Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Cinci secrete pentru a trece peste un divort

Cautare stiri:


Cinci secrete pentru a trece peste un divort
15-07-2010
Sursa: www.divorce360.com
Redactor: Janina

------------------
A lua decizia de depunere a actelor pentru divort nu este un lucru usor. Sa supravietuiesti unui divort este o cu totul alta provocare. De la a fi sincer cu avocatul tau pana la pregatirea pentru stressul asociat divortului, mai jos sunt 5 lucruri pe care trebuie sa le stii in aceasta calatorie dificila.

1. Fii sincer cu avocatul tau

Potrivit avocatului Fred Zundel de la Idaho Legal Aid Services, sinceritatea este un element cheie in relatia client/avocat. „Cel mai rau lucru pe care i se poate intampla unui avocat este sa se duca la audiere sau proces si sa afle pentru prima data lucruri negative despre clientul sau.” spune Zundel. Ca o regula generala, majoritatea avocatilor solicita clientilor lor o anumita cantitate de informatii cand un client nou le intra pe usa. Clientii lui Zundel completeaza un chestionar foarte lung care acopera toate situatiile, de la relatia de dinainte de casatorie, pana la fiecare aspect al mariajului, de la tutela copiilor pana la proprietate. In mare, Zundel spune ca este imperativ sa stie tot ce este de stiut despre casatorie.

„Consider ca este foarte important sa-i spui avocatului tau totul despre acest mariaj. Clientul trebuie sa se simta confortabil punand orice intrebari si impartasind informatia pe care o au.

Clientul trebuie sa fie dispus sa impartaseasca orice vesti rele despre sine cu avocatul sau.” spune Zundel.

2. Divortul este stressant

Cand Jamie Herree a decis in sfarsit ca vrea un divort, s-a gandit ca partea mai grea trecuse. „Pentru mine, luarea deciziei de a divorta a fost foarte grea, dar nu am avut idee cat de dificil avea sa fie.” relateaza Herree.

Potrivit lui Herree, stressul pe care l-a indurat in timpul luptei pentru custodia copiilor sai a fost foarte diferit fata de ce experimentase pana atunci. Zundel de asemeni subliniaza nivelul de stress pe care un divort il poate induce. „Un divort poate fi foarte stresant. Poate fi foarte dificil in viata cuiva. Un client ar putea avea nevoie de consiliere pentru a-l ajuta sa faca fata stressului, lucru care va depinde desigur de cat de contestat este divortul si cat de ostila este cealalta parte.” Spune el.

Katherine Buckley, Idaho, a gasit de asemeni divortul ca fiind o pastila greu de inghitit. Buckley a optat pentru ajutorul unui consilier – o decizie pe care afirma ca nu o regreta. „Psihiatrul meu m-a ajutat foarte mult. A fost acolo sa ma asculte, iar asta a fost foarte bine.

Imi aduc aminte ca-mi spunea tot timpul ca ceea prin ce treceam eu era o situatie foarte dificila, si ca am nevoie sa constientizez cat de dificil este.” Afirma Buckley.

3. Fii pregatit(a) sa astepti

O idee gresita privind divortul este aceea ca se va rezolva rapid. Este adevarat in unele cazuri, insa Zundel afirma ca un divort este de obicei o procedura indelungata. „Procesul legal poate fi foarte incet, depinzand de numarul si complexitatea problemelor implicate in caz. Si nu este deloc atipic ca un divorce sa dureze 6 pana la 12 luni, uneori si mai mult” relateaza Zundel.

Cand Herree a aplicat pentru divort, i s-a spus ca va dura un an pana se va finaliza. Initial, ea nu a crezut asta, dar in final divortul ei a durat aproape 13 luni din momentul in care si-a angajat avocatul, potrivit relatarii.

4. Cunoaste-ti avocatul

Asa cum am mentionat anterior, a fi sincer cu avocatul este esential intr-un proces de divort. Zundel de asemeni scoate in relief importanta ca si avocatul sa fie sincer cu tine. „Intotdeauna intelege ce face avocatul tau, si asigura-te ca iti explica totul pana esti satisfacut.” Spune Zundel. „Atitudinea avocatului trebuie, in caz ca tu nu intelegi sau nu esti de acord cu ceva, sa fie comunicativa.”. Herree este de acord. „La un moment dat m-am simtit mai bine intrebandu-mi avocatul despre procesul de divort, mintea mea s-a linistit. Stiind de ce facem ceea ce facem a ajutat enorm.” Spune ea.

5. Divortul nu este prietenos

Singurul lucru pe care Herree afirma ca si l-a dorit este sa fi fost pregatita pentru intrebarile invazive care i-au fost puse in timpul procesului de descoperire. „M-au intrebat lucruri de genul „Care este suprafata apartamentului tau?”” spune Herree.

Potrivit relatarii lui Herree, la inceput intrebarile au speriat-o si au facut-o sa dea inapoi. Dupa ce a discutat cu avocatul sau, Herree a aflat ca respectivele intrebari erau probabil intrebari de baza pe care le punea avocatul fostului sau sot in toate cazurile de divort. „Asta m-a facut sa ma simt ceva mai bine in legatura cu toata treaba. Nu le-am mai simtit ca un atac direct la viata mea personala” afirma ea.

Divortul este un proces dificil si complex pentru oricine, indiferent cat de amiabila este situatia. Zundel recomanda oricui care intra intr-un asemenea proces sa faca cercetari de fond pentru a afla mai multe despre proces si lucrurile la care sa se astepte

Comentarii introduse
Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login

Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiriIntrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact
Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]
Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs
Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila
Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort


SitemapCabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


4 useri online