana car">
Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Date interesante despre divort in jurul lumii

Cautare stiri:


Date interesante despre divort in jurul lumii
19-01-2010
Sursa: Ezinearticles.com
Redactor: Janina

------------------
1. In Atena antica, divortul era permis de voie. Totusi, persoana care cerea divortul trebuia sa-si prezinte cererea spre analiza unui magistrat care apoi decidea daca motivele cererii sunt suficiente.

2. Malta nu permite divortul conform legilor tarii. Separarea si anularea sunt permise in acord cu Codul civil si respectiv Legea Casatoriei.

3. In Irlanda, divortul a fost interzis pana in 1997. Un referendum din 1995 a abrogat legea care interzicea divortul si a intrat in vigoare 2 ani mai tarziu. Acest fapt s-a intamplat dupa ce in 1986, dupa un referendum, legea interzicerii s-a mentinut.

4. Divortul este, statistic vorbind, mult mai intalnit cand mariajul a fost precedat de o sarcina premaritala sau de o nastere. Acest fapt se intampla deoarece cuplurile se simt constranse in casnicie si, eventual, accepta ca s-au casatorit din motive gresite.

5. Divortul este permis in UK doar daca se constata ca mariajul este distrus iremediabil. Totusi, acest criteriu poate fi indeplinit pe mai multe cai: adulter, comportament de neinteles, 2 ani de separare (consensuala) sau parasirea (cand unul din soti este absent fara stire) sau dupa 5 ani de separare fara incuvintare.

6. In 2004, Curtea de Apel din Ontario a declarat ca neconstitutionala o portiune din propria Lege a Devortului deoarece exclude casatoriile intre parteneri de acelasi sex. Reclamantii, un cuplu lesbian, au argumentat cu succes pentru un amendament al legii, care le permite sa divorteze.

7. In Italia, divortul a fost ilegal pana in 1974 ca rezultat a influentei Bisericii Catolice. Desigur, divortul este in continuare ilegal in Cetatea Vaticanului. Ilegalitatea divortului a avut influenta asupra industriei cinematografice, cu diferitele cai de a-ti parasi un sot explorate in filme ca „Divort in stil italian”.

8. Statutul legal al divortului in Argentina a fost interesant si variat de-a lungul ultimului secol si chiar dinainte. Incercari de a legaliza divortul au fost facute in 1888 dar, petitia a fost blocata in mod repetat de catre grupuri conservatoare influentate de catre Biserica Catolica. In 1954, un presedinte laic pe nume Juan Domingo Perón a legalizat divortul. Un an mai tarziu, totusi, o lovitura de stat l-a inlaturat de la putere si guvernul militar instaurat a abrogat legea. De abia in 1987 legea a disparut definitiv cu pretul unui compromis care a separat parti ale Bisericii care nu apartineau catolicilor. Alte parti si-au mentinut cu furie trecerea legii si i-au amenintat cu excomunicarea pe membrii parlamentului care votau pentru noua lege. Un episcop a terminat cu aceasta amenintare avand simpatia membrilor Congresului din jurisdictia sa.

9. Alaturi de Malta si Vatican, Filipine este singura a treia tara care nu permite divortul in orice circumstante legale.

10. Zsa Zsa Gabor a spus odata: "I am an excellent housekeeper. Every time I get divorced, I keep the house!" („Sunt o casnica excelenta. De fiecare data cand divortez, pastrez casa!”)

11. Divortul este mai rar in perioade de stress economic pentru cuplu. Decat sa lase ca dificultatile sa intervina, cuplurile mai degraba isi intorc atentia asupra razbaterii prin aceste timpuri grele. Totusi, cuplurile care au suferit moartea unui copil sunt in mod disproportionat predispuse separarii.

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - LoginPagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


3 useri online